Събудих се с мигрена, дано да помине, че работа и спорт ме чакат днес. Вчера цял ден почивах, но днес трябва да се стегна. Е, няма да е като миналата седмица: в 7 и 30 с Недовършений бяхме прегърнали лаптопите и работехме, сякаш тръстиката ще ни освободи. Това да ми го бяха казали, когато бях тийнка, нямаше да го повярвам
Като заговорих за тръстиката, тази седмица ми напомни онова усещане да си неразбиращ индианец. Колегите много обичат да използват англицизми и от време на време ме хвърлят в оркестъра. Говори ми един, говори и няколко пъти споменава "бевиор". Викам си, брех, къв е този термин, дет не го знам, а то било behavior. После обсъждаме аджендата на проекта и няколко пъти чувам "и като стигнем до етапа гоного". Еха, това ще е някакъв нов покемон. А то било go/no go.
Та си спомних първата година, като имахме час по английски как се приземих. Щот, нали, идвам от ГПЧЕ, там разни бритиш сертификати съм минавала, тоици-моици и съм със самочувствие. И изведнъж ми говорят на един английски дет не го разбирам. Ама никак. 
Тази седмица показах лидершип, хванах другите 3 мацки на къс пас в кухнята и ги насъсках да си правим собствена тоалетна. Има 2, с по два кенефа всяка и досега бяха микст. Ама има мъже (общо сме 17, от които 4 сме жени), които явно имат проблеми с нацелването. Което съвсем ми отне надеждата да имам един ден чиста тоалетна вкъщи, но нейсе. Идеята ми беше да приватизираме едната и да се ширим четирите в 2 кабинки, но добрите души решиха, че не е честно. Но поне имаме една от 4, което не е зле. Определено е по-добре. Филомена - революционер
Продължават ли при вас да отказват да говорят на английски, ако ги питаш нещо на улицата, например?