Харесвате ли порасналите си деца?

• 7 278
  • 98
  •   1
Отговори
# 15
Да, много харесвам дъщеря ми. Мога само да се гордея с нея.
Има съфорумки, които не харесват децата си, поне не всичките си деца. Хора различни.

# 16
  • До хладилника, който обичам
Не с разписка, нали ще проследят адреса. Братя Грим са го измислили, водиш в гората, "за дърва", и бягаш.

А темата е чудесна, и съм сигурна, че повечето родители се чудят тези неща - добър човек ли създадох. Въпреки че се съмнявам мнозина да си признаят, ако не е така.

# 17
Не става дума за връщане, темата за мен е дори да критикуваш, да не си съгласен, обективно   дали са нормални хора.
 Трудно ще си каже някой - провал, не стават, за затвора са   и опасни за обществото.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 13:46 от Бор_яна

# 18
  • София
Добри са ми децата.
С дъщеря ми сме като котка и куче. Не ми харесва, че се сърди често и спира да говори. Рядко се извинява. Но това е само с нас.
Тя е по-отговорна, а тийна е по-самостоятелен.

# 19
Реално не ги познаваме изцяло. Комуникацията ни е седирана от роднинството.

# 20
  • Бургас
Реално не ги познаваме изцяло. Комуникацията ни е седирана от роднинството.
Абсолютно вярно!
Аз се надявам някой, някой ден да ги познава възможно най - дълбоко. Както се казва да успеят да намерят човек, на когото ще се доверят и ще се покажат (освен, ако нещо не сме ги "Ч"упили много и да са затворени книги, със страх от обвързване Sweat Smile)

# 21
Тази тема ми напомня на интервютата по телевизията със съседи на някой, извършил престъпление: Ами, той добро момче беше, винаги поздравяваше 😅

# 22
Това според мен е интересна тема за Редит - тук освен някой друг анонимен пост се съмнявам някой да напише нещо различно. Smiley

# 23
  • out of space
Абсолютно честна ще съм.

Дъщеря 23 г.- Много по-умна от мен. Кара магистратура и то никак не лека в УАСГ, но е почти отличничка. Първата и работа, повече от година, шефовете й я уважават и периодично й вдигат заплатата. Живее сама с котка и се грижи за дома. Тренира от малка и то сериозно, цяла стена с медали има.
Всеки си има лоши качества- избухлива и нервна е, разхвърляна и с гигантско самочувствие (доста е красива и с прекрасна фигура), егоист е- знае го и работи по въпроса.

Син 20 г.- трудно ми е да го упрекна в каквото и да било.
Учи тегава специалност в ТУ, когато не е в сесия бърка бетон и каквото се налага, за да изкара пари. Сам прави ремонти, чисти, готви и се забавлява без глупости. Много добро сърце има, жертвоготовен е и истински приятел.
За добро или зло рядко харесва момиче или поне си трае по скорпионски.
О, да...и той е красив, но няма как да е иначе с такава майка... Simple Smile

# 24
Аз харесвам децата си и като цяло съм доволна от това,което виждам у тях.Обаче раста заедно с тях,уча се на търпение най-вече,и на това,че те не са като мен и няма да бъдат.Често ги сравнявам с мен и един с друг,а това е грешно,разбирам го.Имам очаквания ,които няма да се сбъднат и се старая да го проумея този факт,за да не остана разочарована.
За мен най-важното е да станат хора с главно "Ч",другото го давам с личен пример и с всекидневни разговори на високо равнище 😂Пък каквото дойде,живи и здрави!

# 25
За моята дъщеря - твърдо ДА на всички въпроси. Чак се чудя от добрия резултат, защото не съм имала стратегия и в никакъв случай не бях идеалната майка. Сега отчитам някои мои грешки спрямо нея, но не мога да върна времето и да постъпя различно. Аз се гордея с нея.
Замислих се, ако обърнем въпросите - дали детето ми ще отговори също с ДА на всички. А дано, ама надали. Ако трябва да съм честна, на нейната възраст съм правила повече глупости. Че и на по-голяма възраст взех грешни решения.  Май тя е по-разумната. Съветвам се с нея за важни въпроси. Чувствам вина, че я натоварвам с моите проблеми. Но толкова много ценя мнението й.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 21:12 от biborana

# 26
Интересна е темата. Моето дете е едва на 6 г. и не мога да отговоря. Но съм сигурна, че познавам хора, които не харесват децата си  (както и обратното). Характер, темеперамент, виждания не им съвпадат, дори могат да бъдат несъвместими.

# 27
  • Между гори и планини
За сега, това което виждам ми харесва. Работливи са, отговорни, верни приятели, добри и с чувство за хумор. Може да се разговаря на различни теми , особено малкият е много широко скроен. Брат му е малко по-свит, но и той е добра душа. Да са живи и здрави и дано срещат само добронамерени хора в живота си.
П.п единият е на почти 24, малкият почти на 19

# 28
  • София
Е, кой ще напише, че не си харесва детето, дори и да е така?
Харесвам ги разбира се. Голямата е много отговорна, научена е на коректност, приятелство, стои далеч от клюкари и интриганти, има добро сърце. Малко е сприхава и крайна, защото дава много в отношенията с връстници и после иска да получи същото. За съжаление в живота ще има разочарования и от тях не мога да я предпазя.
Тинейджърът е още малък и незрял, прави детски глупости и него не го харесвам хич Stuck Out Tongue Winking Eye. Но ще го учим, имаме едни 4-5 години още и после да се оправя.

Идеални майки няма, не се самобичувам. Или поне не прекалено.
Когато съм сгрешила или пресилила някоя реакция спрямо тях - извинявам им се. Те на мен също, без да им го изисквам.

# 29
Не ги харесвам.Обожавам си ги напълно заслужено. Умни,  адекватни и добри деца са, с потенциал от тях да станат хора.
Девойката дотук не сътвори кой знае какви глупости през тийн годините си. Надявам се и брат й да преживее този период безболезнено  Simple Smile
Аз не съм идеалният родител, но те знаят, че няма да им орязвам крилете, ще ги подкрепям за важните неща и винаги могат да ми се доверят. Все неща, които липсваха между мен и моите родители през младежките години.

Общи условия

Активация на акаунт