може да сме кръгли и дебели, но сме МАЙски майчета засмени

• 18 490
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!
И аз ще ходя на разходка след малко с моите хора. Времето е страхотно!
majceto, приятна срещичка.
За пастата за зъби Лакалут  -и аз нямам проблеми с венците, но мъжът ми има и познайте какво става като объркам пастата  Sick Тичам на разбъркано из цялата къща  Crazy
Мъжът ми вчера пробва да ми прави кола маска. Издържах точно 3 негови опита, накрая реших че ми има зъб за нещо и днес ще ходя да си купя депилатоар - ако не миришеше на сяра щях много да го уважавам това кремче.
Dilirium, доктор ми е обяснявал, че е имал случай да приемат жена за секцо, че бебето не се е обърнало и то да се обърне точно преди операцията. Така че има време Simple Smile

# 136
  • Варна
звездичка, то това е смисъла при нисък хемоглобин-да се ограничи всяко кръвотечение, защото води до разреждане на кръвта и до падане още повече на хемоглобина. Затова се препоръчва и нормално раждане. Hug
За пастата-аз по принцип ползвам lacalut, но в първите месеци ми се гадеше от нея. И сега от скоро пак си взех. Дано да има ефект в скоро време. Иначе съм си доволна от нея по принцип. И Зимафлуор пия.
 Hug

# 137
E, balonesa, много се радвам, че има мами във Вита. И аз съм при доктор Илиева. Заради нея всъщност ще раждам там. Но други мами ме плашат, че е рисковано да раждаш в малка болница, защото ако недай си боже нещо стане нямат необходимата апаратура. Но аз питах лекарката и тя каза, че си имат всичко. Може би родилното отделение не е много популярно и хората са скептично настроени. Но аз лежах там четири дни за задържане в началото и съм много доволна. Друго е обаче да срещнеш някой, който също ще ражда там.  Laughing Успех!
Да си гледат както искат, най-вероятно не знаят за какво става въпрос.
Ходих лично да разгледам родилното и стаите, обясниха ми, че имат всякаква апаратура, вкл. и транспортен кувьоз, който да не дава Господ, ама е най-важен в случая. Доколкото са ми разказвали истински случаи, такъв не е имало дори и в Св.Лазар (и се е налагало на хората и бебето сами да се пренасят до педиатрията с личните си автомобили )

За венците-  на мен ми предписаха преди време Зимафлуор (който после се дава и на бебето), както и Елудрил за жабуркане.

# 138
по повод на вита да кажа каквото знам аз.
1-во - имам една-две другарки от форума, които са раждали там и са супер доволни;
2-ро - имам друга позната, която е била с планирано секцио за там, но се разраждала ден преди датата и то през нощта, и се наложило да свикват екип /екипът е от 6-7 човека/. е, родила си е. но все пак доста се била притеснила.

# 139
Здравейте Simple SmileИскам да ви попитам за сгъваемите кошарки. Чух много противоречиви мнения. Според някои, те са супер удобни и практични, защото можеш да пренасяш целия багаж на бебето и да го оставяш да спи при баба и дядо например. От друга страна обаче, според моя позната, която има дете на 1 годинка, сгъваемите кошарки не са подходящи, защото когато бебето започне да се изправя, много му помагат дървените кошари с прегради, защото се хваща за тях. И освен това, дървените могат да се използват по-дълго. И сега се чудя, тъкмо се бяхме спряли на сгъваема кошара, а сега започнах да се разубеждавам Sad Вие какво мислите по въпроса?

# 140
  • София
От друга страна обаче, според моя позната, която има дете на 1 годинка, сгъваемите кошарки не са подходящи, защото когато бебето започне да се изправя, много му помагат дървените кошари с прегради, защото се хваща за тях.

Едвам се въздържам да не определя подобно мнение като пълна глупост... Ако беше така моето дете, както и тези на много приятелки нямаше да се научат да се изправят... За мен сгъваемата кошара е много по-добър вариант и практичен освен това (но ние и много пътуваме). Ако не сте хора, които обичат да пътуват често може да си купиш и дървена, но за мен беше абсолютно безсмислена инвестиция въпреки настояванията на свеки... Слава богу успях да я преборя и да не купи дървенията. 

# 141
имаме и от двете. и двете са удобни и полезни. сега използваме съваемото само при пътуване. а когато детето беше бебе и можеше само да лежи/спи, използвахме и двете - дървеното в нашата спалня, а сгъваемото до компютъра, уж за да ми е наоколо, когато работя и да не се разкарвам насам-натам из къщата.

а за периода на изправянето - вероятно първо трябва да решиш дали искаш детето ти да стои в кошара и как точно ще му помагаш да се развива двигателно.
ортопедите препоръчват /аз също, всъщност/ детето да не се ограничава в кошари, а да се пуска на пода от момента, в който започна да си стои самостоятелно на д-то. когато петра започна да стои повече будна, отколкото спяща, директно прибрах преносимото легло, постлах пода с гумен килим /за ужас на майка ми/ и я метнах там да се оправя както намери за добре. и понеже на нея в един момент й хрумна, че иска да се изправи, просто се наложи да пропълзи, за да стигне до някой диван, стол или маса. съвсем не искам да налагам и прокламирам моя начин на гледане на деца, а само казвам, че ако избереш да гледаш детето си по подобен начин, то въпросът ти къде ще се хване детето като започне да се изправя е излишен - ще се хване за дивана/маста/стола след като преди това си е направило труда да изпълзи до там, т.е. да е усвоило някакви двигателни умения.
другото е по-лесно, но пък ограничава детето.

