Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Февруари '25

• 131 348
  • 1 592
  •   1
Отговори
# 195
  • тук-там
Няма нужда да се смееш, Ал! Не е смешно! Аз не съм писала за младите нищо, а за чалга културата, която поддържаме и възпитаваме ние родителите. Младите са невинни. И са наше отражение. И да, смятам, че тук в темата няма родители, които да поддържат тази култура. Но пък и за жалост смятам, че не сме представителна извадка , а по-скоро изключение. Мисля, че ме разбра много добре. Но не можеш да не “кълвеш”. Демонстрира го преди време и с Клое!

# 196
Много хубава пола, Al Georgieva
pinko, идеята ти е супер, обаче малкото ми снимки от бала стоят прилежно прибрани в албумите на мама Simple Smile
Иначе чудна бях - накъдрена коса, черен еластичен клин, черна туника до средата на бедрото с големи подплънки , буфан ръкави и сребристи декорации, сребърни бижута и обувки с 5-6 см. ток (единствените ми обувки с ток купени някога Simple Smile ) . Абе Donna Summer можеше да ми завиди Simple Smile

# 197
В София е свежо, подухва един леден вятър и си е за топли дрехи. Малко като зелка се докарах, но под пуловера съм с поло и вида става доста по-приятен.
Полата е много хубава, мисля за нея като за полата от Pink Dress ❤️
Липсва тя, да сложи десет красиви рокли и да има цвят в темата.

Снимките от бала не зная къде са, имаме черно бели снимани от сестричката на съученичка, ей така - в движение и без да знаем че ни снимат, ще ги потърся

# 198
Гледах си снимките- нямам една читава, на която да се вижда как съм облечена.
Ших си рокля- черна, до коляното, разкроена пола,горната част с дантела и дълъг ръкав.Много семпла беше.

# 199
  • София
И аз си мисля, че темата стана тежка за четене. Не ми допадат квалификациите.

Бях абитуриентка в най-гладните години. Имах два бала - от гимназията и от двугодишното УПК. На първият бях със сребриста горна част от костюм на майка ми от Рила стил и с черна къса пола ламбада с три волана, на вторият назаем с черна рокля на приятелка с пайети. Обувките ми бяха от Валентините /с връзки/ черно велурено стилето и за двата бала. Прическата рошава. Грим сама. Прекарах си страхотно. Имам снимки, погледнато сега са супер ретро.

# 200
И мойте снимки са при мама....И аз бях в черно на бала...то повечето бяхме в този цват....И къдрава, да...На една снимка сме четири приятелки и всички в черно....като вдовици...все така се шегувахме в годините, ама тренд тогава....Обувките и те черни...сега сигурно изглежда странно, но в далечната 1991 г от училище ти даваха купон, защото имаш бал и с него имаш право да си купиш 1 брой официални обувки от магазините в родния ми град...зареждането на нова стока по магазините само в сряда...Втората вечер бяхме на една вила в Арбанаси и по- неглиже облечени...Ама хубави спомени имам и от двете вечери....

# 201
Завърших през 1995г. Роклята ми струваше по- малко от бельото, парфюма, грима. Ще изровя снимки довечера. Изглеждам на 30, а не на 18 години.

# 202
И сега си харесвам роклята - черно кадифе, с дължина почти до глезена, с копринени яка и маншети с рязана бродерия. От ЦНСМ. Обувките от "Пирин" на Стамболийски, сега модела наричаме стилето. Прибрах се в 5 часа боса. Чорапогащникът нямаше една бримка въпреки че вървях доста по Цариградско с обувките в ръка! Бижутата само сребърни обеци и един пръстен Чантата - плик със синджир, носих я в ръка и цяло чудо, че не я затрих. Ресторантът - "България" леко в дясно срещу Руската черква.
Косата моята си, подредена с маша и лак за коса, грим и маникюр - аз.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:04 от DiaMia

# 203
Не отмина ли тази чалга вълна вече/изключвам общности/? Нито аз нито младите хора около мен слушат такава музика, не съм чувала да се "носи" от коли, мислех че е отмряла. Никак не я харесвам /меко казано/.

Пинко, каква хубава идея, ще е интересно наистина да видим снимки от нашите балове, но намек от представа нямам къде са моите, беше толкова отдавна. Аз бях със тъмносиня рокля, сребриста чантичка, обувки тъмносиньо и сребристо /на ток, но много удобни/. Роклята повече не облякох,  обувките и чантата носих доста.

Анджи, чудесна рокля плисе, супер интересен модел, съчетанието перфектно!

Ал, този аутфит е топ, идеално ти застава, много ми хареса!
Pinki ми липсва и на мен, дано пак се включи!  

Пропуснах снощи - саката на Сиска много ми харесаха - и двете. С единият модел вече съм я виждала, чудесно и стои, ще ми е интересно да я видя с другия модел от първата снимка.

