Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 716
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 990
Това че било в зехтин за мен си е маркетинг... не вярвам че има значение в каква мазнина е разтворен, стига да не е нещо токсично  или към каквото си алергична, разбира се. Ти с тоя спрей я сметни какви милимунди мазнина поглъщаш или пък с капките... Дреме ти дали е зехтин, МСТ или слънчогледово, соево или каквото е там олио. Все ще са сложили ядлива мазнина, няма как да не е.
Ама се хвалят там че е със зехтин защото всички знаят че е полезен. Все с нещо трябва да изпъкнат все пак Grinning Особено като ги видиш на рафта едно до друго с Вигантола и с няколко пъти разлика в цените.

# 991
Шарпи, страхотна новина е това, особено на фона на толкова лекари които изобщо не си и помислят да махнат на някого бетаблокера - това се пиело доживот и не можело да се спира и край...
Дали е от по-умерения режим или от това че вече си достатъчно здрава да можеш да си позволиш такъв - едва ли някой може да каже със сигурност, според мен и това е вероятно. Но хубавата новина си е факт.
Имам спомен че беше споменавала че подозирате тогава да е последица след ковид или след ваксина, ама може и да те бъркам с някого че тук сме бая навалица. Хубаво е че си се възстановила, редовният спорт също го има при теб и съм сигурна че също е фактор и за сърцето. То си е мускул, в крайна сметка, иска си неговото а не да го оставяме да се оправя както може.
Натка, правилно помниш, да. Първия кардиолог каза, че според него това било последица от Ковид. И до там. Аз се успокоих и продължих... докато не дойде епизод от горенаписаното и право в спешното. Добре, че открих настоящия си кардиолог /тук също го похвалих тогава/. Човекът само от кардиограмата каза - не са ок нещата, ще правим още изследвания и ще се лекуваме. Помня и че снимка постнах като ме омотаха с жиците на холтера. Чудих се тогава как да го прикрия в работата, за да не се обяснявам, обаче почти всички ме "хванаха". То ми изпъкваше квадратно нещо на корема и нямаше прикриване, при все че бях с пуловер на половинът, че ми стои като рокля. За периода на пиене също си права. Още тогава ми каза, че може да ги пия доживот + това, че ако нямам физическа култура, може и още хапове и интервенции да се наложат напред в годините.
Е, слава на Господ, ама ги спрях! Това още повече ме надъхва, че вървя в най-правилната посока.

# 992
Ванка, струва ми се, че ядеш малко мазнини. Поне така ми изглежда с това пилешко филе...А и казваш, че чувстваш глад.

# 993
Ванка, струва ми се, че ядеш малко мазнини. Поне така ми изглежда с това пилешко филе...А и казваш, че чувстваш глад.

Еми в салатата слагам повечко зехтин, ама да. Освен със смяна на месото ми трябва и друг вариант

# 994
Две яйца, едно солидно парче сланина, поне 150+ грама, и другата половина от чинията я запълваш с кисело зеле...
И това се поема с 2-3 стръка зелен лук Simple Smile

След това се огладнява чак на следващия ден Wink

# 995
  • на острова на мечтите

Я вижте!? А? Бомба съм.
И на менсърцето ми хлопа, в смисъл, че го усещам как препуска, но на апарата за кръвно и за сатурация на кислорода е ок.

# 996
Скрит текст:
Шарпи, страхотна новина е това, особено на фона на толкова лекари които изобщо не си и помислят да махнат на някого бетаблокера - това се пиело доживот и не можело да се спира и край...
Дали е от по-умерения режим или от това че вече си достатъчно здрава да можеш да си позволиш такъв - едва ли някой може да каже със сигурност, според мен и това е вероятно. Но хубавата новина си е факт.
Имам спомен че беше споменавала че подозирате тогава да е последица след ковид или след ваксина, ама може и да те бъркам с някого че тук сме бая навалица. Хубаво е че си се възстановила, редовният спорт също го има при теб и съм сигурна че също е фактор и за сърцето. То си е мускул, в крайна сметка, иска си неговото а не да го оставяме да се оправя както може.
Натка, правилно помниш, да. Първия кардиолог каза, че според него това било последица от Ковид. И до там. Аз се успокоих и продължих... докато не дойде епизод от горенаписаното и право в спешното. Добре, че открих настоящия си кардиолог /тук също го похвалих тогава/. Човекът само от кардиограмата каза - не са ок нещата, ще правим още изследвания и ще се лекуваме. Помня и че снимка постнах като ме омотаха с жиците на холтера. Чудих се тогава как да го прикрия в работата, за да не се обяснявам, обаче почти всички ме "хванаха". То ми изпъкваше квадратно нещо на корема и нямаше прикриване, при все че бях с пуловер на половинът, че ми стои като рокля. За периода на пиене също си права. Още тогава ми каза, че може да ги пия доживот + това, че ако нямам физическа култура, може и още хапове и интервенции да се наложат напред в годините.
Е, слава на Господ, ама ги спрях! Това още повече ме надъхва, че вървя в най-правилната посока.
Ти какъвто си дребосък, не знам как можеш да го покриеш това върху тебе да не изпъква Grinning
Хубаво че ти е говорил и за упражнения, че много доктори не си правят труда да говорят за това. А сърцето... неслучайно дават спортуващи хора за пример за стабилно работещо сърце. И хора които спортуват редовно, по принцип поддържат по-нисък и стабилен пулс.

