Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 13 - февруари 2025

• 67 023
  • 1 662
  •   1
Отговори
# 105
То всички имаме някакви предпочитания, ама това е положението. На мен примерно пък Еконт са ми страшно неприятни самите работещи в офиса, който ми е в квартала. Да не говорим, че опашките там винаги са огромни. Все се надявах да не работят с тях, ама, ако са почнали, почнали.....ще се съобразяваме.
И преди сме коментирали - дори в бг сайтовете няма толкова ниска поръчка за безплатна доставка. В някои няма изобщо.
Писала съм и преди да опита ми с един сайт - баду, първа и последна поръчка. Стана ми ясно в последствие, че те самите поръчват от тему, шейн, али и подобни, после си слагат надценка и на всичкото отгоре си плащам и доставка. Абсолютно неадекватни, месец и половина забавяне на поръчката и накрая нЕква фльорца се позволява да ми държи тон (доколкото е възможно през чата), че, като не съм доволна да съм откажела поръчката.....която е платена предварително с карта, разбира се. Ако не беше, хич нямаше да се занимавам с тях.

# 106
  • Асеновград
Самдей имат кутии, всички пратки с тях които съм получавала от Тему са били в кутии. И както в някои населени места едни са недоволни от Самдей, така в други има Пощи с безумно работно време и абсолютно неадекватни служители. Няма опция за смяна на пощенски код в малките населени места, Пощата е една и за всичко и пенсии и пратки и сметки накуп.
Който поръчва по често и работи с редовно целодневно работно време, няма възможност да бяга от работа за да си вземе пратката. В момента имам 9 пратки на път. Ако са с Пощата всички през ден трябва да излизам за по два часа от работа за да ги получа.
Ако изобщо дойдат както стана ясно с първата ми пратка с тях.
Та малко в повече идва поучителния тон , и претенции на някои пишещи.
В темата освен продукти, обсъждаме и точно проблемите с доставка.

На мен най удобни са ми Спиди до адрес, но и с Бокса се примирявам, въпреки,че най често ми ги изпращат не в първоначално дадената кутия , а някъде си.

# 107
  • пустинята Гоби
След Бокс нау всичко ми е неудобно, ама не ме спира да поръчвам, така че всичко е до желание и мотивация. Като имате мотивация, поръчвате, като нямате - пестите едни пари.

Поръчах уж голям органайзер за лекарства, пратиха го с Бокс нау. Чакам с интерес. Дано ми дават купон 80/100 докато организирам всичко в нас, като луд с картечница съм. Ето го, ще давам отзиви като дойде. Прави ми впечатление, че някои артикули имат бранд. Това добре ли е, не е ли?

https://share.temu.com/rAj3Za2yt4A

# 108
  • София
Вчера четох, че ЕС вкарва  регулации към Тему, Шейн и Амазон. Малко измислени ми звучаха някои (че ще изискват да носят отговорност за качеството и безопасността на продуктите). Но и че ще трябва да плащат ДДС, което няма как да не вдигне цените. Дали даначната ставка ще е различна за всяка европейска страна или ще е нещо усреднено към висок клас (за продукти замърсяващи околната среда в някои страни е 30%) не е ясно още.
Някои цени за мен специално станаха вече доста надути.
Та не знам за топ 5 смислени покупки, но мога да напиша топ 5 на изгодни покупки от които съм доволна.
1. Коледна осветителна украса - свещи с батерии, лампички, светещи гирлянди.
2. Памучно бельо. Включително менструално такова, което в нашите магазини се движеше към 50лв. за чифт, в тему е 4лв.
3. Калъфи за кожени офис столове. Взех най-обикновените трикотажни (без да са кадифени, плюшени и т.н.) и напуканите компютърни столове на всички ни се преобразиха.
4. Големи, твърди кутии - органайзери за одеала, спално бельо и т.н.
5. Летни маратонки и обувки тип "боси" за широки крачета.
Не пускам линкове защото цените варират и не на всички винаги са изгодни.

