ЗОНАТА и ние - тема 17

• 22 621
  • 530
  •   1
Отговори
# 15
Сиренето аз го използвам за протеин и не добавям мазнини за него. Най-често в комбинация с извара и смятам, че ги изравнявам горе долу по този начин.
За вечеря умувам гювечета.

# 16
Моето не е обезмаслено, защото рядко ям и само за детето купувам. И си е чиста мазнина 23 г мазнина срешу 13 за 100 г.

# 17
Сиренето аз го използвам за протеин и не добавям мазнини за него. Най-често в комбинация с извара и смятам, че ги изравнявам горе долу по този начин.
За вечеря умувам гювечета.
И аз така правя и се надявам горе долу поне с обезмаслената извара да балансирам заради мазното сирене,от което ползвам по 1-2 блока в някой солен кекс. Сиренето родопско чудо и още едно бях намерила обезмаслено ми бяха толкова гадни, че дори  в печива не успях да ги ям и отидоха в контейнера. То хубаво се пазим от мазнините в сиренето,обаче за себе  съм убедена,че в тези обесмаслени боклуци   има всичко друго, но не и нещо здравословно ,а нали идеята е да се храним максимално чисто.

# 18
  • Пловдив
Именно, не вярвам мазнината в 56г сирене да бутне колата Simple Smile

# 19
Аз сирене и кашкавал не ям, буквално само ги опитвам дали са добре като вкус за останалите от семейството.
За мен млечните са моцарела, котидж, скир и извара, защото са почти без мазнини. Нали това е идеята на Зоната, да няма наситени мазнини.

# 20
Нали това е идеята на Зоната, да няма наситени мазнини. 

Принципно е така, но аз за себе си съм решила, че няма да се ограничавам от групи храни. Решила съм доста време да поостана в Зоната и не ми се нравят забрани.

# 21
Абсолютно, аз също съм решила това да не е временна диета, а начин на хранене за дълго време. Има хора които не обичат сирене и кашкавал и за тях не е проблем, но аз ги обичам и не искам се чувствам ограничена за винаги.  Или пък да изпитвам  вина ,че си позволявам 2 блока мазно сирене което влагам в 6-8 мъфина и ги ям цяла седмица

# 22
Аз не ги ям заради други причини, но като нямах друго използвах въображението си.

Зс обяд 4 блока:
Салата зеленолистна (не броя), два моркова 130 г - блок въглехидрати,  80 г нахут - 2 блока, 1/2 с.л. мед -1 БВ
1 ч.л. зехтин
140 г свинска пържола

# 23
  • София
Имам си нов любим "хляб", само от червена леща. Ето по тази рецепта е -  https://ozonka.blogspot.com/2025/02/blog-post.html?m=0

Опече се добре, стана пръхкав. Прилича на солен кекс, много ми е вкусен (може и защото за близо 6 месеца само два пъти съм яла истински хляб Simple Smile ). Направих го без чубрица, пипер и кимион, исках да му усетя натуралния вкус, а и да мога да го комбинирам с повече неща.

Следващия път ще опитам с едно цяло яйце вместо 3, а останалото само белтъци, че ми се иска да стоя повече в зелената зона.

Използвам, че пиша, за да се отчета: минус 13,5 кг за 6 месеца в Зоната (де факто за 5 месеца и малко, понеже през декември излязох за 2 седмици извън коловоза и завърших с нула свалени). През януари свалих 1,8 кг, което идеално ме устройва като темпо. Все още нямам време за спорт, само гледам да минавам по 8-10 хиляди крачки дневно.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 20:15 от Beretsheri

# 24
Beretsheri, браво за резултатите и упоритостта.

От два дни си правя за междинно хранене смутита, мнооого ми се нравят.
Гювечетата станаха добри онзи ден, доволна съм.
От утре до неделя ще се опитам да пърхам около Зоната. Ще пътуваме и хич няма да ми е гузно. Grinning

# 25
  • Пловдив
Блазе ти за пътуването Blush
Аз днес правих гюзлемета за закуска. За обяд 4блока пъстърва, зелена салата с 2б нахут и 2 картоф. За вечеря може същото, ама без картофа.
По таблицата на Катина е един грамаж рибата, а във фейса една мацка качва какво е приготвила и там дава за 4Б 168г риба и то сьомга Thinking

# 26
Мисти, тя Катина като цяло няма нейна таблица.
Използвай тази, тъй като е правена след множество въпроси и отговори с екипа на д-р Сиърс.
https://www.vzonata.com/Tablica.htm

# 27
  • София
Белушани, благодаря ти за окуражителните думи!

Вчера стъкмих една бърза въглехидратна манджа - 2 БВ домати и лук на сос, после добавих бамя от консерва още 2 БВ (към 200 гр излезе един блок), оставих ги да къкрят заедно половин час - и готово. Вероятно би станало още по-вкусно, ако се сложат и малко мазнини, но аз не сложих, защото ми се ядяха маслини. На едното ядене я комбинирах с пилешка шунка, а на другото - с нискомаслено котидж и хляб от леща.

# 28
За баничките мъфини ползвам хубава юфка по етикет, много добре се получават.

# 29
Снощи бях на пълнозърнеста тортила с котидж и шунка,понеже избягвам червената зона за първи път си правя и много ми хареса.
За обяд и довечера сложих леща за да има сготвено и за незонуващите вкъщи,а а за мен протеина ще изравнявам с пилешко шишче във фраера.
Днес ми е ден за теглене и се отчитам ,че за точно 5 седмици съм с 9 кг надолу и явно доста см в обиколки защото едно сако, което около Коледа ми беше малко и ми опъваше в рамената,вчера го облякох и закопчах без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт