Сполучливи имитации на маркови парфюми - 60

• 45 258
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • Deutschland
Търся си парфюм с аромат на ягоди.Кой бихте ми препоръчали ?

Sweet Candy Strawberry Kiss 
https://www.fragrantica.com/perfume/Christine-Lavoisier-Parfums/ … y-Kiss-26901.html
Точно тип „тийн" бонбонеста ягода Grinning Помня че някога ги продаваха в Лили или ДМ

Помня ги. Едно време в темата бяхме луднали по този, който ухаеше на шоколад. Доскоро в България имах празна бутилка от него.

https://www.fragrantica.com/perfume/Christine-Lavoisier-Parfums/ … ruffle-26900.html

# 286
Ох, напоръчах доста мостри на парфюми, които си бях набелязала 😁 Сега ако вземат, че и всички ми харесат ще е страшно. Вкъщи започнах да крия парфюми по шкафовете 🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️😁🤣
Тези парфюмчета в топчестите шишенца може ли да се купят от физически магазин? Преди няколко години се бях затрупала с Трюфела и имам някакви остатъчни капки в последното шишенце, та ми се иска да разгледам и други аромати преди да купувам на сляпо..отново 🤣

# 287
Мукхалат познавам в оригинал и в изпълнение на Мартинез и се радвам, че макар рядко да ми се случва, точно за него реших първо да пробвам преди да отстрелям на сляпо. Не на всяка кожа застава като приказна ягода, а при мен е откровено неприятен вкиснат посред лято компот.
Преди 4г. съм имала Yes I am Cacharel от Заг и беше много приятен парфюм с млечна нотка и ягоди, но имат ли го още в каталога и дали са запазили качеството му не мога да отговоря.
Лятото се подхлъзнах за пореден път по ревюта и възхвали в ютуб на Maison Asrar Red Velvet, който се води по-приятно и по-ягодово изпълнение на Burberry Her без болничната нотка на Бакара, която явно някои усещат в него(аз не съм сред тях). Хубав парфюм е с отлична трайност и влачи добър шлейф, но е по-сладък от Бърбърито, напомня ми за торта Червено кадифе с червени плодове потънали в пухкавата сметана отгоре й. Леко синтетични са ягодите, но причината поради която не го нося често са цитрусите в първите 15-20 минути. Не ги усещам да са свежи, а някак дразнещи поради някаква причина. Отбелязвам все пак, че проблемът може и да е при мен, тъй като върху дъщеря ми не стои така. Напротив, при нея влачи красив сладък шлейф.
https://www.fragrantica.com/perfume/MAISON-ASRAR/Red-Velvet-89968.html

# 288
Мостри и отливки значи са точно за теб, така хем ще се запознаеш с аромата, хем ще тестваш как се сработва с кожата ти.
Я кажи повече за тази Гейша Sunglasses
Да. Вече само така процедирам.
Купувам мостри и разнасям поне две седмици. Ако много ми хареса вземам.
Ама само ако много,много ме грабне.
Всичко друго вече раздавам или ароматизирам къщата.
Имала съм и случаи един аромат не ми харесва първоначално, прибирам мострата в шкафа.
След месеци вадя, пръскам и си казвам:"ама това е много приятно". И си го изпръсквам.
Много несполучливи покупки съм имала, особено напоследък.
С Гейшата историята е следната:
Не съм сигурна кой точно е аромата.
Една майка на ученичка, моя позната влезе един ден при мен на работа.
Такова ухание се разнесе, че остана след нея половин час в стаята.
Не можах да мирясам и веднага й писах да я питам с какъв парфюм е.
Каза ми "Гейша" от арабските. Само това.
И почнах да ровя в интернет.
И стигнах  до извода, че е този.

Но виждам, че има и други парфюми с това име. Единственият шанс е като имам път към София да го тествам.
Ще го позная веднага.
Така хубаво и стоеше на тази жена.
Много ми хареса. Но не разпознах никакви нотки, ама никакви. Толкова особен беше.
Ароматът е различен, много присъствен, много хубав.
Обаче в описанието има нотки, с които не се разбирам. И ще си трябва тест задължително.
Защото може много да ми харесва, но няма да дам 170 лв за аромат, от който има риск да ми става лошо. Има круша в него. Не я понасям.
Сега не ми е удобно пак да й пиша, защото това беше преди половин година.
Но наистина много се впечатлих.
А и най-вече от факта, че не разпознах нито една от нотките.
Аз съм с доста добър нос и много ги разбирам нещата 😂 обаче тука греда и много ме заинтригува.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 09:12 от Caroline_Bingley

