Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 29 849
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 1 260
Моя канал - моите косми!
С такава жена тръгвам на всякъде.
В тая тема само рецепти за бахур няма.

# 1 261
За пастърма трябва ли ти? Чудна стана! 😌

# 1 262
  • София
Моя канал - моите косми!
С такава жена тръгвам на всякъде.
В тая тема само рецепти за бахур няма.
Добра компания сте се събрали, плодотворна. Учудвам се, че още няма инициатива за среща, като половината се декларираха като постоянно търсещи половинка в нета.

# 1 263
  • Обран бостан ;)
Дамите с "правилните мъже" може ли да обяснят какви червени лампи палят тези господа?

Скууука. Няма за какво едно скандалче да заформиш. Друго си е "по цял ден ти събирам чорапите". Wink

Полова диференциация. За мъжете няма значение или е срамно да го вършат, но от жените се очаква непременно да са грижовни и да правят сандвич като в онзи виц. Не ви ли е правило впечатление колко е нормално за сам мъж да минава лесно, леко и меко с полуфабрикати и майка му да идва веднъж в месеца да го изпере? Обаче като се появи жена, от нея съвсем сериозно се очаква прясно сготвена храна всеки ден, чистене всеки ден, пране всеки ден, гладене всеки ден и освен това да ходи на работа и да има отличен търговски вид за лична сметка. Ако и си донесе машинка и подстригва гаджето, е бонус.
Един хубав м-т замества всичко това, което си описала. Trollface

# 1 264
  • София
Дамите с "правилните мъже" може ли да обяснят какви червени лампи палят тези господа?
Само изглеждат правилни. Повечето хора си имат очевидни недостатъци, които или са ти сладки, защото си влюбен, или просто ги приемаш, защото никой не е съвършен. Правилните нямат видими недостатъци – хубави, образовани, възпитани, мили и стабилни. Под тая фасада съм виждала да се крият буквално ужаси. Веднъж, де, много отдавна, но все пак. Червената лампа е, че никой не е съвършен. Възможно е доста голям процент от това привидно съвършенство да се окаже пълна лъжа.
Не говорим за хора просто нормални, защото нормални хора, свестни си има.

# 1 265
  • София
Обикновено един мъж е правилен само за една жена и неправилен за останалите. Същото важи и за жените.
Важното е да се съберат правилният с правилната.

# 1 266
  • Обран бостан ;)
Само изглеждат правилни.
Скрит текст:
Повечето хора си имат очевидни недостатъци, които или са ти сладки, защото си влюбен, или просто ги приемаш, защото никой не е съвършен. Правилните нямат видими недостатъци – хубави, образовани, възпитани, мили и стабилни. Под тая фасада съм виждала да се крият буквално ужаси. Веднъж, де, много отдавна, но все пак. Червената лампа е, че никой не е съвършен. Възможно е доста голям процент от това привидно съвършенство да се окаже пълна лъжа.
Не говорим за хора просто нормални, защото нормални хора, свестни си има.

Тоест :
Правилния само изгледжа правилен, но не е. Идиота само изглежда идиот, но си е ОК.
Яснооо. Trollface

# 1 267
  • София

Тоест :
Правилния само изгледжа правилен, но не е. Идиота само изглежда идиот, но си е ОК.
Яснооо. Trollface
Т.е. човек никога не крие от света нещо хубаво. Не е казано, че несъвършените хора сме идиоти Simple Smile

# 1 268
  • Пловдив
Цитат
Добра компания сте се събрали, плодотворна. Учудвам се, че още няма инициатива за среща, като половината се декларираха като постоянно търсещи половинка в нета.

