Постояно хронично замайване

• 2 694
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Браво, че си се записала. Препоръчвам ти да си направиш списък  с въпроси, защото при самия преглед човек се панира малко или много и после го е яд, че не е питал  това или онова. Успех и кажи после какво са ти казали.

# 16
А назначиха ли ви витамин Д, който в изследванията се вижда, че е много нисък? Сред симптомите на дефицита му са точно замайване и умора.

# 17
Не нямам витамини имам само хапчета за кръвно и випоцетин за кръвотока на мозъка  но нещо нито едното нито другото ми действат и при толкова дълаг периода вече се се съмнявам че може да е от слабост или от липса на витамини

# 18
Дефицитът на витамин Д не трябва да се пренебрегва, дори още да няма симптоми, а при вас се проявяват типични.

Липсата му влияе на здравето на костите, мускулите, сърцето, мозъка, нервната и имунната система и т.н. Не подценявайте проблема.

П.П. Проверете и щитовидната (спокойно, не за рак). При мен със симптоми умора, отпадналост и наднормено тегло се оказа точно проблем с един от хормоните на щитовидната + дефицит на витамин Б12 и Д. Ако стойностите на този хормон са в обратната посока, симптомите са същите, но с ниско тегло.

# 19
Благодаря ти за отговора но вес още не съм си иследвала щитовидната железа само кръвна къртина витамини Д и 12  и имах само дефицит на Д въпроса е защо личния не ми преписа витамини кво да пия за витамини Д без лекарско преписание как си приема дали ако си купя и почна да приемам ще е пробрем защото пия и випоцетин ковекс 2 дози на ден и алора по две дози също пия но витамини не пия на 12 съм при невролог не знам колко пари вземат без направление на първо ще отида там и квот ми кажат там ако се наложи там иследвания на щитовидни ще си направя макари че ме е страх защото четох за заболяването им но вече като цяло не ме интересува квот стане до някъде сама си го правя защото на ден ям 1 2 пъти ноо ми писна да се чуствам така при мен стана от нищото преди пак имах замайване сега пак вече найстина не знам какво е че да се появява за 2тори път

# 20
витамини Д и 12  и имах само дефицит на Д
И на Б12 имате дефицит (умерен). В лабораториите границите са остарели, погледнете тази тема.

За дозите неврологът ще ви насочи, щом имате вече насрочен час.

# 21
Как така имам и на витамин 12 то е в стойности те да пак е нисък но е в нормалните граници не е много нисък личния тей ми каза де иначе не знам тоз пък защо не ми е дал витамини много загубен доктор вика ми лятото на слънце да съм била 😅

# 22
На 1 стр. на темата, към която дадох линк са посочени границите.

Дефицит на Д трудно се оправя само със слънце Simple Smile

Помислете и за смяна на личния. Отказва да ви дава направления при проблем, пренебрегва проблемен показател в изследванията...

# 23
Ами ... то тва ми е ясно че трябва да го сменя той човека въобще не се претесни като видя иследвания та вика добре са имаш дефицит на единия витамин но лятото ще се оправи по добре от колкото да се тъпче с лекарства вика да ям здраво но и аз знам че витамините трудно се наваксват ами това е като цяло .... пия за сега от него преписани те лекарства няма как ... ии чакам да стане 12 за да отида при невролог и се надявам да не е нещо сериозно

# 24
...вика добре са имаш дефицит на единия витамин но лятото ще се оправи по добре от колкото да се тъпче с лекарства вика да ям здраво но и аз знам че витамините трудно се наваксват...
Несериозно е отношението на лекаря. Правилното е да пусне допълнителни изследвания, за да изключи други причини, които пречат на усвояването му и ако има отклонения в другите показатели, да ви насочи към съответния специалист.

При мен, както казах, проблем с щитовидната е причината за дефицита. И по цял ден да стоя на слънце, не помага. Трябва си комплексно лечение.

# 25
Ужас..... ами ще видим кво ще стане дано да не е нещо сериозно

# 26
Ами ... то тва ми е ясно че трябва да го сменя той човека въобще не се претесни като видя иследвания та вика добре са имаш дефицит на единия витамин но лятото ще се оправи по добре от колкото да се тъпче с лекарства вика да ям здраво но и аз знам че витамините трудно се наваксват ами това е като цяло .... пия за сега от него преписани те лекарства няма как ... ии чакам да стане 12 за да отида при невролог и се надявам да не е нещо сериозно
И като ти каза да ядеш здраво, ти какво направи?

# 27
Ами не ям ям 2пъти на ден мисля чее достатъчно то толкова мога и рялно не мисля че е от това

# 28
# 29
Колко вярно но за какво се получава 🙄

Общи условия

Активация на акаунт