# 109
Да, цените доста се вдигнаха. Купоните за 50% все още правят изгодни някои покупки, но други оказва се - не, като се добави и доставката. Пример - оглеждам за нисък клас телефони - Редми А3 в Тему е 215 лева, докато в България може да се намери на цени от 133-135 ...
Аз до сега два пъти съм връщала, не злоупотребявам с това.
Чакам три пратки, две от които с пощите.

# 110
  • софия
Какво означава да "злоупотребяваш с връщане"?
Всички поръчки, направени онлайн, от всеки сайт, подлежат на връщане и това е нещо съвсем нормално, дори законоустановено. Невинаги можеш добре да прецениш нещо, което не си видял реално.

# 111
  • Бургас
Някой поръчвал ли е от светещите лед ленти? Да даде препоръка, мнение...

# 112
Всички поръчки, направени онлайн, от всеки сайт, подлежат на връщане и това е нещо съвсем нормално, дори законоустановено. Невинаги можеш добре да прецениш нещо, което не си видял реално.

Означава, че много хора поръчват за спорта и/или връщат с надежда да им върнат само парите, а да си оставят продукта.
Помня и тук за споделено нещо подобно. Някой беше пробвал да връща някакво долнище и се оплакваше, че му го искат да се върне реално.

# 113
  • Пловдив
Някой поръчвал ли е от светещите лед ленти? Да даде препоръка, мнение...

Аз поръчах ето тези

https://share.temu.com/sQDmxOCmOcA

Поръчах 10 метра, като дойдоха 2 комплекта по 5 метра. Монтирахме ги и за сега работят без проблем.

# 114
  • софия

Означава, че много хора поръчват за спорта и/или връщат с надежда да им върнат само парите, а да си оставят продукта.
Помня и тук за споделено нещо подобно. Някой беше пробвал да връща някакво долнище и се оплакваше, че му го искат да се върне реално.
Как се злоупотребява с предварително общоизвестни права?
Какви са причините някой да поръчва е негова работа. Има право да връща при определени условия - връща.

Прекалявате. Все едно някой плаща с вашите пари.

# 115
Просто коментираме темата. Не виждам какво се засягаш, сякаш съм те спряла да връщаш.

# 116
  • софия
Не се засягам, но ми писна разни госпожи да дават оценка как се харчат чужди пари и условия за пазаруване.

Същата работа като да пуснеш поръчка в Амазон, без да имаш наличност в картата. Все едно там не знаят, че това може да се прави, но бг мамма започва да обяснява какви тарикаткски номера били това. По-умна от търговци, изградили бизнес за милиони, знае всички маркетингови прийоми.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 12:05 от zvаnchе

# 117
Не виждам защо трябва да се критикува някой, който иска да върне даден продукт.Всеки сам си преценява как да постъпи.

# 118
  • пустинята Гоби
Е то не иде реч да се връща продукт, ако се пазарува онлайн, а да се пробва хем да се задържи продукта, хем да се върнат парите. Иначе е ясно, че правото на връщането на продукт при пазаруване онлайн е най-изконното правило.

Тему вероятно са наясно с машинациите на клиентите. Да не мислите, че нормалните сайтове не са наясно, че много хора носят дрехите, пък после ги връщат и си изкат парите? Или, че веригите не знаят, че се краде във физическите магазини? Това са някакви техни загуби, които са планирани дет се вика, печалбата ги покрива многократно.

# 119
  • София
На мен много добра работа биха ми свършили тези пластмасови органайзери с рафтчета, но когато са на 4 нива. Точно ще ми запълнят едни шкафове, в които иначе или всичко е едно върху друго или 2/3 от обема им ще остане празен.
 https://share.temu.com/G3JikGVV6SA
Обаче айде моля ви се 64лв. за малък пластмасов шкаф. А на мен ми трябват 4 бр. С купон 50% ще се вържат колкото българската по-грозничка алтернатива със съшия размер.
https://www.facebook.com/share/p/1DJzMnGkmb/
Въпросът е дали темувските ще дойдат здрави?
Ауу поправям се българските били 23, а не 32лв.

Общи условия

Активация на акаунт