Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 63 600
  • 1 741
  •   1
Отговори
# 1 485
Ходихме до педиатърката да взема болничен. Толкова много се ядосвам, че трябва да знам повече, да чета повече и да не мога да им се доверя. Толкова по-хубаво и нормално, и правилно, би било да отидеш на лекар, да вземеш каквото ти предписват, да си изпълниш наставленията и да не се чудиш и маеш кво що и как. Особено с по-малко дете, където усложненията настъпват бързо и не може съвсем да си каже какво му е, а даже и да може, не можеш да имаш пълна вяра, че разпознава правилно усещанията си.

Детето е с висока темп вчера цял ден, положителен тест за грип от вчера вечерта, цяла нощ с температура, тук таме кашлица, тук таме сопол. Нормално за грип, нищо необичайно. И тя да му изпише АБ?! На 2ри ден температура, на втори ден грип?? Защо?

И си мисля колко са хората, които си слушат лекарите и им имат пълно доверие. И си мисля как тея електронни рецепти нищо няма да спрат, докато лекарите продължават да ги изписват на поразия. Много се изнервих.

Телешко някакво ще правя и аз днес, може би варено вдъхновена покрай вас. Не ми се яде особено, но не мога да измисля друго.

# 1 486
  • Наблизо
Мира,не съм лекар,но си права да мислиш така.При нас антибиотик за грип не се пие.Преди вече месец ще стане,детето и аз имахме грип.Отне 5 дни,но съм третирала само с парацетамол.Аз обаче пих антибиотик,защото ми удари синузита и положението зазля.
Хубаво преценяваш,аз антибиотик не бих дала за грип,щом няма зелени сополи и т.н.

Да ви кажа добър ден.
И да пожелая на всички болни да оздравяват възможно най-бързо!

Кайси,тия деца.Дано се свържете днес.

Марул,пожелавам ви много попътен вятър в новото начинание,успехи и доходоносност!

Блея на работа.Не ми се прави нищо.Нямам спешни неща и общо взето пазарувам.Утре имаме съвет в училище и се чудя какъв кекс да направя.

# 1 487
Ми Кайс , и аз бих се притеснила.Макар че ,ако има нещо, отговорните лица ще ви намерят.Но ...това е един прекрасен повод да си поговорите и да установите/или припомните правила.Тя расте, ще има нужда от вашето доверие ,за да я пускате на повече места.
   Аз не признавах извинения от рода на -не си чух телефона,нямах батерия, или нещо подобно.Казвала съм,че съм била голям цербер , но след такова "провинение" следваше наказание.Сега вече са големи,имаме група и ако някой пътува пише Пристигнах, или просто палец.Вкл и аз,както бях сама последния път.
Отметнах важни задачи, сега остава счетоводителката да задейства нещата, после пак аз съм на ход.Днес мислех да ходя на кафе у щерката,но ще си налегна парцалите да седна да уча по АЕ,че взехме ново време,доста лексика, а аз не съм учила от една седмица.

# 1 488
  • тук и там
То и да не изписват АБ не е много хубаво.Тук ,миналата година цял месец се влачих с ..нещо.Кашлица цял месец и повече,умора,не мога да изкача стълбите до втория етаж без да си почина ,ама на парацетамол го карах.
Ти си усещаш и познаваш детето. Според мен е по-добре да разполагаш с АБ в къщи,да можеш да го започнеш при нужда.
Марулче,ядосвам се с нея.И в Бг през лятото беше същата.Иначе за всякакви глупости ме търсеше,обаче аз да и звънна и да ми вдигне,почти нямаме такъв случай.Телефона е раницата, все не го е чула.Аз ,за съжаление,съм "мека Мара" малко,но този път и с ММ ще има разговор каката,като се прибере.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 12:14 от Кайсия

# 1 489
Успешен понеделник.
Много е неприятно това с "не си чух телефона". Кайс, най-вероятно нямаш повод за притеснение, но въпросът е принципен.
Мирра, и аз мисля, че е по-добре да имаш аб под ръка, а ти може и да не го дадеш. Бързо оздравяване!
Около мен всички са нервни днес. 🙄 На А вече са скочили до Я.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 05:07 от zlatenceto

# 1 490
Привет, Общество!
Днес почивам, че усетих напрежение в коляното през нощта, явно съм го понатоварила, ще си го пазя повечко тези дни. До момента отчетам разходка, сутринта- мобилност и дълго пиене на кафе на спокойствие.
Утре се прибираме и започва обичайната въртележка.

