Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 277
  • 810
  •   1
Отговори
# 540
Направо ми се плаче, нито ми се спи, нито ми се яде и се чудя къде ми грешката, че са все болни тези дечица. И съм толкова притеснена и уплашена от тези евентуални усложнения след грипа...пневмонии и т.н. направо изпадам в ужас. Дано започне да действа този изопринозин и дано съм взела всички мерки на време и да се оправят бързо без драми.

# 541
Направо ми се плаче, нито ми се спи, нито ми се яде и се чудя къде ми грешката, че са все болни тези дечица. И съм толкова притеснена и уплашена от тези евентуални усложнения след грипа...пневмонии и т.н. направо изпадам в ужас. Дано започне да действа този изопринозин и дано съм взела всички мерки на време и да се оправят бързо без драми.
Напълно те разбирам!И аз съм в същото положение и се чудя къде бъркам, че малката е все болна!Медицинска сестра съм и работя от десет години, вече направо се срамувам, че нещо не правя както трябва за моите деца а се грижа за други пациенти!Мислех си вече да напусна работа и да я спра от градина и голямата боледуваше, но далеч не така!

# 542
  • София
Здравейте момичета. На детето чрд мина разкошно. Всички деца бяха здрави. Една от майките ми сподели, че нейното дете не е отсъствало от градината от септември насам. Бях в шок. Питах я какво му дава и ми каза Омнибиотик ИмунД. Ще ходя да купувам на детето. Видяло се е.
Ще го давам заедно с Шоко мечетата. Дано да има ефект и дано малкият го приема.

Гадно ли е на вкус?
Нова съм в темата .....повода да пиша е :
Моето дете също не беше боледувало от септември...... октомври, ноември, декември,януари ..... всички тези месеци си ходеше всеки ден на градина......и при въпроса какво му даваш -отг.е НИЩО!
Миналата седмица обаче е положителен тест за грип ,,B"с 40 гр темп

# 543
  • shumen
Нехе,Власи,не е във вас грешката.Навсякъде се пускат и водят болни деца.Аз съм казвала как в градината бях чула майка да казва,че сутринта е дала Нурофен за Т и го е пуснала.Сестрата и госпожата го взеха и нищо не казаха.Аз попитах защо се допуска това и те сами казаха,че не могат да го върнат щом в момента нямало нищо.
Станислава,и аз тази година нищо не давам.За 12 години съм давала какво ли не и полза от нищо не видях.Да не казвам голяма дума,но или го израстна или от ходенето в Трявна тази година е една идея по добре.
Моя съм казвала е с 3 сливица,от миналата година с лека форма на астма,има няколко пневмонии изкарани.Тази година още не се е разболял сериозно да не казвам голяма дума.

# 544
  • Sofia
Нехе,Власи,не е във вас грешката.Навсякъде се пускат и водят болни деца.Аз съм казвала как в градината бях чула майка да казва,че сутринта е дала Нурофен за Т и го е пуснала.Сестрата и госпожата го взеха и нищо не казаха.Аз попитах защо се допуска това и те сами казаха,че не могат да го върнат щом в момента нямало нищо.
И в яслата на каката преди години беше така. Там таткото си предаде детето с все антибиотика и обясняваше на сестрата как да го даде.

Аз се наплаших с тая пневмония миналата година и тази зима я задържах два месеца вкъщи. Вече я пуснах и сега треперя. Преди да я пусна имаха две седмици грип А в групата. В петък като я взимах, си тръгваше заедно с едно момченце, което беше с температура. А от днес още две дечица са болни.
Та съм на тръни.

