Живеят само влюбените, останалите просто съществуват

• 2 754
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
Според мен само любовта между мъж и жена може да те накара да летиш и да си мислиш че си само ти,не мисля че любов към майка или домашен любимец може да те накара да се чувстваш така

# 16
Много глупаво съждение.

# 17
Глупаво клише е тази мисъл. Чия е, между другото?
Да, чувството на влюбеност е страхотно – хормони играят, пеперуди летят... Но само глупак би загърбил целия огромен свят заради това, когато спокойно може да съвмести спокойно и двете.
Да не говорим, че най-хубавото идва след това – когато влюбеността се превърне в истинска любов. Тиха и спокойна, но силна и трайна. Вместо хормони – сигурност и доверие. Вместо пеперуди – пълноводна река.
Жалко, че много хора така и не стигат до нея, гонейки пеперуди в полето...

# 18
Това са думи на Шекспир.
Замисълът е, че любовта дава криле, осмисля живота и те кара да се чувстваш жив.
Може да си влюбен в желанието да си жив, в природа, звезди, човек. Любовта е градивно чувство. Тя кара хората да са по-добри, по-грижовни, благородни, одухотворени.
Това е смисълът – че без любов съществуваш само като вегетираш, непълноценно.

# 19
Toва пореден лов на точки ли е?

# 20
Как' Сийка  на Уилям Шекспир

# 21
Разбира се, звучи романтично, но не е вярно. Любовта е само елемент от живота.
Потърсих и не намерих къде Шекспир е писал това, но на английски не го намирам. Кой знае какво е писал, как е преведено и в какъв контекст използвано в пиеса или сонет. За там си е звучало добре, но просто не отговаря на реалността.

# 22
Това са думи на Шекспир.
Замисълът е, че любовта дава криле, осмисля живота и те кара да се чувстваш жив.
Може да си влюбен в желанието да си жив, в природа, звезди, човек. Любовта е градивно чувство. Тя кара хората да са по-добри, по-грижовни, благородни, одухотворени.
Това е смисълът – че без любов съществуваш само като вегетираш, непълноценно.

Благодаря! Да, в този смисъл съм съгласна.
Но не и във варианта: „Аз съм лудо влюбена в Гошо, много важно, че е най-големият боклук, майната им на всички, любовта ще спаси света!“.

# 23
Ето какво казва bg gpt по въпроса:
Този цитат не е от Шекспир, но често се приписва на него или се използва като мисъл, която отразява романтичния му стил. На английски би звучал така:

"Only those who are in love truly live; the rest just exist."

# 24
Има любови, които наистина те карат да усещаш така света, но и приземяването от тях обикновено е повод за лексиконни мъдрости, само че трагични Simple Smile

# 25
Ето какво казва bg gpt по въпроса:
Този цитат не е от Шекспир, но често се приписва на него или се използва като мисъл, която отразява романтичния му стил. На английски би звучал така:

"Only those who are in love truly live; the rest just exist."

То и "Елементарно, Уотсън" не е от Артър Конандойл...

# 26
  • София
Аз съм чувала, че Мария-Тереза никога не го е казвала онова за хляба и пастите...

# 27
Казала го е, ама не точно това и не в този смисъл - компютри и компоти се получило.

# 28
  • Поморие
Тъй като е месеца на любовта нека тук да споделим какъв е смисъла на фразата според всеки от нас Simple Smile
И необвързаните живеят и се наслаждават на живота! 💚 Любовта е хубава, но в началото, после ни кара да плачем...

# 29
Любовта е хубава, но в началото, после ни кара да плачем...
По тази логика хич да не раждаме. Все някога ще ни боли, ще плачем, ще страдаме и накрая ще умрем

Общи условия

Активация на акаунт