Мисля, съм писала тук (сЯ, вЕрно, че беше преди 6 години може би) как Тилката отнесе брутално наказание, защото не ми беше звъннала/ писала, че е стигнала до точка Б, при това в самия град. Даже избор ѝ бях дала тогава- бях измислила 5 опции, коя от коя по- гадни, да си избира, да не е пред свършен факт. Rage От тогава няма гафове от подобно естество- нито тя, нито брат ѝ. Както мога да съм душа- камбана, така ставам и ужасен цербер и няма хън- мън. Има неща, за които компромиси не правя, това е едно от тях. С баща им сме същите- стигнем ли някъде, пишем в групата винаги. Ако има забавяния, задръствания, други непредвидени обстоятелства- също.
Също така всички си държим включено споделянето на локации един с друг.

Наскоро синчето прати съобщение от типа на- при Х съм (приятел), но ми пада батерията и си слагам тел да се зарежда; ако звъните/ пишете- да знаете, че близкия час няма да ми е под ръка.
Той няма часовник/ гривна, на която да си вижда обаждания и подобни, съответно да види, че някой го търси.

Поговорете сериозно с нея, Кайс. Обяснете ѝ, че е важно. Притеснявате се, още повече пък в чужда държава. Дадена ѝ е свобода, но тя идва с отговорности.

Марули, успех с начинанието!

Аз чакам маникюристката ми да ми потвърди, че ще може да ме вземе в периода, който успях да измисля за прибиране до Бг и буквам билетите. Tada

# 1 491
И моите са отнасяли наказания, според близки , излишно строги.Ама за мен като родител това е бил правилният начин. И да, права е Тилката, че свободата идва с голяма доза отговорност,която трябва да осъзнаят.Кайс, не го пиша с упрек към теб, а просто разсъждавам по темата.Правилните за моите деца подходи изобщо не са общовалидни за всички  и съм далеч от мисълта,че мога да давам акъл.

# 1 492
  • тук и там
Не го приемам като упрек Прави сте.Като се върне ще говорим.Иначе се обади,всичко е наред,ама това като се свързахме с ръководителя на лагера,та той и казал да се обади.Та не е явно   проблем с телефона, безотговорност от нейна страна е.

# 1 493
  • Пловдив
Бюти и аз блея...ма пусто после ще ми излезе през носа 🥴

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 13:35 от mystic woman

# 1 494
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Привет, привет!
Наспана, напоена с кафе, наядена и изпрала и изсушила безброй перални, а-а да легна да почивам и ми светва напомняне за срещи с учителите.
След малко тръгвам. Стискайте палци да успея да се държа прилично.
Има един двама, дето ми иде да прасна зад врата.

# 1 495
  • София
Марул, много успех ви желая. Хубаво е да има инициативни хора.
Кайсия, за бой е девойката. Поговорете много сериозно. Един текст е здължителен.

# 1 496
  • София
Кайс, ще говорите, споко. Моята така седя три седмици с телефон с копчета, защото "не могла да вдигне". Даже поиска да си доизкара наказанието от месец, нищо, че преценихме, че може предсрочно да го свършим. Общо взето правилото е - щом не се обаждат, всичко е наред. Ако зазлеят нещата, все ще намерят начин да ни замрънкат. Сега се самоуспокоявам и аз, нали се сещаш.

Колежката пристигна видимо болна, неоздравяла повече от седмица, с лека температура, кашлица, умора и болки по тялото. Ако се тръшна болна, ще я набия, честно. Зор да дойде да ни зарази. Проблем с отсъствия от работа нямаме.
Междувременно ме търсят за работа, минимално заплащане предлагат, че и под минимума, изцял ново нещо, което не сме говорили на предварителния разговор. Ей сега веднага да съм се съгласявала, че някакъв голям шеВ чакал. Еми сорка, брат, намери си друг балък.

# 1 497
Е, не, дошла с температура на работа.
Аз си тръгвам директно, ако някой така ми дойде и не го пратят веднага вкъщи.
Аман, а тък да се надявах, че някоЙ добри практики от пандемията ще хванат дикиш.

# 1 498
  • София
Много мми липсват някои от практиките. 1.5 разстояние и по двама в асансьор особено.

# 1 499
Много мми липсват някои от практиките. 1.5 разстояние и по двама в асансьор особено.
О, да, това за разстоянието беше едно от най-любимите ми.

Общи условия

Активация на акаунт