Сполучливи имитации на маркови парфюми - 60

• 41 627
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Аз не можах да се стърпя от ревюто на D-frag12 и поръчах Kajal dahab от mecenatshop. Отдавна ми се носеше нещо от рода на Erba pura. Прочетох доста ревюта, а и ми направи впечатление, че от магазина ми се обадиха за потвърждение и думите на жената бяха "Страхотен парфюм". От Заг съм взимала доста парфюми за моите мъже, но последно моят 19 годишен пожела Bade al oud Honor and Glory. Цената му е по-висока от имитационните, но пък за 100 мл май си е почти същото. На него му харесва и на мен също.

# 481

necha, ме заинтригува много с този Victoria, за който писа.
Пък каква реклама само да му направили в ИГ-като от будоара на някоя придворна дама. Много добро представяне има. Направо ме пренесе в друга епоха.
И по нотки ми хареса много.
Няма къде да го тествам за съжаление.
В магазина го нямаха. Много е нов.
Ще го купувам на сляпо май,пък ще е каквото стане.

Caroline_Bingley,  Сравняват парфюма с D&G Devotion, като бил даже и по-траен от оригинала. Когато го поръчвах почти нямаше коментари, но сега във Фрагрантика са писали доста. Ако познаваш оригинала или пък може да го тестваш някъде, за да добиеш представа какво да очакваш от Victoria.

Да, разбрах, с кой аромат е сравняван. Изчетох и доста от коментарите във Фрагрантика.
Не познавам този на Долче и Габана.
Нямам и къде да го тествам, освен ако не намеря мостра или не отида специално до София.
Там междувпрочем къде може да се тества?
И изобщо споделете физически магазини за арабски парфюми 😊 та кофата имаме път да ида.

# 482
D-frag12, Картието беше оригинал, но за съжаление свърши. Не ми се дават вече пари за оригинални парфюми, освен ако не са на някаква добра промоция. И той 19 годишният си е голям мъж вече, но продължава да разчита на мен за много неща, включително и за дрехи и парфюми.
Пробвайте S.T. Dupont Passenger for men - имат го и заг и камея, според мен може да е попадение - щом му е харесал L'Envol

# 483
Carolibe, в Лили има Devotion. И по моловете Simple Smile

# 484
Carolibe, в Лили има Devotion. И по моловете Simple Smile

Благодаря! Ще обърна внимание като ходя следващия път.

# 485
. Само на мен ли Писачо ми мирише на Сапун Дав и нещо сладичко Flushed..
Минавам да похваля трайността на Пистачото(Yum Pistachio Gelato | 33 Kayali) на Заг ,държи ми цял ден.Влязох да прочета какво пишат за оригинала и се успокоих- на всички им мирише на сапун,,на чиато и на нещо сладичко:)
Зимата си купих Pistacchio L'Erbolario  ..ето на това му казвам хубаво Пистачо,вкусно Green Heart
https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Pistacchio-93788.html

Поръчах си едно детско парфюмче Tubees Bubble Gum (цялата серия е невероятно шарена и сладка)
https://perfumesfromdubai.com/search?query=ubees
За жалост ударих греда,много ми е сладко и все едно са изипали силна лимонада в дъвката,но трайността за сега е  добра Simple Smile Ако някой тества от другите,моля да сподели.Заглеждам Ягодовия чизкейк и Шоколада с мляко Laughing

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 11:59 от Ре

# 486
Днес и аз, след дълго колебание, поръчах Пистачио-то на Заг, обаче сега като ви чета, малко се притеснявам от сапунения елемент, на мен от Дав (оригиналният аромат) ми става лошо...

Тези дни чакам две арабчета на Мaison Alhambra - Delilah (Delina) + Porto Neroli (Pacific Blue). Започвам да се готвя за лятото с втория, а първият - случайно попаднах на ревю, в което се сравняваха арабски версии на Делина и тази е сякаш с най-висок рейтинг, но не защото е пълно копие, а защото е красива по особен начин. Ще споделя като пристигнат Simple Smile

За 8 март си направих подарък - Devotion в оригинал. Толкова го обожавам, със страхопочитание гледам бутилката и още не съм го отворила...Дълго търсех интенз версията, но цената й е безумна според мен...И сега, гледам е намален в Дъглас, ще се изям от яд Sad " Лешникът в интенз версията ми е божествен...

# 487
..Тези дни чакам ......... Porto Neroli (Pacific Blue)...........
Сподели как е,днес го заглеждах,напрая си поръчах Прасковата на Алхамбра:) Да си чакам нещо.

# 488
  • Deutschland
Menerva, пиша едно важно допълнение за арабските имитации в Мюлер. Розовият е имитация на тази Делина..

https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Delina-La-Rosee-64667.html

# 489
Ах, разсмя ме с това "да си чакам нещо" - това е 50% от парфюмната адикция, да тръпнеш в очакване на нещо, което реално не знаеш как ухае, но имаш представа някаква...Тази седмица ми е тежка работна и честно казано, това, че си чакам парфюмни изненади, ме държи Laughing
Обезателно ще споделя впечатления, страхотни отзиви има за Порто Нероли, аз с летните аромати на ТФ съм скарана, нищо не трае на моята кожа, та оригинала ми е разочароващ, но се надявам арабската версия да се държи на ниво.

# 490
  • BG-DE
Menerva, пиша едно важно допълнение за арабските имитации в Мюлер. Розовият е имитация на тази Делина..

https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Delina-La-Rosee-64667.html
Фрау, успя ли да ги тестваш тези имитации? Знаеш ли какви други има?
Шишенцето много ми напомна на една серия на Ла Рив отпреди години 🙂

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 13:16 от Menerva

# 491
  • Deutschland
Освен Делина, дамските са Angel's share, Erba pura, Hypnotic poison. Мъжки има, но не съм запозната. Може би ако има някоя вариация на ТФ, бих взела мъжки.
Не, не излизам от вкъщи. Детето се е заразило в детската градина с нещо, което от поне 40 години не съм се срещала и се налага да стоим под карантина. Ако евентуално до петък всичко е наред, в събота ще отида и до Мюлер.

# 492
  • BG-DE
Благодаря за информацията и най-искрено желая бързо оздравяване, стискам палци всичко да е наред🤞

# 493
Кои са любимите ви парфюми за топло време? Някак все не ме грабват повечето свежи и изчистени аромати...

Тези са ароматите, които нося в топъл сезон - прoлет / лято:

-   La tulip – Byredo (Zag Zodiak)
-   Aqua Allegoria Mandarin Basilic – Guerlain (Zag Zodiak)
-   Insolence – Guerlain (The moon)
-   Sparking Lychee – Kayali (The moon)
-   Blue moon ginger dash – Kilian (Martinez)
-   Costa azzura – Tom Ford (The moon)
-   Hacivat – Nishane (Zag Zodiak)
-   Un jardin sur le toit – Hermes (Zag Zodiak)
-   Angel nova – Mugler (Zag Zodiak)
-   Mon Jasmin Noir L'Eau Exquise - Bvlgari (Zag Zodiak)
-   Gucci Bamboo – Gucci (Zag Zodiak)
-   Aventus for her – Creed (Zag Zodiak)
-   Skin – Trussardi (Giza)
-   Galop – Hermes (Giza)
-   Kologne shield of protection By Kilian (Giza)
-   Greenly - Perfums de Marly (Giza)
-   God of Fire Stéphane Humbert Lucas 777 (Giza)
-   Aqua Viva - Profumum Roma – (Giza)
-   La Capitale - Xerjoff - (Giza)
-   4711 Acqua Colonia Intense Pure Breeze Of Himalaya 4711 (Giza)
-   Kologne shield of protection By Kilian (Giza)
-   1861 Renaissance - Xerjoff (Giza)
-   Aqua Allegoria Ginger Picannte – Guerlain (Giza)
-   Dylan Purple – Versace (Giza)
-   Born in Roma Yellow Dream – Valentino (Giza)
-   Born in Roma Coral Fantasy – Valentino (Giza)
-   Dolce peony - D & G (Giza)
-   Light Blue - D & G (Original, Giza, Refan)
-   En Passant - Frederic Malle (Giza)
-   Womanity - T. Mugler (Giza, Zag Zodiak)
-   Dolce Garden -  D & G (Giza)
-   Daisy Eau So Fresh by Marc Jacobs – Оригинал
-   Daisy – Mark Jacobs (Giza)
-   Vodka on the Rocks By Kilian (Giza)
-   Aqua Celestia Maison Francis Kurkdjian (Giza)
-   Aqua Allegoria Limon Verde – Guerlain – Oригинал
-   A girl in Capri – Oригинал
-   Genny Glow Berry and Bay
-   Genny Glow wood sage & sea salt
-   Genny Glow Nectarine Blossom
-   Omnia Paraiba – Bvlgari (The moon, оригинал)
-   Philosykos Eau de Parfum Diptyque (The moon)

Сигурно има и още....ще добавя ако се сетя още нещо HugBlushHeart Eyes

# 494
  • Deutschland
Ще пиша задължително. Имам работа и без това в Мюлер. Трябва да купя някакъв специален химикал за писане, та покрай него и парфюм. В същият мол са и Лорис, та да видим кой ще надделее.

Общи условия

Активация на акаунт