Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 568
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 30
Ами освен да пробваш малата, няма как да разбереш дали ще е окей за теб. Ти ако гледаш по мен... на мен и с цитрат ми е добре Grinning Мен нито ме разхлабва, нито ме обезводнява, в това отношение нямам никаква разлика със и без него. Ама не сме еднакви.

# 31
Аз чакам магнезий от ихерб малатче и оротатче Grinning

Отделно ми щукна и това да си взема

https://bg.iherb.com/pr/bioschwartz-premium-ultra-pure-turmeric- … aps-500-mg/138514

# 32
Забравих да спомена много важна книга na Satchin Panda.
The Circadian Diabetes Code. Това според мен е задължително четиво за всеки, независимо.
Много симпатичен човек, никакъв комерсионализъм.

Тук е линк към TEDx Talks. Слушайте го. Човекът е учен, не някой ала бала диетишн или ютюбър.
https://www.youtube.com/watch?v=fciGNBN0nKM

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 20:46 от Дон Домат

# 33
Купих Детрикал - вит. С, Д и цинк, на ампули. Като се прибрах, прочетох, че съдържа подсладители и други боклуци - фруктоза, натриев цикламат, сукралоза, стевиол, натриев захарин. Сега се чудя да го пия ли или не? Исках да се подсиля малко срещу вирусите?

# 34
Както съветва Елора изпий си ги и  втори път не взимай с подсладител. 😁
Научих си урока.

# 35
В интервю с някаква диетоложка срещам да казва: хората масово избират грешна форма на магнезий за себе си. Споменава, че някои могат да се дехидратират /не знаех/. Като за начало да се опитало с вани с магнезий. Тялото щяло да издърпа, колкото му е нужно през кожата.
Ще си взема малат по-малко мг. за проба.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 22:07 от Анонимен

# 36
Купих Детрикал - вит. С, Д и цинк, на ампули. Като се прибрах, прочетох, че съдържа подсладители и други боклуци - фруктоза, натриев цикламат, сукралоза, стевиол, натриев захарин. Сега се чудя да го пия ли или не? Исках да се подсиля малко срещу вирусите?
Аз взимам Д3 с К2, мисля че има нещо свързано.
Задължително поне 15 минути сутрин на дневна светлина. На балкона ли, разходка ли, пеша за работа ли, няма значение. Очите да видят светлината. Най добре е да е слънчево, но каквото, такова.
*** Нали знаете, че добавките се проверяват само за токсичност. Какво има вътре, никой не знае. Биг бизнес. Дишат в гърба на Биг Фарма и Биг Food.

***  Днес си мислех за така наречената БИО храна.
Оказва се, че имаме два вида храна, едната е БИО (колко е или не, е друг въпрос )
 а другата храна е ............. ( довършете сами изречението).  Масово се яде втората !

😁😁😁😁😁😁😁
Има десетина форми на магнезия.
Доколкото аз зная, Мagnesium Bisglycinate е една от най усвоимите форми и помага при безпокойства също, поради асоциацията и със глайцина.
Доста популярно стана пиенето на Glynac. Аз ги взимам двете поотделно, но големи дози.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 21:22 от Дон Домат

# 37
Елора, оздравявай бързо! Ако има други болни, също!
dironi, съществува и друг метод за магнезия, флотация, ама като цена може да е солено. Представлява нещо като вана (стоиш в капсула с топла вода) с мнооого голямо количество магнезий.
Пускам за вит. Д от форума (запазвала съм си информацията преди):

За съжаление, моите драми със съня мисля, че се дължат на едни грижи, които имам в момента + малка промяна в часовете на сън, която направих междувременно. Отделно, ако не легна, когато ми се спи, после съм сова и половина, идва ми пауър и ставам много продуктивна късно вечер...😁

# 38
200 мг цитрат не знам  колко ще ме дехидратират. Пък и аз си пия вода.
Та си го пия, защото ме облекчава. Едно от нещата, които ме облекчава.
И като го спра напълно ми се получава затруднение после.

# 39
Ами те щом са за пиене и са течни или разтворими, значи ще са овкусени. Всичките. Независимо дали са дозички от някаква добавка, разтворими таблетки, дъвчащи или подезични таблетки, сироп за кашлица или Колдрекс и от сорта.
Имай си го предвид като си купуваш добавки. Айде, ако си болна и трябва сиропът или тези прахчета при настинки, там как да е, тя КЗ ще ти се вдигне и от боледуването а и за лекарство е по-оправдано. За добавки избереш ли си нещо в такава форма, си се примирила с подслаждането. Ако не го искаш, не си купуваш такива. Много малко има които изобщо никакъв подсладител нямат, толкова малко че са всъщност изключения.

Елора, не всеки се обезводнява от цитрата, писах и одеве че при мен изобщо няма такива ефекти. Щом не те притеснява с нещо, пий си го, той и за сваляне на рН е добре.

Ваните с магнезий са ясни, просто не са най-практичното нито пък бюджетно нещо. Иначе няма спор че са добри, ако човек би ги правил и то редовно.
Много вярни неща пише в тия неща дето Долче ги е запазила.

# 40
Да, а хем публикацията на съфорумката е на доста години (по времето, когато е публикувана, аз въобще не съм си и била изследвала вит. Д за първи път).🙂
Натка, понеже все някога ще си го поръчам и аз магнезиевия цитрат от Тримарт, има ли си включена мерителна лъжичка и по колко пиеш на ден? Май мернах, че дневната доза е 2 грама?
Аз реших да започна февруари с един по-дълъг фаст.🙂 Колко точно още не съм решила. Днешният ден минава доста добре, никакъв глад, даже го няма и усещането за студ от последния фаст.

# 41
Да, а хем публикацията на съфорумката е на доста години (по времето, когато е публикувана, аз въобще не съм си и била изследвала вит. Д за първи път).🙂
Натка, понеже все някога ще си го поръчам и аз магнезиевия цитрат от Тримарт, има ли си включена мерителна лъжичка и по колко пиеш на ден? Май мернах, че дневната доза е 2 грама?
Аз реших да започна февруари с един по-дълъг фаст.🙂 Колко точно още не съм решила. Днешният ден минава доста добре, никакъв глад, даже го няма и усещането за студ от последния фаст.
Какви са тези 2 гр ? 400 до макс 600 мг/ден
Защо пиете тази форма ? Магнезият на прах е супер гаден на вкус. Задължително с лимонов сок или нещо друго, но само така ..... то това да не е бърбън ?

# 42
  • Б
Aз вземам магнезий на Джеймисън, заради нощни схващания на краката.  .Не знам какъв ефект ще има. Изследвали се магнезий ? Има ли  смисъл ? Утре сутрин ще пробвам оризови палачинки , ще добавя и банан.

# 43
2 грама цитрат имат грубо 300мг магнезий, успокой се Grinning

Долче, няма мерителна лъжичка в пакета. Измерих си отначало няколко пъти с кухненската мерителна дето и тегли, за малки грамажи дето е. То пък не е лекарство че за някакви милиграми толкова да ме бърка. И вече си знам коя от лъжичките вкъщи ми съдържа горе-долу толкова и съм я набедила нея за мерителна Grinning

Здравец розов, няма смисъл от изследване на магнезий, там винаги показва в норма. А с тия палачинки от ориз и банан... сигурна ли си че не си объркала темите?

# 44
Купих детрикал, защото включва три витамина. Притеснява ме и друго, че има слабително действие.  Затова питам, някой пил ли го е? Освен в събота и неделя да пробвам да пия, да видя дали ще има слабителен ефект?

Общи условия

Активация на акаунт