ЗОНАТА и ние - тема 17

• 35 547
  • 712
  •   1
Отговори
# 660
Посочената по-горе снимка е необходима за смятането по етикет, където се дели 900/В, 700/Б и 150/М, като за блок се приема най-малкото получено число от етикета. Но има прекрасен калкулатор в този сайт, където има информация за всичко.
За тези макарони по етикет 900/55= 16 г, като обикновено от въглехидратите се вадят фибрите според вида на етикета.

# 661
Здравейте, кисело мляко 2 % как се смята. БВ или БВМ?. Срещам го и в двата варианта.

# 662
Кисело мляко 200 гр.,2% си е 1БПВ,добавяте си блок полезни мазнини за него.
https://www.vzonata.com/Tablica.htm

# 663
  • София
Стремя се да карам по зелената част на таблицата, но търся и разнообразие - ето защо пробвах нещо ново и идвам да дам отзив. Паста от червена леща и нахут: 1 БВ е 16-18 г., а в този грамаж има и половин блок протеин.  Правих ги болонезе, с нискомаслено сирене, със спанак, с гъби, като част от кюфтенца с броколи и карфиол. Харесаха ми, тези от леща малко повече, а и в тях мазнините са по-малко.

Големият проблем е цената - продават ги за около и над 4 евро. В немския амазон са по 2,09 евро; доставката до адрес в Германия с Knuspr е безплатна над 39 евро, после куриерът транспортира до България за 1,6 евро на килограм. Вече се замислям да си взема по 10 от вид. Ще излязат по 2,50-2,60. (Но винаги има риск да ги сложат в твърде голям кашон и превозвачът да ги таксува на обем.)

Намерих в амазон и кускус от нахут, за 9 и нещо евро за килограм. Чудесен за пълнени чушки, сармички и вместо фиде в супа.
Та седя и се чудя, но най-вероятно ще си поръчам от Германия от всичките видове с леща и нахут, защото искам да ги използвам редовно.

# 664
И в България има, защо чак от Германия да си поръчваш?

# 665
  • София
Защото ги купих за около 4 евро за пакет, два пъти по-скъпо, отколкото в амазон. А така или иначе поръчвам доста неща от амазон - когато може, с директна доставка до вкъщи, когато не може - с превозвач.

# 666
Може ли линк към тези продукти от Amazon? Търся качествено рибено масло (Omega-3) и ще се радвам на препоръки.

# 667
  • София
Ето ги:
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B084HB8RWT
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B084HB6NGQ

Ето и кускусът, който има доставка до България (безплатна, когато поръчката е над 49 евро). Не съм го пробвала още, но мисля да поръчам скоро.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0DLWYL241

Качествено Омега-3 поръчвам от няколко годинитова:
https://bg.iherb.com/pr/california-gold-nutrition-omega-800-ultr … per-softgel/85180

При него често има промоции ту на едната, ту на другата разфасовка.

# 668
Защото ги купих за около 4 евро за пакет, два пъти по-скъпо, отколкото в амазон. А така или иначе поръчвам доста неща от амазон - когато може, с директна доставка до вкъщи, когато не може - с превозвач.

От Лидл съм взимала и със сигурност  не беше такава цената. Вярно, в тематична седмица, но мисля, че единият вид го имаше в постоянния асортимент. Три вида са - от нахут, от червена леща и от грах.

Опитвам се да бъда полезна, не е някакво заяждане.

# 669
  • София
Благодаря, ще ги потърся. Не съм ги виждала там, може би защото обикновено пазарувам в малък Лидл. В Била последно бяха близо 4 евро.

# 670
  • Сливен
Виж продктите на Крамас,Земята на траките също предлагат макарони от лимец.
В ДМ също има от леща и нахут.

# 671
  • Пловдив
В Кауфланд също има доста...от спелта, напр.

# 672
Стремя се да карам по зелената част на таблицата, но търся и разнообразие - ето защо пробвах нещо ново и идвам да дам отзив. Паста от червена леща и нахут: 1 БВ е 16-18 г., а в този грамаж има и половин блок протеин.  Правих ги болонезе, с нискомаслено сирене, със спанак, с гъби, като част от кюфтенца с броколи и карфиол. Харесаха ми, тези от леща малко повече, а и в тях мазнините са по-малко.

Големият проблем е цената - продават ги за около и над 4 евро. В немския амазон са по 2,09 евро; доставката до адрес в Германия с Knuspr е безплатна над 39 евро, после куриерът транспортира до България за 1,6 евро на килограм. Вече се замислям да си взема по 10 от вид. Ще излязат по 2,50-2,60. (Но винаги има риск да ги сложат в твърде голям кашон и превозвачът да ги таксува на обем.)

Намерих в амазон и кускус от нахут, за 9 и нещо евро за килограм. Чудесен за пълнени чушки, сармички и вместо фиде в супа.
Та седя и се чудя, но най-вероятно ще си поръчам от Германия от всичките видове с леща и нахут, защото искам да ги използвам редовно.
Доколкото знам в зоната единственият растителен протеин , който се смята като такъв е този от соя. Подправете ме, ако греша.

# 673
И граховият протеин се брои,лично на мен не ми допада от зоята бях взимала.Карам си на хубаво пилешко и домашни шунки предимно аз.

# 674
А конкретно протеина в пастата от леща визирах.

Общи условия

Активация на акаунт