# 289
А пробвали ли сте да пръскате по дреха,вместо по кожата?(Макар аз да не го одобрявам)....Може да излъчва повече и да не прави тая химия с кожата....
Аз вчера се напръсках по ръката с оригинален Amoage Figment. Хареса ми, естествено е мн силен и шлейфов,НО.... моментално се изринах по ръката където пръснах със бели сърбящи пъпки🤔. От оригинален за пръв път ми се случва. Чистих мястото после със вода и сапун

# 290
Колко са ни различни възприятията 😀 За мен нито Валая нито Гайдънс са нежни парфюми, особено Гайдънс 😊
Гайдънс ми е леко казано остър,тежък и задушлив,имам на Гиза,много добре си е направен,много,но не е моят.
И аз чакам нещо ново от Гиза,те не залитат по хайпа и имат винаги интересни новости.
demon,аз вече гледам само по дрехи,шалове…все пак кой знае какви химии са наблъскали производителите:((

# 291
  • София
Много харесвам Мукхалат, имал съм от Мартинез.
По пирамида има ягода, факт. На моята кожа не излъчва такава в никой вид - нито прясна, нито компот, нито алкохолен извлек. Нещо сушено има отдолу, но е част, елемент.
По-скоро бих препоръчал, който търси ягода и реши да се спре на него, да тества предварително на кожа при възможност. Отделно е тежка артилерия.

# 292
Колко са ни различни възприятията 😀 За мен нито Валая нито Гайдънс са нежни парфюми, особено Гайдънс 😊
Гайдънс ми е леко казано остър,тежък и задушлив,имам на Гиза,много добре си е направен,много,но не е моят.
И аз чакам нещо ново от Гиза,те не залитат по хайпа и имат винаги интересни новости.
demon,аз вече гледам само по дрехи,шалове…все пак кой знае какви химии са наблъскали производителите:((

Със сигурност пръскането по кожата не е много ок, но повечето критики са насочени към рол-он  съдържанията.

# 293
Здравейте, една седмица избягвах да ви чета, поради факта, че бях с тежък вирус и без никакво обиняние. Но тази сутрин усещам ,макар и леко любимите си миризми. Веднага влязох в темата, защото си обещах да се наградя с нещо ново ароматно. Бях решила, че ще се лекувам и от тази зависимост, но не става. В крайна сметка се оказва, че това са моите малки радости в живота, които ми доставят истинско удоволствие. Знам, че само вие може да ме разберете 😊
Искам да ви питам коя е фейсбук групата за размяна на имитации, защото аз изобщо не я откривам?
По отношение на Yara Candy, видях че някой я е оприличил на Born in roma. Според мен категорично няма никаква прилика. Не ме впечатли изобщо, но пък розовата Yara, която дълго време отхвърлях ме впечатли много силно. Чувала съм че не е много трайна и това ме спира засега. От Еклер се отървах, защото буквално кихах, когато се напръскам. Fakhar rose много ми хареса, но бързо ми омръзна, може би защото никой покрай мен не го оцени. Общо взето изведнъж взех решение, че приключвам с арабските, ще видим до кога.🤔 Гайдънс на Гиза страшно ми допада, но мъжът ми каза не 😃 По въпроса с комплиментите не помня дали писах за Valaya (Valia) на Yodeyma, няколко човека ме питаха за този парфюм. Аз лично го оприличавам на Fleur narcotic. Не знам дали има фенове на Elizabeth arden Sunflowers, но това е невероятен летен парфюм на смешна цена, особено тестера. Цитирам моя позната, която каза "Миришеш на лято". И накрая да кажа, че досега не съм намерила нещо, което да обичам толкова, колкото Crystal noir, само и единствено в оригинал. Нищо не може да имитира този парфюм според мен. Продължавам да търся нови парфюмни емоции 🤷‍♀️

# 294
Напоследък все повече се говори, че парфюмите много допринасят за смущения в ендокринната система, което само по себе си е сериозна причина да се насочим към апликиране предимно по дрехите, но казват, че така те се захабяват по-бързо и не се разкрива истинската красота на композициите. Няма пълно щастие. Simple Smile Предполагам, че трябва да приоритизираме кое ни е по-важно. Аз съм в подобен преход в момента и се опитвам да свикна да нанасям предимно по дрехите. За гореспоменатия M.Asrar Red velvet обаче забелязах, че ме дразни независимо как съм го нанесла върху себе си, докато вървейки след дирята оставяна от дъщеря ми не ми пречи. Предполагам, че моето съзнание и нос са обременени по някакъв начин или с някаква асоциация. Grinning
Аз също не откривам сходство между Yara Candy и Born in Roma.

