Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 735
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 210
Нямаше ли едно щатско предаване The biggest loser което скапало метаболизмът на учасниците си?

Лекарите знаят за човешкото хранене толкова колкото средностатистическия Ганьо.

# 211
Чета, че бТВ купили формата и ще го излъчват...
Модели, фитнес инструктори...

Ще пуснат 30 дебеланковци да забавляват масите, като им натоварят организма и психиката, като им вкарат органи и системи в стрес, като има натоварят сърдечната система и ставите, вкарвайки ги в състезания...

Изобщо няма такава огромна глупост, облечена в лицемерие, на цената на здравето на хората и ... на народа му трябват кръв и зрелища, колизеума днес е LCD OLED SMART с дистанционно и пуканки... успокоението, че не си сам и дебел и че някой ден, утре, не днес, ето, както показват по телевизията, може да станеш нов човек за 3 месеца...

# 212
Съвсем се радвам че нямам телевизор и не гледам телевизия, честно...

# 213
  • В центъра на моретата
В повечето случаи не пия нищо за кашлица и то съвет от ЛЛ. Лекарствата разкашлят още повече. Още от началото започвам с инхалации. И чай от исландски лишеи, подбел, бяла ружа. Сиропи не съм купувала от години - тази отровна сладост не съм в състояние да я понеса. Още като усетя, че нещо започва, започвам синулан или синупред, но те са хомеопатия и то не от сладките.

# 214
  • София
Синулан и синупрет са билкови, а не хомеопатични. Стодал е хомеопатичен сироп при кашлица. На някои сиропи точно това им действието - откашлящо, и затова зависи какъв вид ти е кашлицата преди да ги започнеш. Най-добре лекар да прецени, ако човек няма опит.
Изопринозинът пък е имуностимулатор, при автоимунни трябва да се внимава, както и при подагра, висока ПК.
И аз много обичам чай от липа, имаме домашен, от вилата, наистина може би има загряващо действие.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 09:02 от Frau B.

# 215
С Изопринозин съм получавал най-красивия пристъп на подагра в живота си! Па и от лекар ми беше изписван. Палецът ми отече до кръста! Две седмици болнични бях. От тогава чета листовките като за изпит! Joy

# 216
Ще е интересно някое предаване да ги учат как да се хранят правилно,тъкмо и тези,които гледат ще разберат,че не всичко е наред.За съжаление ни се показва само простотия и личния пример е важен,като гледаме някой да прави нещо и решаваме,че е нормално,та деградираме от години...показват ни се най-големите идиоти,някакви каки дето си търсят "любовта" ама все гледат някой с пари,някой дето трябва да яде гадости,насилие и подобни...
Сега това предаване,което пишете,че ще стресират организъма на дебели хора,само за да се гледа е тъпотия,ама то и защо се съгласяват да им причиняват това нещо...докторката като започнах ми каза да сваля първо някое кило и тогава да започна с тренировките,че да не си стресирам тялото много,само леки тренировки,ми те с повече килограми и ако не са свикнали може и да им е последното нещо това предаване...ще учим хората сега пък да се бъзикат с дебелите хора,няма що...
Тоя изопринозин го бяха изписвали на малкия и като прочетох страничните ефекти,хич не му го дадох,докторката изписа после авирон на негово място,който е хиляди пъти по-добре и странични ефекти нямаше...та само като го чуя и си казвам,че няма да го давам друго да изпишат.

# 217
  • В центъра на моретата
Синулан и синупрет са билкови, а не хомеопатични.

Да, така е - моя грешка.
Като цяло, инхалации и противоалергично при мен оказват най-голямо влияние. Гледам да взема мерки от рано,за да не стигам го усложнения. За съжаление, не винаги може да се получи.

# 218
Ще е интересно някое предаване да ги учат как да се хранят правилно,тъкмо и тези,които гледат ще разберат,че не всичко е наред.За съжаление ни се показва само простотия и личния пример е важен,като гледаме някой да прави нещо и решаваме,че е нормално,та деградираме от години...показват ни се най-големите идиоти,някакви каки дето си търсят "любовта" ама все гледат някой с пари,някой дето трябва да яде гадости,насилие и подобни...
Сега това предаване,което пишете,че ще стресират организъма на дебели хора,само за да се гледа е тъпотия,ама то и защо се съгласяват да им причиняват това нещо...докторката като започнах ми каза да сваля първо някое кило и тогава да започна с тренировките,че да не си стресирам тялото много,само леки тренировки,ми те с повече килограми и ако не са свикнали може и да им е последното нещо това предаване...ще учим хората сега пък да се бъзикат с дебелите хора,няма що...
Тоя изопринозин го бяха изписвали на малкия и като прочетох страничните ефекти,хич не му го дадох,докторката изписа после авирон на негово място,който е хиляди пъти по-добре и странични ефекти нямаше...та само като го чуя и си казвам,че няма да го давам друго да изпишат.
Съгласяват се, защото това е начин да влязат в реалити средите и ще се мъчат там да останат. После ще ги гледаме като водещи на кулинарни предавания 🙄
Аз освен към кефира, домашни яйца и кисело мляко се пристрастих и към тренировките Heart Промяна в целия начин на живот му е майката, а не за три месеца и после пак на мекици с боза Joy

