Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

  • 31 772
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Мнения: 3 105
Не мога да си представя да сваля 40 кила и да стана 60. Ако не беше тази проклета болест, щях да се придържам около 100. От миналата година имах амбиции да започна фитнес и 100-те кила да не са само мазнини, но го отлагах, а сега ми се налага. И вероятно няма да са 100, а най-много 90, но поне да са 90 с повече мускул.
Няма да станеш 60 кила щом ядеш, споко. Ако и започнеш да тренираш пък съвсем. Май съм писала преди, аз не свалих нито 1 кг, но нямах излишни. С тренировките качих почти 4кг до тук и само мускул. И това че съм жена на средна възраст и по подразбиране качването на мускули е по-трудно от при млад мъж.

# 1 111
  • Мнения: 1 523
Ходих до аптеката и видях какво ми е изписала за 6 месеца глюкофаж 500 мг  два пъти на ден. Купих едната опаковка и след вечеря глътнах първото хапче. Прецених да не взимам 6 те опаковки а да направя първо проба.
За сега нямам странични реакции от Глюкофажа.
Тренирах днес ходих на фитнес 2 часа в залата с треньора.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 08:34 от Bria

# 1 112
  • Мнения: 54
Луканка само домашна ли ядете? Предполагам тези в магазините са зле.

# 1 113
  • Мнения: 17 346
Гледаме да не ядем колбаси.
Аз поне понякога си хапвам. Много злоядо дете бях и от детството си имам сантимент към луканката. В Лидъл има едни чисти луканки с добър състав, със зелен етикет са. Компромис е да ядеш луканка, ама си момче, имай си да си слагаш на небцето дозирано.
Не е препоръчително, де. Но ти си изчистил другото, от мен имаш разрешение 🙂

# 1 114
  • Мнения: 54
Гледаме да не ядем колбаси.
Аз поне понякога си хапвам. Много злоядо дете бях и от детството си имам сантимент към луканката. В Лидъл има едни чисти луканки с добър състав, със зелен етикет са. Компромис е да ядеш луканка, ама си момче, имай си да си слагаш на небцето дозирано.
Не е препоръчително, де. Но ти си изчистил другото, от мен имаш разрешение 🙂

Аа питам само информативно, че обичам, но ще гледам да я избягам

# 1 115
  • Мнения: 40 739
Луканка само домашна ли ядете? Предполагам тези в магазините са зле.

Не правя луканки и салами аз.
Мързелива съм.
Тук има хора си правят. Гущерчо е майстор.
Майка ми от работата донесе един домашен салам. Нейна колежка гледа животни и си правят какво ли не. С никакви консерванти логично. Даде ми един голям салам, хубав беше.
Ако ми се хапва, пак ще поръчам. Някакъв телешки. Като луканка.
В магазина на Добротица ми казаха,че техните салами, луканки, кренвирши били без консерванти, колко е истина не знам.

# 1 116
  • Мнения: 3 105
Луканка само домашна ли ядете? Предполагам тези в магазините са зле.
Ям купешка луканка и суджук както и филе Елена. Ама не всеки ден и не по много, че много скъпи бре.

# 1 117
  • Мнения: 24 841
Ако кажа че никога не пипвам купен колбас, не ми вярвайте, разбира се. Но са рядкост и в символично количество, а не както имам хора около мен това им е "месото" в диетата...
Но примерно на гости ако това са сложили хората, нява да им се намръщя и да откажа да ям.
Не са само консервантите проблемът, още много неизвестни има, месото всъщност се оказва че не преобладава хич в някои колбаси.
Според мен, както и без това сега тепърва се учиш да готвиш, започни експерименти с различни подправки - то на луканки и прочие предимно това им е най-интересното, сравнени с "проста" мръвка.
А ако е за ей така подхапване набързо както някои ги ядат - ти нямаш работа да преживяш между храненията ако искаш да сваляш инсулина. А и да прегладнееш - имай си варени яйца. Пък тях ако искаш си ги поръси с подправка да луканка Joy
Няма да те гътне да хапнеш малко от време на време, разбира се. Просто ако имаш цяла луканка в хладилника, ще ядеш докато я изядеш, напълно нормално си е. По-лесно е ако нямаш, поне за мен.

