ЗОНАТА и ние - тема 17

  • 22 672
  • 530
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 44 288
Леона, а рецепти от къде намираш или сама си ги сглобяваш?

# 31
  • Мнения: 342
За баничките мъфини ползвам хубава юфка по етикет, много добре се получават.
Brandywine18, може ли да кажеш или покажеш каква юфка ползваш?
Не помня кой спомена, че ползва ChatGPT за рецепти, но идеята много ми хареса и благодаря за споделеното Simple Smile

# 32
  • Мнения: 3 961
Много сте вдъхновящващи, браво за хубавите резултати на всички

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 44 288
Добре, де..как може сьомга да е 42г за блок, а пъстървата да е 28г??? Това по последната таблица..

# 34
  • Мнения: 3 961
Добре, де..как може сьомга да е 42г за блок, а пъстървата да е 28г??? Това по последната таблица..
Продуктите с повече протеин и по малко мазнини са с по-малък грамаж, защото с по-малко получаваш грамовете протеин. Мазните меса и риби са с по-голям грамаж, защото са с по-малко протеин и трябва да изядеш повече

# 35
  • Мнения: 2 560
mystic woman,
това са данните от оригиналната таблица в сайта на Бари Сиърс.
Скрит текст:
Egg Substitute Eggs Protein ¼ cup Best
Egg Whites Eggs Protein 2 large Best
Whole Egg, large Eggs Protein 1 Fair
Bass (freshwater) Fish and Seafood Protein 2 oz. Best
Bass (sea) Fish and Seafood Protein 2 oz. Best
Bluefish Fish and Seafood Protein 1¼ oz. Best
Calamari (squid) Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Catfish Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Clams Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Cod Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Crab Meat Fish and Seafood Protein 1¼ oz. Best
Haddock Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Halibut Fish and Seafood Protein 1¼ oz. Best
Lobster Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Mackerel Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Salmon (note: rich in EPA) Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best - сьомга 1.5 унция е 42 гр.
Sardines (note: rich in EPA) Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Scallops Fish and Seafood Protein 1½ oz. Best
Shrimp Fish and Seafood Protein 1 oz. Best
Snapper Fish and Seafood Protein 1 oz. Best
Swordfish Fish and Seafood Protein 1¼ oz. Best
Trout Fish and Seafood Protein 1 oz. Best - пъстърва 1 унция е 28 гр
Tuna (steak) Fish and Seafood Protein 1 oz. Best
Tuna, white canned in water Fish and Seafood Protein 1 oz. Best

Дух добре го е обяснила.

# 36
  • Мнения: 2 831
Леона, а рецепти от къде намираш или сама си ги сглобяваш?
Рецепти  за неща,които ще консумирам
само аз си търся в групите във фейсбук. А за други стандартни, които ще хапват и домашните,просто тегля и смятам преди да сготвя.  Много лесно става когато  е например зонова мусака, няма отделно готвене за всеки. Като си сметна вложените блокове и знам колко грама ми е за блок  за мен си тегля, а другите си хапват колкото искат ,а и не се дразня, че ядат нещо различно.
А за рибите е същото  като с каймата  - купешката и тази с над 10% мазнини кайма е с повече грамаж от смляното месо защото има повече мазнини и не се знае какво друго ,за сметка на чистия протеин.

# 37
  • Мнения: 645
Юфката гледам да е пълнозърнеста. Общо взето гледам да купувам с най-малко въглехидрати според етикета. След това смятам грамажа като деля 900/на указаните въглехидрати. Разпределям по един или два блока въглехидрат във всяка форма за мъфини, като натрошавам на по-малки парченца. Отгоре заливам със съответните блокове протеин и мазнина. Оставям да си поеме юфката около час и след това слагам да пека.

# 38
  • София
  • Мнения: 853
Днес правих баничка с праз на тиган - малко отклонение към червената зона, но все пак балансирано. Simple Smile

Праз - 400 г - 4БВ
Кори за баница - 1 брой - 2 БВ
Сирене с 10% мазнини - 30 гр - 1БПМ
Котидж -  1БП
1 яйце - 1БП
Олио - 5БМ (свърши ми зехтинът, който търпи термична обработка)

Задуших праза в тигана с малко олио и сол. Разбих яйцето и го разбърках с натрошеното сирене и котидж сиренето, после добавих праза. Разделих кората за баница на две, намазах леко с олио всяко парче и сипах в средата му половината от сместа (стана си дебел слой) и загънах от двете страни (и малко отгоре и отдолу), така че да стане като квадратен плик петнайсетина на петнайсетина сантиметра. Пекох ги на тигана за по-бързо и лесно. С останалата част от олиото мажех с четка тигана, преди да сложа и когато обръщах парчетата.

При ядене допълних с по блок и половина скир във вид на айрян.

Мисля по-нататък да направя пак, но вместо сирене и котидж да сложа към праза задушено пилешко. 

# 39
  • Пловдив
  • Мнения: 44 288
Ехо? Понеделнишки тук ли сте? Simple Smile
Закусвам аз...това   стана мн.добре. До сега все не ми се получаваха нещата. Сложих ов.ядки фини, 70г. И ще хапна 2 п с 1 малък айрян.

# 40
  • Мнения: 1 127
Тука сме, ама нямам нищо приготвено и никакви идеи. Вчера много късно се прибрахме и от тогава сглобяваме някакви нещица, днес трябва да спретна седмичната храна, ама далиии??

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 44 288
Имам въпрос...
Имам 140г свинко, сварено, за 4Б. Как да допълня? Имам салата зеле с морков и чушка, ама то за 4Б ще е цяла тава Grinning Какво друго...?

Сега готвя арпа с патешки късчета, ама няма как да си отсипя и като цяло вечер ми е дерт .

# 42
  • София
  • Мнения: 853
Ако ми се яде готвено, понякога допълвам с постна яхния от лук и малко моркови и домати.

# 43
  • Мнения: 2 831
Мистик,аз понякота си допълвам въглехидратите с царевица от консерва. Правя си салата от 1 бв домат,1бв лук и 2 бв царевица.
Ако решиш да пробваш само гледай да няма захар,че в повечето консерви има.
Когато имам само месо за протеин,друг бърз въглехидрат ми е салата от боб и пикантни кисели краставички. Самите краставички овкусават чудесно боба и не стои безвкусен заради малкото количество зехтин.

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 44 288
Да, имам боб и краставички...

Общи условия

Активация на акаунт