Да си пускам ли рекламата Rolling Eyes

# 1 269
Закъсняваш, други от години редуват профили и покани за сладкарници Mr. Green

# 1 270
Цитат

Да си пускам ли рекламата Rolling Eyes

Дела трябват, а не думи Grinning

# 1 271
Някой има ли желание да ме осветли кои са героите на труда с многото профили?

# 1 272
  • Пловдив
Закъсняваш, други от години редуват профили и покани за сладкарници Mr. Green

Тъкмо навреме..........повечето сме си излекували травмите и драмите.......може пък този път да се получи SmileySmileySmiley

# 1 273
  • София
Всъщност не само вие си възпитавате момчетата, възпитава ги обществото. Като цяло първо проблемът е в това, че момчетата и момичетата трябва да се възпитават различно защото функионират различно. Ако учебната система беше справедлива тя щеше да разделя децата на момчета и момичета и да се обучават различно. Съвременната образователна система е феноменална за момичета: стоиш седнал кротко, говориш и ти говорят. Момчешкия свят не работи така. Първо те не могат да стоят седнали мирно и кротко, после те искат да пипнат, да експериментират, да разглобят, да разберат. Чак тогава знаят. Спорт и изпускане на парата също липсват. Вижте ги в паузите: момчетата тичат като бесни, а момичетата … стоят на групички … и си говорят.
След това за едно момиче е много лесно да влезе в света на възрастните. Винаги има майка на близо, нейна приятелка или друга жена, с която то бързо се идентифицира и влиза в света на възрастните.
При момчетата не е така. На момчето му трябва ментор, трябва му пример, трябва му авторитет, който да го въведе при възрастните. Това е един от основните проблеми. Авторитетът (ако ги има, а както виждаме често го няма) е на работа и прекарва само вечер или почивните дни с момчето. Момчето е през целия си ден заобиколено от жени: лелички в яслата, госпожи в градината, учителки в училище. После го водят при логопедката, при лекарката … Една малка част от ежедневно присъстващите са мъже - съвсем малко учители,  треньора и това е. Това е проблемът със съзряването на момчетата. Нека майките на момчета да споделят не пита ли детето им тях по-често отколкото баща си? Не изпитва ли срам/страх повече от баща си и за това да има като бариера между тях?
Дописвам: Друга съществена причина е, че жената е иззела всички утвърждаващи я действия и на мъжа е оставила едната работа. Взела е домакинството, взела е отглеждането, взела е планирането на семейните неща, взела е отпуските, уикендите … всичко. Сега знам, че ще кажете, че тя го прави щото мъжете са неспособни, но съвсем не е така. И тя е способна да си смени гума, но го кара него. Нощем като тропне нещо на двора пак тя го “ръчка” - “отиди да видиш”. Всъщност тя има разпределени роли и после се оплаква от ролеви модел. Вижте в обкръжението или в семейството си как когато мъжът е активен, готви, чисти, планира децата момчета са съвсем на друго ниво.

Права си, но само донякъде. Разделянето на учебната системата би значело още по-малко интеракции между половете и мъжете съвсем ще се забатачат. Подчертаното не е до пол, а до личност, дори такива личности да са по-често срещани при мъжете (което дори може да не е така, не знам има ли статистика). Аз например напълно покривам този тип, мразех училище, беше ми ужасно скучно, не ме свърташе в часовете и си поспивах на чина, домашни не пишех. Въпреки това бях отличничка. И до ден днешен хващам нещо и го разучавам, инструкции не чета. По-скоро момичетата се стимулират в социален и емоционален аспект, а момчетата не, и оттам увисват сериозно в много отношения. Иначе съм съгласна, че светът е изключително женски в някои отношения и много момчета растат без адекватен мъжки модел, съответно се чувстват загубени в днешния свят, отхвърлени, нежелани, ненужни. Което не е така реално, но мястото им не е толкова ясно зададено, както преди, и трябва да си го намерят и отвоюват.

# 1 274
  • Обран бостан ;)

Тоест :
Яснооо. Trollface
Т.е. човек никога не крие от света нещо хубаво. Не е казано, че несъвършените хора сме идиоти Simple Smile

Така де. Казваш и в очите "тоя е леке", а тя отговаря "ама ти не го познаваш".

Честно казано отдавна не ме трогват истории как някоя живее с насилник.
Дето има един лаф "Сама си я сготви тая манджа, сега яж. Да ти е сладко".

Общи условия

Активация на акаунт