Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 681
  • 1 519
  •   3
Отговори
# 1 170
Абе колко да ѝ харесва, тегаво си е... Но псориазисът изобщо не е само козметичен проблем ами може и стави да се възпаляват от него като артрит, гадна работа си е и терапиите също са гадни ако се стигне до тях. Което тя иска да не стига до там ако може да го предотврати. По същия начин както ние тук искаме да не стигаме до диабет, щом можем да не го допуснем. Сигурно и това нашето на много хора звучи страшно Grinning
Това за витилигото ме впечатли много, не знаех че могат да се повлияват петна които вече са се появили.

Дани, Limosilactobacillus е род който го е нямало в класификацията до преди няколко години. Като го слагат него там, прехвърлят и тези бактерии да са под него а не под lactobacillus.

Не знам много за него, мислех, че само е кожен проблем.
Помня, че майка и  като се прибираше в България и редовно се оплакваше, че отново тя е на поредното дълго гладуване.
Но ми каза, че изчезват за известно време от глада, но после след време пак се връщат, не е завинаги.

Абе фастче на водица е лесно. Я пробвайте двадесет дни на плодове. Ще виете.
Като бях глупав тийн май 7 дни издържах най-много.
Не помня вече. 6 или 7.
Хм то имаше една докторка във Варна която лекуваше така само с плодове и чай. Но то не беше фаст а диета нейното  .
Долче то не е до негативизъм а до разум 😃
Не мога да си и представя да ходя на работа 22 дни и да не ям. Припаднала съм по пътя 🙄
Дани ❤❤❤❤хах. Бе тука не стоят по пътищата.  Има камери но им сменят местата 😃

# 1 171
  • на острова на мечтите
Елора, автоимунни заболяване. Имала съм го винаги, но по време на соца кой да ми каже. А и то май си дремуца като блажен паразит и се отключва при силен стрес. Поне моят Псори така се проявява. Уврежда и костната система, но има гадни плаки по кожата, болезнени и много сърбят. В дерматологията тук видях пациенти с поражения по цялото тяло. Аз съм приказка в сравнение с тях.
Дара, то и тук има телекамери, но май не работят 😁Поне по моето трасе.
По въпроса за ройтерите, съмнението ми дойде от употребата на глагола trasferiti, тук може да се отнася само до превода, или до употребата на определени термини в медицински статии, а не класифицирани например. Четох от.телефона и текста излиза с един такъв дребен шрифт.
Нави, как минаха военните изпитания между всички бацили и бактерии?🤣
Ето моето цветно зеле, красиво и вкусно:

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 09:24 от danilu

# 1 172
Тя и моята дружка се нави от книгите на Лидия Ковачева и първите пъти тръгна с плодове, чай и мед... Обаче тя нито плодовете си изяждаше там половин кило ли колко се води а, нито е голям фен на чайовете та покрай тях и меда отпадна. А като разбра и по малко сол колко подобрява работите пък съвсем ти заряза, мисля. Тя си започва деня по принцип с двойно кафе, а през фаста и кафето маха и... Падаше ѝ кръвното чат-пат. Колебанията в КЗ от плодовете сигурно са добавяли и те към тия неприятни усещания.
Не живеем в един град вече и не е ставало дума скоро дали още ги прави тия работи, но знам че го практикуваше това с години. Току се чуем и предложа да се видим и нашата ми заяви - "Хубаво, ама на чай". Ясна работата значи Grinning

Автоимунните са така, могат да се обострят и да затихват в зависимост от много неща, гадна работа си е. И някъде бях срещала да казват че при жените са много по-чести отколкото при мъжете, но не запомних обяснението защо.

Не знам за вас и вашето гладуване но аз вчера си направих пак това чудовище дето според приятелите ми не било супа Joy Аз малко се оливам с топчетата действително, над 700 грама ми беше каймата... Вярно че напълних тенджерата ама все пак. Има в нея и почти цяло кисело мляко и 6 доста големи яйца общо, част от белтъците са в каймата а останалото в застройката Grinning И един приятел се опита снощи да ми се запъне - ама те тия зеленчуци не са кето, моля ви се... Трябва с пръчка да го изгоня от на Узунов групата че не му се отразява добре Grinning От колко години му разправям да мине на такъв режим и все не можел, миналата година почна и вече акъл иска да ми дава Grinning Въпросните страшни зеленчуци са един морков, една глава цвекло и съвсем малка глава лук, а тенджерата ми е пълна със супа... Айде няма нужда.

# 1 173
Аз днес започнах захранване след дълъг фаст от почти 22 дни (над 21 дни и 19 часа).🙂 Дотук всичко върви добре, както беше и по време на фаста. Ако на някой му се чете повече, слагам линк към съответната тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1555564.new#new
Не се сещам кой писа за метформин и алкохол, но добре че Беки го е написала: метформин и алкохол не са добра комбинация!

