Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 018
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 065
Биологично мъжете и жените не могат да бъдат равни и следователно и социално не могат... Плюс това съществува война между половете. Война в добрият смисъл на думата...
Не могат да бъдат еднакви. Какво значи, че не могат да бъдат равни? Жените трябва да получават по-ниска заплата, защото са жени или не могат да имат определени граждански и социални права, защото са жени?
Не е справедливо да получават по-ниска заплата за същата работа, свършена по същия начин, да.

Но разликите се проявяват в това, че повечето високплатени професии изискват повече физическа сила, издръжливост, повече мислене, ако щеш интелект.

Работя в подобна област. С отворени обятия приемат всяка жена, показала съответните качества, за да се впише в екипа и са готови да ѝ дават същата заплата. Никаква дискриминация, даже напротив, мъжете са дискриминарани в случая. Проблемът е, че топ жените в областта са по-слаби от най-слабите мъже. Кое е по-нормалното да се направи? Наемаме жени на същата заплата, като и работата, и качеството отиват на майната си, но все пак се радвам, че сме наели жени? Или наемаме мъж и очакваните резултати се постигат?

# 1 066
За съжаление, все по- често около мен срещам жени, които са повече мъже, от мъжете.
Правят ремонти, ходят на майстори за колата, изплащат ипотеки сами и разрешават проблеми, от всякакъв битов характер, съвсем сами.
Та да, тези жени не са се отказали от идеята за мъж до себе си, но някак не могат да намерят равностоен.

# 1 067
Това се нарича пазарна икономика. Очевидно има някаква причина жените да получават по ниски заплати, дори и когато работодателите им също са жени. С квоти и законови изисквания не се случват нещата, нарушаването на пазарните принципи винаги води до проблеми

# 1 068
Интелектът не е полово обусловен.
Работя в сфера, където има микс от жени и мъже. Съществена разлика в резултатите няма. Съществена разлика в заплащането също.

# 1 069
В някои сфери може да е така, в други не. Зависи от пазарни фактори, безсмислено е да се мрънка постоянно на тази тема

# 1 070
Учител, полицай, чистач, шофьор, ватман и т.н., там са си еднакви.

# 1 071
  • Обран бостан ;)
За съжаление, все по- често около мен срещам жени, които са повече мъже, от мъжете.
Правят ремонти, ходят на майстори за колата, изплащат ипотеки сами и разрешават проблеми, от всякакъв битов характер, съвсем сами.
Та да, тези жени не са се отказали от идеята за мъж до себе си, но някак не могат да намерят равностоен.

И к'во излиза ? Че ако бе бяха по-по-най щяха да намерят. Wink

Относно правата - имате доста повече права от мъжете, но и те не ви стигат. Какво още искате ?

# 1 072
  • София
Кои са тези права в повече, които имаме?

И аз ги мога/правя тези неща, никога не съм имала проблем с намирането на мъж, нито с влизането в женската роля. Проблемът е другаде.

# 1 073
И какво значи, някой мъж  да е по- по- най, Бъни?
Търси се нормален мъж, с някаква професия, работа, сериозен, с отношение и поведение към тях. Ама, защо вече и такива не се срещат лесно? Изобщо къде изчезнаха тоя вид мъже?

# 1 074
  • Living for Pleasure
Адаптираха се към новото нормално.

# 1 075
  • София
И при мъже и при жени е така, защото живеем в безпрецедентно лесни времена и хората се разлигавили. Не е проблемът, че жените вече не са безгласни букви. Ако мъжете това ги отказва, значи хич не са устойчиви.

# 1 076
  • Обран бостан ;)
И какво значи, някой мъж  да е по- по- най, Бъни?
Търси се нормален мъж, с някаква професия, работа, сериозен, с отношение и поведение към тях. Ама, защо вече и такива не се срещат лесно? Изобщо къде изчезнаха тоя вид мъже?

Има ги, но или не ги забелязвате, или това, което предлагат не ви стига и искате още.  Лакомия с една дума.

Има и друго, че колко са по-по жените обикновено го казват казват други жени. Ето едно от първите мнения по темата:
Говорих с една колежка наскоро, тя е на 22-3. Каза, че е нещо страшно в момента и постоянно случва на принцесковци. Братовчедка ми на 27 същото казва. И въпросната колежка живяла с такъв - тя покривала повечето сметки и повече от наема, той чакал да готви, да подрежда, да оправя, да организира. А тя е мега яка мацка, умна, красива. Седях, гледах, слушах и я питах буквално какво е правила с тоя, като е супер печена, готина, умна и красива. Аз недоумявам.
Има още много.

Странно, как една толкова мега, гига и т.н. жена се е забъркала с идиот.

Подобни изказвания ми звучат като "той е много умен, но прави глупости".  Е ?

# 1 077
Биологично мъжете и жените не могат да бъдат равни и следователно и социално не могат... Плюс това съществува война между половете. Война в добрият смисъл на думата...
Не могат да бъдат еднакви. Какво значи, че не могат да бъдат равни? Жените трябва да получават по-ниска заплата, защото са жени или не могат да имат определени граждански и социални права, защото са жени?
Не е справедливо да получават по-ниска заплата за същата работа, свършена по същия начин, да.

Но разликите се проявяват в това, че повечето високплатени професии изискват повече физическа сила, издръжливост, повече мислене, ако щеш интелект.

Работя в подобна област. С отворени обятия приемат всяка жена, показала съответните качества, за да се впише в екипа и са готови да ѝ дават същата заплата. Никаква дискриминация, даже напротив, мъжете са дискриминарани в случая. Проблемът е, че топ жените в областта са по-слаби от най-слабите мъже. Кое е по-нормалното да се направи? Наемаме жени на същата заплата, като и работата, и качеството отиват на майната си, но все пак се радвам, че сме наели жени? Или наемаме мъж и очакваните резултати се постигат?

Тоест, ти си най-зле там, по-зле от най-некадърния колега от мъжки пол ли?

# 1 078
  • Out of the Mix
Бънди, не скачай на Хепи, тя иска нормалност. Simple Smile

Хепи, правите ги тези неща, защото сте сами, като сте сами как да стане?
Ти, като си си уредила предварително някакви неща, реално мъжът, който влезе в живота ти, минимума, който трябва да прави, е да не ти разтуря къщичката и живота, общо казано. Трябва да импонирате и трептите на една честота.

Съгласен съм за лесните, разглезени времена.
Ами, рестарт на системата се прави в главата.
Спира да се гледа кой какво има, няма, защото всеки нещо има, и започват да се гледат човешките ценности, дадености и отношение. Не се говори за пари, политика, религия, вероубеждения, Нов световен ред, комшиите, паничките, повече позитивизъм, и ще се получат нещата.

# 1 079
  • София
Спира да се гледа кой какво има, няма, защото всеки нещо има, и започват да се гледат човешките ценности, дадености и отношение.

А е това е. На мен винаги ми е било бонус, че мога много неща, включително "мъжки". Защото не съм си търсила майстор, банкомат и т.н., а човек.

Общи условия

Активация на акаунт