Галено име Сами

• 2 201
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
За мен галеното за Симеон е Симо, не Сами.

# 16
или мони

# 17
  • Лавал-Пловдив
Моят син е Самуил, всички му казват Сами. Роден е в Канада, но е със българска фамилия и затова предпочетох Самуил вместо тукашното Самюел. За всички си е Сами.
Иначе имам доста ученици от арабски призход, които се казват само Сами, което не е лошо като цяло име и би се вързало с българска фамилия - Сами Петров, Сами Иванов...Не бих го изключила като вариант, макар че Самуил звучи по-тежко, по-мъжествено, по-царско.

# 18
  • София
И моят син е Симеон, никой не му казва Сами.

# 19
  • София
Познавам Соломон, на когото казват Сами. Знам, че Мони е по-обичайно като галено за Соломон, но все пак е вариант (и ми харесва).

# 20
Знам Максим, на който му викат Сами, не Макс.

# 21
Реално, как родителите наричат галено детето си, може да няма нищо общо с името му. Всички извън семейството разбира се, ще се обръщат с галено, производно на името. Така че детето може и Стефан да се казва, а вие да му казвате галено Сами. Разбира се приятелите няма да спазват Вашата логика.
Така че, не е нужно да се ангажирате с конкретно име да пасва на Сами. Или пък изберете само Сами, така няма поле за чудене.

# 22
Все някой ще му каже Сам Simple Smile

# 23
Както са казали по-нагоре, ако искате и останалите хора да му казват Сами, най-логичното решение е Самуил.

Името Самир на мен много ми харесва, защото го асоциирам с хубави хора - познавам двама мъже с това име, и затова. Близките им казват Сами и на двамата.

Иначе не знаех, че Сами съществува като самостоятелно име, и честно  казано не мога да го възприема - за мен си е галено. Като цяло име бих го асоциирала по-скоро с индийските имена - Рави, Мани, Кави...

# 24
На мен само Самуил ми харесва от имената, с галено Сами. Някои от изброените имена са много хубави, но не ги свързвам със Сами - Симеон или Симон са или Мони или Симо, Станимир е Мири и т.н.

# 25
Самир. Малко талибанско по произход, но много хубаво име, според мен Grinning Юлия от ТАТУ си кръсти така сина.

# 26
  • SF
Себастиан и може да бъде Сами или Сани. Сани казваме на Себастиян, който познавам.

# 27
Имам познати дечица с баща-чужденци Самуел и Самер. И двамата на галено са Сами. Първото според мен си е интернационално и много по-хубаво от Самуил.

# 28
Самет на галено Сами, името е с мюсюлманско.

# 29
  • Банско
Симеон, Силян, Стелиян, Славен, Словомир, Ставри, Стамен, Станимир

Общи условия

Активация на акаунт