# 219
"Феномен утра" Simple Smile
Паралелно с това видео на един руски психолог, гледам и още няколко, про западно ориентирани холистици и медици, които малко по малко откриват завесата пред теб. Все пак трябва да успееш да вземеш онова малко зрънце, което е истина и полезно за теб, защото това все пак не го правят за черните ти очи, но и за тяхното финансово благополучие Simple Smile НО... като цяло са прави... стъпили са на нещо солидно и го експлоатират за собствено и общо благо. А който вече има бъбреци, там горе, в кратуната... ще знае как да го използва Wink
Та този "Феномен утра" казано на руски, не, че на български или на англиски не може, но на руски звучи за мен най-добре, е ключов при всичките ти страхове и мързеливи навици. Успееш ли да отключиш това в себе си, всичко друго ще се нареди много по-лесно, не, че не може и по твоя, ставайки в 10 часа на ОБЯД, начин, но защо да не е оптимално и най-ефективно Simple Smile

Малко по малко се пристрастяваш към няколко неща рано сутрин, разтягане, събуждане, дишане, инфрачервено нагряване зимата, топла вода на гладно, определена физическа активност...

... и машинката и централният процесор почват да работят по друг начин Simple Smile

# 220
То това предаване започнало ли е вече? Аз ще го гледам, ще ми е интересно, пък може и да науча нещо ново, кой знае?
Аз вчера готвих, изчистих, ходих да пазарувам, ама почти нищо не си купих, едни обувки, малко в ДМ и дреболии, а бях уж тръгнала за дрехи. Много съм щастлива, че всичко ми е голямоо 😉🙂 Останаха 2кг. и след това ако свалям нещо ще е бонус. Тренирам редовно. Малко съм зарязала месото тия дни, карам я на яйца и протеин, ама довечера ще правя телешко и мисля да го ям и аз. Вчера ММ донесе една торба шоколади и бонбони и да ви се похваля изобщл не ме поблазниха, даже не ми правят впечатление вече.
Онзи ден се видяхме с един приятел на обяд и той с ИР, та ми каза, че пие Метаформин не разбрах на коя фирма три пъти на ден, сутрин Озампик и вечер Инсулин аз бях направо уау. Яд ме е за него, казах му да не яде ориз, понеже бяхме на обяд де и той си хапваше ориз 🙄😵‍💫 Снощи пък ми пише една приятелка и ми вика останали от мъжа й хапчета Сиофор и ме пита искам ли ги....аз незнам какво е това, питам, разпитвам било като Глюкофаж, отлазах ги. Имаю си Глюкофаж, стига ми... та и мъжът й минал на инсулин. А аз нали съм много в час, нестига, че чета ами пак валат, та защо минават тези хора на инсулин? Нали аз съм с ИР и имам висок инсулин, който трябва да свалям и да не е така висок?🤔 Защо им е допълнителен инсулин? Пак нещо не съм в час🤔🤔
П.П Обадих се на доктора в понеделник съм на изследвания и на преглед, много ми се вие свят тия дни, само като се наведа и ушите ми пищят. Той ме вика, да пуснем изследвания.

# 221
Когато инсулинът (собственият) не си върши работата и не може да свали КЗ, тогава предписват външен. На диабетиците. Не че не съм чувала здрави хора да използват инсулин и за отслабване...🤪 Но май сега Оземпик е по-модерен...🙄
И аз мисля, че могат просто да научат хората как да се хранят. Обаче те искат за 3 месеца невероятни резултати и зрелище (иначе как ще им върви предаването и рейтингът). Предполагам, че ще са обичайните неща- хипокалориен хранителен режим и зверски тренировки. Не разбрах защо на рекламата хората влачат с въже някакъв трамвай (не видях добре?), но ми стана ясна идеята...😬 Пак ще доказват как, ако ядеш по 800-1000 калории и докарваш физически тялото си до предела на възможностите му, "всичко зависи само от теб".🤮 Ще гледам вероятно първия епизод, но не очаквам някакви изненади.
Нямаше ли едно щатско предаване The biggest loser което скапало метаболизмът на учасниците си?.
Подозирам, че и тук участниците от различните сезони няма да ги видим после заедно на едно място...☺️

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 12:41 от dolce miele

# 222

Най-тъпото нещо е като чуя или прочета мнение от рода: А кога пак мога да се храня нормално? Grinning Grinning Grinning

Тъпо е. Тъпото е, че звучат като алкохолик, наркоман или отказващ цигари и не се усещат.

Някой който спира алкохол, цигари и бял прах:
И кога ще мога пак да пуша?
И кога ще мога пак да шмъркам или да се боцкам?
И кога ще мога пак да пия?

tooth

# 223
GoSSipSs, и аз се опитвам да обяснявам някои неща на приятели/познати, ама най-често обяснението е глас в пустиня.
Свикнали са да слушат докторите, хапват въглехидрати, пият си хапчетата, пазят се от мазно.... Какво да кажа, не знам...

Не съм ви чела мисля около 2 години и ми е интересно какво стана с Азара. Как е знаете ли? Пише ли тук?

# 224
Ами вижте, за да почнете да живеете по този начин е трябвало да убедите себе си, а това без значителна основа от знание няма как да стане, след това да имате резултати и постигната цел.

И ето какво се получава... когато вие, със значителна основа, получена от професионални ментори и медици сте получили конкретно знание, за която цел сте ги слушали поне 20-30 минути, ако не и повече, от повече източници...

... и внимавайте сега: - се опитвате да обясните нещо, на някой БЕЗ никаква основа от познания, ЗА 2 минути, БЕЗ да имате способности на ЛЕКТОР и медик Simple Smile

Е как става това... ми - никък Wink

Общи условия

Активация на акаунт