# 142
Напълно подкрепям мнението на Майчето!!! Ние за сега сме купили дървено легълце,но понатам ,когато тръгнем да пътуваме нанякъде ще си вземем и сгъваема кошарка.Мисля,че и двата вида легла са препоръчителни и удобни взамисимост от ситуацията!

# 143
Katia_N
 аз трябва да я потърся тази паста дали я има и по нашите дрогерии Rolling Eyes
Аз и да искам секцио тук избор нямам....каквото те кажат това е -  дори и упойка пожелание не мога да имам ooooh!

# 144
Здравейте:)
Какичка и аз съм си харесала абсолютно същия комплект:)))))

ЗА венците аз още от началото на бременността ползвам Лакалут и съм много доволно, вярно вкуса му не е приятен, но пък не ми пука важното е резултата да е добър и до този м омент нямам никакви проблеми, а със зъбите винаги съм била в деликатно състояние.

Ох и аз знам че трябва да се спи бна ляво, но на мен все ми е по удобно надясно:(( МНого виновна се чувствам, но просто иначе не мога да заспя.
Майче приятна разходка......аз живея близо до борисовата , исках днес да се разходим натам с мъжа ми, но си направихме друг марсшрут и добре че защото се сдобих с разни глезотийки за мен:)) А и си накупих разни семена за цветя, та от утре започвам да садя по сандъчетата на терасите:)) Дано се получи нещо:)
Хайде приятна неделя от мен:)

# 145
Здравейте
Аз имам и сгъваема и и дървена, но сгъвяемата е по удобна. В дървената много се удря Галето, а и се научи да се изправя в сгъваемата. В момента в които се набереше и тъкмо се изправяше и крачетата и излизаха през решетките. Като спи редовна краката и стърчат през решетките по пет пъти ставах през ноща да я оправям. Постилала съм на земята особенно лятото на терасата но така и не пропълзя, на 8 месеца вървеше хваната за едната ръка а на 9 месеца се пусна и проходи съмичка.

# 146
Привет мами,
гледам че някой беше питал за магазин на Вис Виталис -  в София магазинът им е на Пиротска, след Ботев от дясно посока Люлин. Мисля че след втората пресечка, не е голям. Аз ж петък купих някои нещта от там (по съвет на позната, че са качествени) е в Събота ходихме да жарнем едната покупка, че като се хвлех у дома едното копче -  тик-так остана в ръцете ми. Дано да няма други изненади. Така че мами, като пазарувате - попънете малко материята по шевобвтв и преглеждайте копчетата, че много ще ги експлатираме в най-скоро време  Grinning

За изтръпването на ръцете - аз съм така от декември - 2 часа след като си легна и се сабуждах с кански болки - ревях по цяла нощ и към 5 сутрин заспивах омаломощена. При това на мен ми изтръпва точно лявата ръка. Като бонус се сдобих и с подути пръсти  Close Едни доктори казаха - шипове във врата, други че е от бременността и после щяло да отшуми.
Бях на ЕМГ в Исул, при една проф. Ишпекова, та там ми казаха че имам карпален синдром, който ще отшуми след раждането и за облекчаване на блката да си купя ортеза за обездвижване на китката. Ортезата помага - не се усеща болка от изръпването и поотшумя самото изтръпване. Не твърдя, че помага винаги, но аз поне спя нормално и нямам болки. Ортезата е БГ производство (май в Сандански) и срува към 20-на лева. Аз открих в аптеката на бул. Левски, преди Попа (бивша санитарна аптека).

# 147
Честита нова темичка! Ей сега ще ви убия със статистика:
1. съм 17 кг отгоре  Sad обаче лекарката не я притеснява това хич, даже не ми личали ...
2. в началото на 30та г. с. бебешето е 1300, което е изпреварващо с една седмица нормалното развитие  Thinking
3. хемоглобинът ми е паднал от 120 на 107 и ми предписаха някакво лекарство, иначе нищо не пиех
4. пръв запис на тоновете имах в вчера и след 10 дни пак да се появя на преглед
5. пия кафе, ракия, вино, бира и каквото ми се пие и яде без да прекалявам разбира се и не мога да се начудя какво толкоз се притеснявате

вчера във фокс бебе открих прекрасни памучни пелени на супер добра цена - останали са 3-4

една мама - и ние сме се спряли на този вариант само че с пълно обзавеждане - откъде го купи ти?

хубава неделна вечер на всички!!

# 148

звездичка в началото на бремеността си бях там за месец и косите ми цръкнаха на всички страни като разбрах какво е отношението към бременната там и какво им е здравното обслужване, колко прегледа си имала досега? доволна ли си?

# 149
AleJul
с времео се свиква и загладих косъма.... Mr. Green
ама честно ако имах избор не бих раждала, бременеела или гледала дете тук... Rolling Eyes не заради друго а заради тъпата им здравна система, която може да ти допадне 100% само , ако не си видяла нещо друго.... Twisted Evil
Мога романи да пиша...ама няма смисъл.... Rolling Eyes ooooh! ooooh! ooooh! Tired

Общи условия

Активация на акаунт