# 1 118
  • Мнения: 206
Аз също хапвам филе Елена и подобни, вчера например имахме гости и остана доста от филето, та тези дни ще го дояждам.

Аз друго да попитам, в последния месец имахме два лични повода по случай, които и аз като здравите хора реших, че ще изпия по чаша розе. И двата пъти забелязах, че след това като си лягах и опитвах да заспя се появява сърцебиене, сърцето в гърлото и е много неприятно. Вчера беше втория път дето се случи така и сърцебиенето беше много осезаемо и неприятно цели три часа, от 12 до 03 часа, чак след това успях да заспя и то може би защото взех един магнезий бисциглинат. Така, предполагам, че от алкохола е било и вече и една чаша не мога пия никога може  би, но освен причината да е той, дали има общо режима или пък Глюкофажа? Нещо пропускам ли и какво, понеже онзи ден обсъждахме сърцебиене и аритмии и може да съм изпуснала, ако нещо сте обсъждали свързано. Аз съм на 500мг ХР на ден с Хашимото и по принцип с история на много проблемно спане и заспиване откак се помня.

# 1 119
  • Мнения: 1 403
За най-голямо съжаление, ще хвърля бомбата тук!

От 3-4 дена ме мъчат едни съмнения, а от вчера "сън не ме лови" и на края се престраших да направя експеримента. То не толкова за престрашаването, колкото до това, че никой не се е сетил да го направи Sad

Става въпрос за легендарния йогурт с l.reuteri...

Въпросът е РЕАЛНО какво развъждаме, там, на топло и влажно за 36 часа.
Страшната мисъл, че l.reuteri е възможно да не вирее добре в млечна среда ме гложди отдавна.
Нищо, че цял свят го прави и не се замисля над това!

Вчера заложих една кратка партида, с ацидуфилус, напълних едни 7 бурканчета със закваска и био мляко олимпус и заложих. Ще попитате защо 7?
Защото в осмото НЕ сложих нищо, само чисто прясно мляко. В стерилно бурканче, знаете имам UV стерилизатор, сипах го така, нормално, от ръка и млякото е имало контакт само и единствено с въздуха.

Затворих и сложих и него в машината...

След 8 часа си извадих ацидуфилуса и оставих неподквасеното да си стои в машината...
Днес, след 24 часа млякото вече не беше течно, беше се стегнало и то добре и миришеше още по-добре.
На вкус леко сладникаво-кисело, приятно, определено НЕ е като класическото кисело мляко, за това и не преглътнах, но съмнението ме обзе тотално.

Дефакто КАКВО аджеба заквасваме, какво развъждаме и какво ядем в крайна сметка?

За тези 36 часа, АКО l.reuteri не е в подходяща среда, след 3-4 часа както всеки друг бацил той измира и ако няма разрастване с делене, то има тотално измиране и освобождаване на полигона за тези бактерии, които виреят добре... а за 36 часа само си представете...

# 1 120
  • Мнения: 40 739
Нави, в случая трябва да се изследва какъв пробиотик се е завъдил там където не си сложил нищо.
Чела, че българския пробиотик в самата ни природа вирее.

# 1 121
  • Мнения: 1 523
Първи симптоми от Глюкофаж 500 мг
- виене на свят
- гадене

# 1 122
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Нищо странно няма! Преди време бях си купила едно соево мляко. Но го забравих в хладилника. След два, или три месеца се беше подквасило. По-скоро като айрян беше. С мляко не съм пробвала без квас, та не знам.

# 1 123
  • Мнения: 206
Тези симптоми ги нямах, пия го вече 3 седмици може би..

# 1 124
  • Мнения: 1 523
Тези симптоми ги нямах, пия го вече 3 седмици може би..
Страничните симптоми не се проявяват при всеки човек.

Общи условия

Активация на акаунт