А аз да ви кажа смешка, че нали смехът е здраве Grinning
Ще взема да стана нормална май, шок и потрес е това Joy Да не бързам да се хваля, ама май успях да вляза в ритъм със спането, от няколко дни ми се доспива вечер почти като на нормалните хора рано. Аз не мога да се позная Grinning
Почвам да се чеша по главата и да си мисля дали тоя пробиотик наистина не взе да ми намества де що имам чакри, въпреки че пак невероятно ми звучи да е вярно чак всичкото. В момента съм на най-ниското си тегло откакто си купих розовия дзвер през септември, не съм станала вейка но е факт че от тогава насам по-малко от това не съм тежала. Имам си флуктуации в теглото, разбира се, но на едра жена по кило-две нагоре или надолу хич не се и брои - ако не стъпя на онова грозното, няма и да ги знам, та нямам тях предвид. И в огледалото и по дрехите имам разлика, и то по-голяма отколкото такава малка разлика в теглото предполага. Вчера сложих едни дънки по навик без колан защото все така ги носех, ама съжалих - оказа се че ми е трябвал и бая ги подръпвах, на талията са ми свободни и това че са ластични не помогна.
Нямам промяна в храненето, в добавките или във физическата активност.
Ще продължавам да го мътя, то даже е и вкусно. Заглеждам и още един пробиотик дето уж точно за това помагал много, но нещо не съм склонна сега да захвана още един, отделно че и самият пробиотик си е вложение, май 70лв го гледах или от сорта. Ще го мисля, но сигурно за по-нататък ще остане. То ще трябва и още бурканчета да си събера дето ми се побират в машината, за сега са ми тъкмо колкото за това дето вече правя да имам постоянно.

# 997
Радвам се, че има положителен резултат при теб и съм почти сигурен,  че е от Ройтерито Simple Smile
Казах ти, че след месец до два ще се усетят ползите от него, при всеки различно, но винаги положителни Simple Smile
Да, отслабва се, спокойно ти е, спи се прекрасно, а и либидото повдига Simple Smile
Прав е д-р Дейвис, колкото и да преувеличава... има си истина Simple Smile

Могат да се въдят всякакви пробиотици, все пак е ВАЖНО според мен да улучиш правилният щам, не само заглавието на името Simple Smile
Аз имам 2-3 кутийки, времето е студено, мога да ти пратя малко капсули, по 2-3 от някои Simple Smile

# 998
Месец някъде направих до тук, ще си продължавам, то си е вкусно като гъсто кисело мляко. Само трябва да видя да го наместя по друго време защото така както го дават вечер преди лягане наистина не ме устройва и май просто ще си ми е за десерт на вечерята. Не че е голямо количество но ми скъсява фаста и не ме радва така.
От Ройтери само единичен щам взех, 17938 или от сорта, мързи ме да проверя точния номер. Той е на БиоГая май във всичките, като повечето имат добавен по още един щам вече за нещо си там. В Гаструс втория щам го набеждават за много хистамини и реших че не ми е дерт точно той. Взех Протектис, който е с един щам само.
L. gasseri заглеждам също, ама по-нататък ще го мисля него.
А Дейвис че много се набира и хвали - факт, ама то... американци, сър! Grinning Трябва да е напомпано нещо и да звучи сензационно че да привлича внимание и да им се говори като на малки деца. Виж че всичките дето там им е клиентелата са така.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 18:08 от natka

# 999
Понеже на няколко пъти се споменава, а то е задължително, че трябва да се спортува и много от вас ходят на фитнес.
Попитахте ли ChatGPT /или вашият треньор/ или Google, или в специализираната литература, кога и как, при вашето телосложение, режим на хранене и възраст - трябва да тренирате?

Ето например при мен... до някъде съм съгласен, много при това Simple Smile Имам да правя корекции в някои времена...

# 1 000
Радвам се, че има наистина подобрение, това е чудесно!
Дано след време всички, които пишат в тази тема с проблеми, да се връщат тук без тях и да споделят колко са добре!

Но ми е наистина любопитно по какъв начин е повлиял КЕТО режима на сърцето... в какво като усещане се изразява това?
Усещаш сърцето по-слабо, да бие учестено, аритмия или изобщо как се стигна като симптоми до това, че да се разтревожиш и да отидеш на лекар?

Мен ми е по-любопитно що трябва да се обвинява лекинко кетото, пък не споменава факта, че пуши бая цигари.
Ама ок де, кетото сигурно ще да е виновно. Joy

Иначе поздравления за спирането на хаповете, това винаги е повод за радост.

Дирони, пролапс на митралната клапа има и аз.
Чела съм, че отпадналост може да има, паник атака и сърцетуп.
Но не ясно дали от щж или от това понякога имам драма.
Няма как да знам. Пърха си, тупти си.

# 1 001
Navy, а чатът как определя индивидуалните циркадни ритми или използва традиционно определените?

# 1 002
На Чатджипити-то хич не му е на кого лично как са му циркадните ритми, нито пък че повечето хора ходят и на работа и хич не им е оптимално по него време да тренират Grinning

# 1 003
Аз след работа между 18,30 и 19,30.
Не че тренирам час де.
30 минутки някъде.

А като почивам може и преди да обядвам. Когато мога.

# 1 004
Аз тренирам след 17:00 през седмицата стоя 2 часа в залата.
Уикенда ходя на басейн и е в по нормално време преди обяд.
Тренировките ме правят по свежа по хубава и тонизирана а като се задържа и по слаба 😁

Общи условия

Активация на акаунт