Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 573
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 470
Звездичка за какви токсини говориш? Освен тежки метали и определени лекарства нищо не се натрупва. Нали затова животните имат черен дроб и бъбреци?
Ами, доста са нещата, които се натрупват в тъканите и не се изчистват ей така. Например тежки метали, ДДТ, глифозат, хербициди, PCB, диоксини.
Тези, които си изредила ги има в по-голяма концентрация в растителните продукти, отколкото в месото. От марули бих се пазила повече, отколкото от пържола.

# 1 471
Costa,
Не искам да се превръща в спор. И аз ям много месо, повечето не пасищно. А бих искала да ям пасищни, но засега няма как.
Това, което казвам е в друга посока, че животни, който ядат само растения са за предпочитане от всеядни.

# 1 472
Стеличка, разбира се че обсъждаме, надявам се конструктивно Hug Съгласна съм, че тези химикали, които си изброил се натрупват в организма, но много по-малко в животинския такъв. Благодарение на черния дроб и бъбреците Blush Животинският организъм не натрупва токсини в мускулите, а главно в мастната тъкан и второстепенно в съединителната тъкан. 😊

# 1 473
И за който може да си го позволи. Разликата не е чак толкова голяма.

# 1 474
  • В центъра на моретата
Truck Lady, а малко физически активности можеш ли да включиш? Разходки или домашни упражнения? Ясно е, че с тези килограми ще е трудно, а и натоварващо стави, но е необходимо за горенето на мазнини. В интернет има доста програми, които можеш да правиш у вас. В никакъв случай не трябва да се обездвижваш.

Така, по отношение на ендокринолози - от Варна съм и съвета ми е да потърсиш ендокринолог в в друг град. Не бих определила  д-р Златанова за "светило". Бягай от докторите  във Варна.

Тъй като разбирам, че проблемите ти са доста сериозни и не касаят само ИР, ако имаш възможности иди в Турция. Много си млада, животът е пред теб и трябва да му се радваш, да вземаш от него и да раздаваш.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 16:08 от zaek

# 1 475
Truck Lady, а малко физически активности можеш ли да включиш? Разходки или домашни упражнения? Ясно е, че с тези килограми ще е трудно, а и натоварващо стави, но е необходимо за горенето на мазнини. В интернет има доста програми, които можеш да правиш у вас. В никакъв случай не трябва да се обездвижваш.

Така, по отношение на ендокринолози - от Варна съм и съвета ми е да потърсиш ендокринолог в в друг град. Не бих определила  д-р Златанова за "светило". Бягай от докторите  във Варна.

Тъй като разбирам, че проблемите ти са доста сериозни и не касаят само ИР, ако имаш възможности иди в Турция. Много си млада, животът е пред теб и трябва да му се радваш, да вземаш от него и да раздаваш.
От няколко дни гледам разни упражнения в ютуб, ако пък не ми се правят упражнения слагам слушалките и започвам да чистя и да танцувам из нас.. Малко съм откачена, но това е начина.. 2рото мнение ще го търся другаде явно. Благодаря за съветите, вярвам че всяко зло е за добро Heart

# 1 476
Съгласна съм със Заек. Тук не е просто случай на ИР, а с други сериозни придружаващи заболявания. Не бих давала съвети дори за хранене, тъй като не се знае то как влияе на другите заболявания.
Дано се открие читав лекар за момичето Flowers Four Leaf Clover

# 1 477
Truck lady,
Интересно ми е защо нямаш изписано лечение за ИР. При много по-леки случаи изписват метформин.

# 1 478
Съгласна съм със Заек. Тук не е просто случай на ИР, а с други сериозни придружаващи заболявания. Не бих давала съвети дори за хранене, тъй като не се знае то как влияе на другите заболявания.
Дано се открие читав лекар за момичето Flowers Four Leaf Clover

Абсолютно!
Изведнъж се започнаха едни медицински съвети.  Разнищване на положението.
Аз бих и казала ЛЕКАР. Форумите НЕ СА правилното място.  За мен проблема не е в ИР. Друг характер е това заболяване. Също и не препоръчвам Турция. Покрай доста познати и колеги разбирам че там е някаква фабрика за пари. Предполагам е трудно да се открие човека ЛЕКАР но и в България има доста кадърни специалисти и човеци преди всичко.

# 1 479
  • на острова на мечтите
Малко да се усмихнете. Петък е:

При мен кантарът е откачил. Вчера, ММ имаше рожден ден, и ме почерпи с canolo. Увеличих времето на упражненията . И днес там съм с килограм надолу.
Но огледалото не лъже. Поне то е искрено. Truck Lady, 🤗 съвети не мога да ти дам. Не съм на ниво, а и твоят случай е много сериозен. Опитай да махнеш готови протеинови барчета и подсладени газирани напитки. И успех.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:27 от danilu

# 1 480
Truck Lady, струва ми се, че не си наясно какво е въглехидрат.
Как така викаш, че не ядеш въглехидрати, а ги ядеш всеки ден? То шоколади, то вафли, то брашно, то чудесии.
Наистина имаш нужда от четене и осмисляне. Започни с с началния клип в първия пост, после двете книги на Фънг - код Затлъстяване и код Диабет. Много лесни и приятни книги са. Много добре е обяснено.
С 50 грама пилешко  и аз бих била гладна. Ти не ядеш правилно. Не знам на какъв узунов си била.
Я пробвай с 200 гр само пилето.
Тук има хора и това ще им е малко.
Иначе съжалявам да го кажа,ама за пръв път виждам по-висок инсулин на гладно от моя.
Моя беше 37.
Не бях срещала по-висок в темата от моя.
Чак сега видях, че е толкова висок, стори ми се нещо 18.
Не знам  какво съм гледала.

# 1 481
Така е, повечето лекари са големи специалисти по хранене. Диета номер 9 е много известна и ефективна и на доста хора е помогнала да си вкарат диабет тип 2 в ремисия без никакви лекарства, а тези с ИР да отслабнат трайно и да си вкарат в ремисия метаболитния синдром. Колко много такива хора са излекували тези лекари ехе. Чудя се къде ли споделят успехите си тези хора... хм. Thinking

# 1 482
Не знам, на мен продължава да ми звучи като да са намесени другите проблеми и евентуално и терапии на каквито е била да са ударили и по черния дроб. За съжаление няма лекарство без никакви странични ефекти. Трябва да се разнищи всичкото, ние тук хубаво си приказваме от гледна точка на ИР, но единственото което можем да й кажем категорично е че вафлите и другите подобни не са храна и че трябва да избягва заседяване.
Че много от лекарите не струват - така си е. Ние тук не можем да й сложим диагнозата. ИР е очевидна, това е единственото ясно. Но освен това има още много други неясни фактори.
За режим на хранене хубаво ще окажем подкрепа, да се запознае с това какво е ИР и коя храна как й действа също много хубаво, но се съмнявам да е само в това ключа.

# 1 483
И моят кефир започна да се разделя като Елориния. Сигурно му е топло вече и за 24 часа превтасва.

# 1 484
Аз вече реших да го правя по-редичък Grinning

Общи условия

Активация на акаунт