# 295
  • Deutschland
Разнасях тези дни Good girl Blush в имитация на Заг. За мен е по-добрата версия на стандартния Good girl, освен това в тази имитация е зверски траен. На кожа ухае дори след къпане с ароматни пилинги и душ гелове. Някои го оприличават на Kayali Vanilla Candy Rock Sugar. За мен е Good girl +карамел.

# 296
Джина Ди купих си миналото лято Sunflowers точно, защото ми се носеше нещо лятно, свежо, весело и жизнерадостно.
Четох доста ревюта. Има пъпеш мисля в пирамидата. Не го усещам.
При мен се усеща за съжаление една пудрена ретро нотка и крем Нивеа.
И тази ретро пудрена нотка доминира над всичко останало.
А не е като да не обичам такива аромати.
Обаче не можах да го нося. За мен не е това, което си представях.
Много обичам на Елизабет Арден парфюмите. Те са класически, цветни и много носими ухания.
Знам, че са банални много.
Но аз имам любими ухания от тях.
Вярно, че не са нещо особено или нещо уау, но са доста добри като съотношение цена, качество и някак универсални.
Да не говорим колко си обичам Пето Авеню.
Невероятно блендиран, толкова добре сасъчетани нотките, а са най-разнообразни и толкова много.
Просто микса от всичко там е уникален.
Всякакви пролетни цветя, малко зеленинка, липа и момина сълза, мандарина има, виолетка има.
И пудрена нотка си има, обаче много приятна.
Класен, стилен и елегантен аромат.
Изобщо за мен е пролет в бутилка.
Много ми е любим.
Yara Candy си се води клонинг на Born in Roma. Не познавам нито един от двата и не мога да кажа имат ли нещо общо.
На дрехи почти никога не пръскам.
Честно казано не ми е хрумвало.
Но ще взема да тествам и така.
Аз пръскам по малко, не се оливам.
В момента нося Амор Амор на Кашарел, оригинал.
Еми един час и го няма. Чак не ми се вярва колко е нетраен.
Изпръсках го за няма и месец.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 11:58 от Caroline_Bingley

# 297
Минах през нашия магазин за атабски парфюми, защото нямам търпение да получа Lattafa Emeer,,а го поръчах на сляпо....Хубаво се полях с него(тук е на цена от 115 лв🤣, аз го поръчах на 61 лв.). В началото тръгва доста цитрус,но след това става ...  Е*а ти страхотния аромат. И аз бих го носила,но ако го усетя върху мъжа на живота ми,няма да му простя в движение 🤣🤣🤣🤣. Жалко,че е невъзможно.  Сега ще го делим с моя мъж😂. Благодаря за препоръката.
Тествах и Lattafa Teriaq също много ми допадна. Еклера е пълна боза тип Били Ейлиш

# 298
Като гледам пирамидата на Lattafa Emeer мисля, че ще носи вайба на MFK Gently fluidity silver.

# 299
Да споделя и едно друго мое откритие.
Преди време в темата много се коментираше Coconut Passion на Заг.
И помня, че масово се харесваше.
Оригиналният спрей на Виктория Сикрет отдавна е спрян. Но аз попаднах в ДМ на това и е едно към едно с парфюма на Заг.

Има блестящи частици, но съвсем фини.
Шишенцето е супер сладко. Сигурно са ви попадали. Според мен всички са аналози на известни аромати.
Но този е уникален. Много добро попадение.
Тези дни съм решила да си го донеса в училище и да си направя експеримент.
Убедена съм, че всичките тийнейджърки ще припадат по него.
Защото е точно такъв тип аромат. Нежен, сладък, наивен, момичешки.
Обаче стои много нежно на кожата.
Аз го обожавам. Време е да си подновя някои аромати от Заг.
Толкова сладък, уютен, ванилията е много приятна.
Води се мъгла за тяло. Много е траен.
Мирише на току що опечен сладкиш.
Разкош е🙂

Общи условия

Активация на акаунт