Их, значи! Никакви сака не видях! Искам и аз сако като на Сиска! Имах подобно на Зара в цикламен цвят, но нещо се раздърпа плетката му на гърба. Беше тип букле.
Копче и аз имах такова сако от Зара, в пепит. Зара във всяка колекция предлагат структурирани блейзъри - много ги харесвам. Моето беше това:

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 19:54 от Sweta

# 204
  • При децата ми
Kativita, като каза Арбанаси... И нашия бал беше там. Мъкааа, мъка...! Smile Завърших 1994 г. Не знам кой и как реши тогава, но от целия випуск само ние бяхме в този ресторант. Всички други класове бяха на друго място. Помня, че беше скука голяма! Роклята ми беше черна /О, каква изненада!/ и приличахме на два пъти повече години отколкото сме! За роклята ходихме до Русе и я купихме от там. Обувките ми бяха от Швейцария /Bally/. Имах леля там /лека и пръст/. Грим и прическа - комшийка от съседния вход! Маникюр нямах. И моите снимки са при мама. Като отида и ако не забравя ще покажа.

# 205
Имам прекрасни спомени от бала. Рокля си ших при кварталната шивачка, прическа, грим, маникюр си правих сама. Имаше хора с рокли от другия край на света, други със супер семпли, даже една булчинска имаше, но се забавлявахме от сърце.
Парфюмът си помня до днес. Подарък ми беше и много ми се иска да мога да го помириша пак, тогава ми се струваше нещо божествено просто. Simple Smile

# 206
  • тук-там
Света, аз не говоря за чалга музика, а за чалга култура! Музиката е много малка част. И аз нямам познати, които да слушат. Което пак нищо не означава.
Моят бал не беше нещо специално. Нямам и кой знае какви спомени. Помня, че за първи и последен път си накъдрих косата. Никак не ми отива. Една приятелка на нашите ми донесе рокля от Турция. Не сме я преправяли. Беше ми точна, но не я помня особено. Може би е време да издиря снимки. Кой знае колко ще се смея.

# 207
И моите бални снимки са в албума при майка ми... 1992г, всички в черно, една съученичка в тъмно зелено... аз с къса ярко червена рокля (като пионерска връзка), тип бюстие (с нашити ластици от долната страна на гърба), от малко под талията широка пола (до над коляното), която се повдигаше нагоре с "апликация" от ръчно правени "рози" от някакво кадифе в бордо, под нея черна пола молив... Имах правоъгълен черен копринен шал, плат като на полата, за намятане на раменете с нашити дълги реси по края. Рокля и шала - домашна изработка, аз и майка (не е шпивачка, детска учителка е) Smiling Imp
Прическата ми беше на черта, подвита навътре и с вдигнат бретон... както си бях всеки ден, така и в този Wink Грим домашен, сама сложих очна линия и червено та червено червило и лак. Някакво колие и обици с бели лъскави стъкалца бях сложила... Татко ми беше донесъл лачени обувки от Унгария, не знам как ги беше уцелил, ама на сутринта се прибрах с обувките на краката Sweat Smile Ааааа, и ми беше донесъм мноооого тънък копринен чорапогащник, на снимките все едно съм боса...
За следващата година бал на гаджето, уж щях да съм с един зелено-резедав костюм с плисе пола и ризка с този цвят плюс оранжеви рози и... така преправихме същата рокля, че ходих пак с нея - махнахме черната пола, пуснахме червеното свободно са ди пада и си уших за няколко часа много розички от всички парченца коприна, които намерих вкъщи и ги заших от между гърдите, по деколтето, по една презрамка и до средата на гърба, без бижута, аналогичен грим... Майката на младежа ме попита нова рокля от същия плат ли съм шила Sweat Smile В неговия клас (същото училище, следващ випуск) бяха 1:1 черни и червени рокли...

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:37 от peneva_a

# 208
  • Отвъд алеята зад шкафа
Колева, и аз съм завършила НГДЕК. Балът ми мина като един миг. Имах 2 чифта обувки, което се оказа умно решение. Няма да пускам снимки на тоалета ми, само ще кажа, че взех награда за най-секси тоалет и най-широка усмивка. Тоалетът ми беше по поръчка, бях го харесала на снимка от модно ревю на вече не помня кой дизайнер, представляваше прилепнали бюстие и къси панталонки, а отгоре прозрачен панталон и риза, цвят кремаво бяло. Всъщност точно в настоящата тенденция за прозрачни материи. Междудругото, наистина е актуален и днес, защото абитуриентката като го видя на снимка, каза, че ако го намеря, би го облякла на нейния бал.

# 209
О, аз съм си обличала тоалета още няколко пъти на дискотека и на някакъв 8-ми декември. Ама той си беше баш дискотечен. А забравих с ярко червено червило (пак единственото купено в този цвят)  и със синя спирала бях. Абе диско кралица отвсякъде, след 12 г. в униформа. Не искам да чувам за униформи от тогава Simple Smile. Може и да имам някоя старателно скрита от мама снимка с цигара, ще потърся Simple Smile.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:25 от pep_si

Общи условия

Активация на акаунт