може да сме кръгли и дебели, но сме МАЙски майчета засмени

• 18 488
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
E, balonesa, много се радвам, че има мами във Вита. И аз съм при доктор Илиева. Заради нея всъщност ще раждам там. Но други мами ме плашат, че е рисковано да раждаш в малка болница, защото ако недай си боже нещо стане нямат необходимата апаратура. Но аз питах лекарката и тя каза, че си имат всичко. Може би родилното отделение не е много популярно и хората са скептично настроени. Но аз лежах там четири дни за задържане в началото и съм много доволна. Друго е обаче да срещнеш някой, който също ще ражда там.  Laughing Успех!
За кървенето на венците само да ви кажа, че зъболекарката ми предписа SENSODYNE - това е паста за чувствителни зъби и веднага ми спря кървенето. Е, трябваше да посмуча и малко МАЛТОФЕР, щото желязото ми беше спаднало. Но подуването на венците е съвсем нормално за бременността.
Не ми казахте дали на някой му изтръпват ръцете Simple Smile)) HELP!!

# 121
Моят бебок тази сутрин ме събуди още преди 7ч, правеше едни гимнастики в корема, чак на мен ми идеше да стана и да правя гимнастика. Само усещах единия му крак вляво, после вдясно, не миряса, докато не станах (явно това е искал  Rolling Eyes).
kadka- на мен докито ми каза да спя на лявата страна, защото вдясно има вена, която може да намали ли да спре притoка на кръв към бебето. Заспивам на ляво, но като се събуждам през нощта и доста пъти съм на дясно. Последните 3 вечери ми се случва да ми изтръпва ръката и в понеделник ще питам лекарката от какво е.
mylene- от 5-я месец започнах да пия магнерот 3*2 и . Сега го намалих 3*1, но докито каза, че до края ще трябва да го пия
Dilirium - моята бебочка си е с главата надолу от 5-я месец, после беше седалищно, но от 2, 3 седмици си е с главата надолу. Тя толкова много хълца (по 4,5 пъти на ден) и така винаги знам къде и е главичката.
Честно казано нямам търпение да си видя бебока вече (не че искам да се роди сега), искам по-бързо да идва май месец и да видя това малко същество и да си го гушкам, гушкам.
 Слънчев ден  Nature Sunny, аз ще си пусна един филм и ще подремна, че се поизморих от хубавата разходка.

# 122
Katia_N
връзката Hb- кървне не бях правила  Rolling Eyes

majceto
добре, че все пак приема списъка и го изпълнява няма значение как Crazy Mr. Green

Dilirium
 мисля, че почти докрая има шанс да се обърне  Peace

kadka
 не ми изтръпват ръцете ама са станали супер чувствителни към всякакви препарати, сапуни и сутрин като се събудя едвам ги свивам на юмруци Rolling Eyes

# 123
Здравейте май-чета,

чета ви постоянно , но не мога да ви смогна...много бързо пишете.

Благодаря Ви за пожеланията , и че се сетихте за мен  Hug

Майче Честита годишнина на патерици! Пожелавам Ви дълъг и щастлив семеен живот , изпълнен с много любов и радост!  bouquet

Леко бременеене на всички...остана ви още малко...края му се вижда.

# 124
ох, мила  Hug
Heart Eyes

# 125
mira_atan   bouquet

# 126
какичка, а само там ли имат магазин??? и одеалцата памучни ли са и, ако не, има ли 100% памук? а има ли спално бельо?    bouquet
Ниночка, на одялата пише 100% памук, а дали са толкова  newsm78 не мога да гарантирам, но не могат да се сравняват с повечето супер изкуствени, които виждам по магазините. Иначе имат магазин там и на Илиенци мисля. Но нямат спално бельо. Той магазина е един невзрачен, нямаше да вляза там, ако не знаех предварително, че има детски неща. Laughing
А аз си купих от Бебе маркета вчера  един комплект чаршафчета с овчици и много им се кефя. Струваха 24 лв. Предишната вечер си купих и едни с мечета от Бокал за 12 лв, но определено са по-кофти материя.  Rolling Eyes
mira_atan, много щастие и повече късмет.   Heart Eyes 

# 127
  • Перник
mira_atan, честит рожден ден! Желая ти само хубави неща оттук нататък!
Какичка, чаршафчетата са страхотни!
Аз пих Магне Б6 през януари, след като прокървях. Изписаха ми го заедно с Папаверин.
После, през февруари пак имах едно слузесто течение, тогава пих Магнерич и Дуфастон. Сега, отвреме на време си пийвам по 1 таблетка, ако ме заболи корема.
Контракции нямам.
Моите венци си кървяха и преди бременността, сега може би кървят малко повече. Понеже имам и чувствителни зъби, преди време си бях взела паста за зъби "Сенсодин" - червена, но нещо не я харесах  и си карам с обикновена.

# 128
паста лако/алуд също помага  Peace

# 129
да, ама е една стипчива  Close

# 130
Такава трябва да е, за да помага, така стяга венците. След 2 мин. кофти чувството се маха  Simple Smile

# 131
за венците - Елгидиум и Елудрил. Едното е паста за зъби, другото е течност за жабуркане. Течноста обаче да не се използва повече от 2 седмици, след това почивка и пак .... Simple Smile Помагат Simple Smile

# 132
SvetlaK, вземи си Зумафлор на таблетки и Парадонтакс паста за зъби.Мен това ми помогна.

# 133
вярно е. аз и затова не я използвам. е, и проблеми нямам, всъщност  Laughing

днес по семейному сме на среща на ноемврийските мами и деца. не сме се виждали от 4 месеца сигурно. последно бяхме в гудис. малко след това затвориха детския кът там. сега ще сме в борисовата. дано да огрее малко слънчице.

# 134
Добро утро момичета  Grinning
Пожелавам ви един хубав и слънчев ден!

Проблема с венците и аз го имам, но нищо не съм правила до момента, малко ме е страх да жабуря разни неща, защото не знам, дали съставките им няма да са вредни за бебето  newsm78

Dilirium, моята бебка се обърна преди около седмица, голяма борба падна, четири нощи не спах. Но това, което съм чувала от мои приятелки, е че бебетата им са се обръщали в деня преди да родят. Така, че не се шашкай. Чувала съм, че има някакви упражнения, които помагат на бебето да се обърне. Ще се поинтересувам и ще ти пиша допълнително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт