Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 87 (м. февруари)

• 31 589
  • 1 519
  •   1
Отговори
# 1 410
Звездичка за какви токсини говориш? Освен тежки метали и определени лекарства нищо не се натрупва. Нали затова животните имат черен дроб и бъбреци?
Ами, доста са нещата, които се натрупват в тъканите и не се изчистват ей така. Например тежки метали, ДДТ, глифозат, хербициди, PCB, диоксини.
Нарича се биомагнификация – колкото по-нагоре в хранителната верига се намира едно животно, толкова повече токсини има в тялото му.
Например риби от едно и също място, растителноядните са с по-малко живак от хищните.
Е, ако ядеш свинско, гледано на трева, това си е растителноядно животно. Но ако е хранено с помия например, може и доста кофти неща да е изцяло и натрупало...

# 1 411
Здравейте, днес ходих да си правя много изследвания и с не голяма изненада забелязах проблеми с инсулина..
Направихме обременяване с глюкоза..

Та:
Глюкоза:
На гладно: 4.74
60 мин.: 9.31
120 мин.: 6.12

Инсулин:
На гладно: 57.420
60 мин.: 246.0
120 мин.: 209.1

HOMA IR - 12

Моля за мнение, инсулинова резистентност или диабет? За съжаление съм на лекар чак на 10.03.. Знам, че много хора са се сблъсквали с това състояние и могат да ми дадат адекватен отговор. Благодаря Ви! Kissing Heart
А по каква причина е правено и това изследване? Не е най-стандартното профилактично, прави се обикновено когато се търси проблем. Освен че без мерни единици пак не е много информативно, бива и тях да напишеш така както са ти го дали в лабораторията.
Високи изглеждат стойностите, ако няма нещо друго което да им е повлияло хич не е добре положението.
Под външно разбирам хормонални терапии някакви, бременност, терапия с кортикостероиди или с нещо друго което да повлияе - в момента или скорошно.
Гликиран хемоглобин имаш ли изследван? Казваш че са много изследвания направени но само тези си показала а вероятно има какво да видим и в останалите.
Ясно ти е че си за сериозен режим и ще те сложат и на метформин вероатно, тия стойности ако са в единиците в които си мисля, са огромни. И не, не чакай 10ти като минеш при лекаря, спри да ядеш въглехидратни храни още сега. Още вчера даже.
На първата страница на темата има много информация, предлагам да отделиш време да я прегледаш. Много е, вероятно няма всичко да ти влезе в главата от първия път, но ще придобиеш представа.

# 1 412
Много интересно това с черупките на яйца. Сестра ми ги събира също ги пече обаче ги хвърля в градината. Тя си сади разни неща и подправки и зеленчуци . Но за ядене незнаех. Всъщност те за недостиг на витамин Д ли се хапват ?
Сигурно питам глупости ама да си питам.
Шарки ❤ появи се . Друго си е да има свежо присъствие 😃
Дани

# 1 413
За калций, ако има нужда.
Моята майка си слага в саксиите с цветя.

# 1 414
Шарки ❤ появи се . Друго си е да има свежо присъствие 😃
Дара ♥️
Черупките са за калций, душицо.

# 1 415
  • на острова на мечтите
Вчера, освен умрялата буболечка, включих и упражението на Елора с гирички. И опала, мускулна треска. Ама усещам, че съм включила и други мускули😆
Коригирам, коректора написал поражението,вместо упражнението 😂🤣
Дара, калций. Шарпи ти е отговорила. Ще пробвам да оползотворявам  яйчени черупки, поне за градината. Досега ги хвърлях.
Днес кюфтета. И снощи пак кюфтета бяха.

# 1 416
За градината - виж си за кои растения е добре, че май не е за всичките. На доматите със сигурност добре се отразява, ама не помня на кое друго. Хич да не е, в тая тема специално такъв материал си имаме винаги, яйца повечето си ядем стабилно Grinning

# 1 417
  • София
Здравейте, новосдобила се с ИР съм. Имам хипофункция и Хашимото също, но там положението е почти оптимално, ФТ3 ФТ4 са в горната част на реф.ст., май никога не съм ги виждала така.
Та от днес инсулин 12,2 и HOMA 3,17. Уж не е плачевно чак, но предвид, че последно съм имала инсулин 6 и HOMA  под 2,5 доста се опулих.
Тренирам недостатъчно, 2 пъти седмично, даже понякога веднъж. Храненето ми е прилично, старая се да няма въглехидрати, броя калории. Обаче качих 5кг за няколко месеца, което ме наведе на мисълта, че нещо се случва. Кортизол в норма, но на горната граница.
Пия магнезий и вит.Д високи дози от много години, периодично вит.Е, цинк, вит.Ц от скоро, заради надбъбречните.
Приемам конкретни съвети и следя какво пишете.

# 1 418
Klemy, магнезиев бисглицинат си вземи също да пиеш за кортизола.
При доста хора влияе.

Какво разбираш под прилично хранене?

# 1 419
Ох, днес цял ден съм луднал... не съм имал време да погледна тук Simple Smile
Тааааа... нали подозирате колко съм луднал, та цял ден се кьоря в един окуляр Simple Smile
С две думи... купих си микроскоп! Levenhuk 40x1600x
И търся РОЙТЕРИ!

... като намеря ще се обадя, че се оказа доста сложно Sad

# 1 420
Сутрешният кортизол е добре да е на горна граница. През деня спада и вечер трябва да е най-нисък.

# 1 421
  • София
Хелатираният магнезий на Солгар пия.
Прилично хранене - гледам да е предимно яйца, месо, някакви зеленчуци, почти без плодове. Прясно мляко само в кафето, като редувам и с ядково без захар. Веднъж седмично вечерята е паста и кажи-речи само това са ми въглехидратите. Не се пазя от мазнини, обичам и ям.

# 1 422
Ох, днес цял ден съм луднал... не съм имал време да погледна тук Simple Smile
Тааааа... нали подозирате колко съм луднал, та цял ден се кьоря в един окуляр Simple Smile
С две думи... купих си микроскоп! Levenhuk 40x1600x
И търся РОЙТЕРИ!

... като намеря ще се обадя, че се оказа доста сложно Sad
Хич не ти е лесно и на тебе... Joy Поне не ти е скучно де, явно и свободно време не ти липсва.
Под микроскоп познават ли се кои са Ройтери и кои са други лактобацили? Grinning Риторичен ми е въпросът, едва ли носят мънички баджове с имената си Grinning
Мъжете май на тая възраст не е необичайно да ги избива на нови играчки... е, предимно са я китара, я мотор, я тук-там по някой дрон, ама пък кой каквото го влече Grinning

# 1 423
Клеми, как така паста?
Тоест макарони? Ама с какво.

# 1 424
  • София
Клеми, как така паста?
Тоест макарони? Ама с какво.
Всяка седмица различни. Болонезе, Алла путанеска, с песто различни видове, само с доматен сос.

Общи условия

Активация на акаунт