22 дни БЕЗ  храна. Това просто не го вярвам . Съжалявам
Той и шопа видял жирафа в зоопарка и казал "Е те такова животно нЕма" Satisfied

Витилигото не беше ли и то автоимунно?

# 1 174
Такова си е и то.

# 1 175
  • Sofia
Долче, колко кг загуби по време на фаста? Любопитно ми е от гледна точка на промяната на метаболизма с възрастта. Аз на 16 г направих 7 дни фаст на вода и свалих 7 кг. Предполагам в зряла възраст процесите са доста по-бавни. Не съм правила повече от 24 часа оттогава.

# 1 176
Във връзка с дългите гладувания, много силно средство, няма по-добро...
И това видео все пак е поредното доказателство, от многото други.

Но това видео поражда и някои тревоги...
Може ли вашето мнение?

# 1 177
Можеш ли да разкажеш какво казват което те е притеснило? Руският хич не ми е силен, а и толкова години са ме принуждавали да имам руски в училище че ако имам избор отказвам да го слушам, дразни ме до степен да не мога да се съсредоточа.

# 1 178
И аз така, Нати, не си единствена. Направо изключвам като го чуя.
Нещо взех да качвам...чудя се дали не е от киселото зеле и туршиите да задържам вода, че са доста солени.. Май трябва да ги спра за малко, да видя ще източа ли нещо.

# 1 179
  • София
Разказва за успешното гладуване и неправилното захранване/хранене. Цитира интересен случай на французина Fred Evrard, преборил рак на дебелото черво, но обясненията за последвалото захранване не ги разбрах добре, а според автора това е било пагубното. Човекът е починал. Интересен сайт с информация за неговата борба:
https://ultimatehealthpodcast.com/fred-evrard-cancer/

# 1 180
Преди време не помня в кое тема един мъж прави такъв фаст и се отчиташе ежедневно - какво и колко  е пил, как се е чувствал физически и т.н. Понеже и там не му вярваха мисля не си отчете захранването, но си струва да се провери назад в темите за гладуването.

# 1 181
Не разбрах кой и от какво е починал в крайна сметка.

# 1 182
Явно от гладуването.

# 1 183
  • София
В клипа авторът разказва за французин, който успешно е преборил заболяването си чрез гладуване, но след захранването нещата са се объркали.

Дано Navy преведе и разкаже по-конкретно.

# 1 184
Абе колко да ѝ харесва, тегаво си е... Но псориазисът изобщо не е само козметичен проблем ами може и стави да се възпаляват от него като артрит, гадна работа си е и терапиите също са гадни ако се стигне до тях. Което тя иска да не стига до там ако може да го предотврати. По същия начин както ние тук искаме да не стигаме до диабет, щом можем да не го допуснем. Сигурно и това нашето на много хора звучи страшно Grinning
Това за витилигото ме впечатли много, не знаех че могат да се повлияват петна които вече са се появили.

Дани, Limosilactobacillus е род който го е нямало в класификацията до преди няколко години. Като го слагат него там, прехвърлят и тези бактерии да са под него а не под lactobacillus.

Не знам много за него, мислех, че само е кожен проблем.
Помня, че майка и  като се прибираше в България и редовно се оплакваше, че отново тя е на поредното дълго гладуване.
Но ми каза, че изчезват за известно време от глада, но после след време пак се връщат, не е завинаги.

Абе фастче на водица е лесно. Я пробвайте двадесет дни на плодове. Ще виете.
Като бях глупав тийн май 7 дни издържах най-много.
Не помня вече. 6 или 7.
Хм то имаше една докторка във Варна която лекуваше така само с плодове и чай. Но то не беше фаст а диета нейното  .
Долче то не е до негативизъм а до разум 😃
Не мога да си и представя да ходя на работа 22 дни и да не ям. Припаднала съм по пътя 🙄
Дани ❤❤❤❤хах. Бе тука не стоят по пътищата.  Има камери но им сменят местата 😃

Мисля, че тук сме наясно какво е плодолечение и  какво е фаст.
Това и казвам.
Фаста е лесен.
Това че ти не можеш, не означава, че други не могат. Не знам как да го кажа по-ясно.
Леля ми която ми четеше Брег и Ковачева редовно правеше плодови дни.
Хайде направи 20 дни на вода и 20 дни на плодове.
Да видим кое ще издържиш.
Ами колегата ми 15 дни беше на фаст. И работеше.
А ти запозната ли си с ежедневието на Долче. Може да си работи дистанционно. Примерно.
Малко си вдигни капаците Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт