Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 63 417
  • 1 741
  •   1
Отговори
# 75
  • France
Ох, че сладко зайче Heart Eyes
Събудих се с мигрена, дано да помине, че работа и спорт ме чакат днес. Вчера цял ден почивах, но днес трябва да се стегна. Е, няма да е като миналата седмица: в 7 и 30 с Недовършений бяхме прегърнали лаптопите и работехме, сякаш тръстиката ще ни освободи. Това да ми го бяха казали, когато бях тийнка, нямаше да го повярвам
Като заговорих за тръстиката, тази седмица ми напомни онова усещане да си неразбиращ индианец. Колегите много обичат да използват англицизми и от време на време ме хвърлят в оркестъра. Говори ми един, говори и няколко пъти споменава "бевиор". Викам си, брех, къв е този термин, дет не го знам, а то било behavior. После обсъждаме аджендата на проекта и няколко пъти чувам "и като стигнем до етапа гоного". Еха, това ще е някакъв нов покемон. А то било go/no go. Joy Та си спомних първата година, като имахме час по английски как се приземих. Щот, нали, идвам от ГПЧЕ, там разни бритиш сертификати съм минавала, тоици-моици и съм със самочувствие. И изведнъж ми говорят на един английски дет не го разбирам. Ама никак. Joy
Тази седмица показах лидершип, хванах другите 3 мацки на къс пас в кухнята и ги насъсках да си правим собствена тоалетна. Има 2, с по два кенефа всяка и досега бяха микст. Ама има мъже (общо сме 17, от които 4 сме жени), които явно имат проблеми с нацелването. Което съвсем ми отне надеждата да имам един ден чиста тоалетна вкъщи, но нейсе. Идеята ми беше да приватизираме едната и да се ширим четирите в 2 кабинки, но добрите души решиха, че не е честно. Но поне имаме една от 4, което не е зле. Определено е по-добре. Филомена - революционер Joy

# 76
Добро утро!
В таз мъгла съм се запътила към турския магазин. Между другото първата пералня вече приключи и сега суши пущината. Още поне две до довечера минимум. Не знам какво да готвя. Размразих едно пилешко за супа, ама няма да е достатъчно. Пък и за купичките в понеделник да остане нещичко.

# 77
  • София
Добро утро!

Марулче, днес ли си рожденичка? От здраве и щастие да не се отървеш! 🌸🍀🎁

Фил, браво за тоалетната! Ми редно си е да има дамска.

Новият ми офис е в МОЛ. С колежките ми ползваме една от тоалетните, които за клиенти са по-неизвестни. Съответно са максимално чисти, доколкото е възможно за обществена тоалетна. Но вчера имаше събитие, някакво изложение. Напълни се с народ и ми омазаха тоалетната. Бачорски едва смогваха да търчат след клиентите и пак беше мърляво.
Та в този ред на мисли не проумявам защо някои жени не вдигат дъската, ако са решили да не сядат. И в домовете си така ли биха направили? Риторичен въпрос. Ясно, че у тях си пазят.

# 78
  • тук и там
На Марулчето скоро и честитих РД,та си мисля,че вече мина.
Добро утро.Имам да пускам и аз две перални поне,и ме чакат три коша с дрехи за гладене..
Ама първо ще изпия кафето,ще закуся,мисля на фитнес да отида и да се боядисам после.Не мога да се изтърпя дълго с тези прошарени корени ..
Хубава и спокойна неделя на всички!

# 79
Панде,не ,ама мерси.На 27.01 съм.
Ходих набързо да пазарувам.Сега и свекър и мъх ми висят на главата и ме гледат в ръцете.Много се нервя,когато някой ми диша въздуха.

# 80
Марули, изгони ги!
Аз много бързо им намирам работа на моите като решат да ми вИснат на главата, а не ми е до тях.

# 81
Добрутру.
Днес съм рано пиле, рано пее. Гърнето със сармите и мръвките е във фурната. Баба ми ме уреди с няколко с няколко буркана от нейното зеле и веднага оползотворих една част. И яйца пратила, по този повод вчера си правих крем-карамел и най-безсрамно си го изядох сама. Мислих и кекс да бъркам, но се оказа, че нямам брашно. Командировала съм МУ на прибиране да купи няколко пакета от бакалийката, че е и на промоция в момента.
Една прахосмукачка трябва да пусна, чаршафите да оправя и туй то. Друго не пипвам.

Дорчи, три дни изцяло и само на вода ли? Как издържате?
Ренко, какво разказва младежът за вчерашното събитие? Гледам клипчета в тик-ток, много хора, голяма лудница е било.
Фил, страшен английски Joy За гоного се досетих, но бевиор леко ме озадачи Simple Smile Продължават ли при вас да отказват да говорят на английски, ако ги питаш нещо на улицата, например?

# 82
  • Наблизо
Бърди,те и да искат,не им се разбира.
Но честно казано забелязвам,че и в Германия не искат да говорят вече на английски.Не е масово,но някак се усеща.
Донякъде го разбирам това,въпреки че при нас хората са масово билингви и немците очакват да им се говори на немски.
Хубаво е да се пази езика,защото в България почти не може да си намериш по-квалифицирана работа без да знаеш поне английски и някак не е нормално.
Бъгнала съм се,твърде много живея по чужбините.Между другото ще станат равно време живот в България и в чужбина..

# 83
Тилка,явно съм гледала страшно,щото се изнесоха по своя воля.
  Готвя,готвя......вместо да съм на дивана с книжката

# 84
  • sf
Аз пазарувах, ще готвя обаче чак довечера, че синко ще се прибере късно. Извадих пак една малка парочистачка, ама май ще я хвърля най-накрая. Аз си предсавям, че минавам по веднъж върху нещо и то блесва от чистота, пък то става леко влажно, парата се мотае насам натам, свисти лекичко, кучето лае не много лекичко и се опитва да захапе накрайника. И накрая все пак трябва да мина с парцал.

# 85
Бърд, народ,народ,лудница,само една снимка успял да направи на Шеф Ангелов 😂.И късничко е приключило,към 4 се добра до Христо Ботев.Чакахме го,че искаше да дойде с нас на разходка.Обиколихме гребната база,от години не бяхме ходили.Шефа явно доста се измори, защото тази сутрин нямаше събуждане.
Бърз грах направих,маруля измих.Довечера паприкован врат в гювеча във фурната,и някое кюфте за мен.В последно време преоткрихме картофеното пюре 😂,та му търся все гарнитура 😁

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 12:52 от Ренко

# 86
Привет, изпих кафето, но главата си ми остава камбана.
Моя кош за пране е празен, но не за дълго. Предстои смяна на спално бельо, него ще го пусна директно да се пере, обаче дрехите от днес няма да са за една пералня, нито за цветно, нито за бяло. Та коша рядко кука за няколко часа и пак наново...
Трябва да минем през бакалията, да пусна прахосмукачка, да мина с парцала, да се боядисам, да сменя лака на копитцата, да сготвя... Много да... ме чакат, но първо ще пия хап. Едно телешко месо извадих от фризера, не е много като количество и се чудя как да го сготвя. Мотае ми се в главата с грах и картофи, ще ми се да е на бавно готвене, но кое кога да бухна в кукъра. Граха му трябва малко (замразен ще е), обаче картофите кога? Освен да ги метна цели в началото, подскажете моля.
Фил, жалко, че не са се съгласили.

# 87
  • София
Да бе, вЕрно, че тази седмица честитихме вече на Марулче! Какво се заблудих така, идея нямам. 😆

И мен ОИ ме чака. Все си намирам други занимания, но трябва да се захвана вече.
Супа със зеленчуци и с един остатък от свинско филе мисля да сваря набързо, че е започнал да лепне.
На детето май ще правя поредната пица с бъркано тесто. Пристрасти се. Поне засега имам още един буркан от домашните млени домати и хубав кашкавал, та се успокоявам, че е с качествени продукти. Но еднообразното хранене ме притеснява. Постижение от психотерапията е, че започва да се храни. Преди месец буквално гладуваше с дни. Не усещала глад. Гледам да мисля положително, че всеки ден пица е по-добре от всеки ден нищо.

# 88
  • Наблизо
Панди,да и аз съм на това мнение.
Малкото от грипа не ядеше нищо почти и заредих със снаксове и поне слагаше нещо в устата.
Все пак е свалил кило и половина.Което е много за 20 килограмово дете Sad

# 89
И дребната след грипа съвсем охърбавя. Тя и без това е слаба, та сега само едни солети за крайници се размятат. Joy

Вчера имаше изпит от гимнастиката. И като ги опнаха тия деца по трика и боси в залата, в която родителите бяхме по якета и пак ни беше хладно на едно място…И така повече от 2ч. Всички деца си носеха одеала да се завиват, мойта явно не е разбрала. Не са го изкомуникирали с родителите. Но че не трябвало да бъде с обеци, не пропуснаха да ми кажат. Тя не ни даде да я наметнем с нашите якета…Абе много ме ядосаха. След изпита трябваше да останем за антракт 30 мин. и още не се знаело колко за обща снимка на клуба, че фотографът закъснявал. Дали не ги бойкотирах. И без това клубът е някаква смешка, даже от това, което демонстрираха, не знам как не им е неудобно да се наричат клуб по художествена гимнастика. Не спряха след всяка тренировка да ми мрънкат, че не ги разбира добре, че не си запомня съчетанията, че не знам си какво. А дребната е вече с много приличен френски, няма проблем да общува с деца и възрастни. Все пак контекстът на спорта е друг и нямаше как веднага да натрупа специфична лексика. Доста ме напрегнаха с претенциите им за великия изпит и това, което всъщност беше.

Общи условия

Активация на акаунт