# 545
Аз се връщам от педиатъра, леко разочарована. Нашата педиатърка ще отсъства дълго време и я замества друга лекарка, от която нямам никакво впечатления.
Та, детето било с много възпалено гърло и изписа АБ. А дъщеря ми много добре обяснява какво и има, от петък (от тогава вдига Т) я питам дали я боли гърлото и отговора винаги е не. Яде си без да се оплаква, като е с възпалено гърло винаги си казва, че я боли, даже преди да започне да вдига Т. И сега се чудя може ли да е толкова зле това гърло, че чак за АБ, а да не я боли.. Пуснах и едни изследвания на своя глава и освен да чакам да видя как е ЦРП...

# 546
Може и да не я боли още, но да е зле. Веднъж сестра ми( беше голяма 20+г.) вдигна температура и обясняваше че нищо не я боли и се чудехме от къде вдига, като й погледнах гърлото изглеждаше брутално, след известно време я заболя…
Обаче аз като знам как на моите деца гледат гърлото…
На приятелка на детето бяха казали ангина, налепи по сливиците и тн. А детето било яло хляб, после се оказа че е някакъв вирус и мина за 3 дни, добре че пусна кръвни преди да даде антибиотика.

# 547
  • Пловдив
За болните деца в яслата, не знам какво да коментирам . Знам, че в другата група има мама, която пуска детето си с антибиотици, защото не можела да отсъства от работа.
Аз от 8 февруари съм у дома с малката. С тая пневмония направо ми иде да се гръмна. А после как да я задържа да не ходи на ясла, като нямам възможност? Помощ нямаме, с таткото сме сами.
Сега обмислям и една седмица в Сандански да отидем, за да се възстанови дребното.. а работата.. майната ѝ..

# 548
За съжаление, не на всякъде може човек да си позволи да отсъства толкова много. Това е най-тъпото. Пък и болничните за гледане на болно дете също за ограничени.

# 549
Да, аз например не мога да отсъствам по две три пет седмици, абсурд. Имам си планирани отпуски и всеки път се моля за тогава да сме здрави. Но аз работя от 9 до 14ч , да речем че понякога моля колежката ми да ми вземе смяната ( както стана миналата сряда) и утре аз ще й я върна. Имам горе долу някакви варианти, но не винаги. Че и тя колко е разбрана е друг въпрос 😀 Но като цяло мъжът ми го гледа докато се върна от работа аз.

# 550
Рейна изуми ме на какъв период боледувате ..ген ли ,калени ли сте ..любопитно ми е ..
А, ген! От 3 до 5 годинки детето се разката от боледуване. За две години да е било 2 месеца общо здраво. Не знам колко престоя имаме в болница. От толкова АБ разви астма. Има алергия към цъфтящи, сега прави терапия. Съмняваха се за един синдром, извадиха сливиците. Станах си половин лекар, висях всеки 2 ден при педиатъра, уикенда в спешното. Бях станала сянка...промених хранене, давам обавки..с 12 годишно е трудно с храната да му наложиш.
За мен, аз съм боледувала като дете страшно много. В един момент съм спряла в първи клас. После в 9 клас имах грип и до там. Не ме хващаха нито сополи, нито кашлици. Но за сметка на това си имам автоимунно и други оплаквания.
Ето сега вече няма температура, но ухото му заглъхнало. Явно ще го водя утре на лекар.

# 551
Да се оправят бързо всички деца.
При нас дават всичко без рецепта с изключение на АБ и лекарствата със зелена рецепта.

Моето дете е с храма от тази сутрин. Имаме 8 болни деца, като едното е изпратено с ларингитна кашлица на градина с обяснението, че е алергична. Grinning

Не ни се размина. Водих го на лекар при нас и каза само "Да видим до къде ще се развие" Grinning Започнах да давам Противоалергично и Изопринозин. Сега ще правя инхалации с физ.разтвор, които той не понася.

На това отгоре аз направих лека бъбречна криза. 2сичко ме боли. Ходих на ехограф - камък имам пак. Той мърмори. Побърквам се. Grinning

# 552
А защо директно изопринозин? Има ли Т?

# 553
От Събота и малкия не се чувства добре.
Поддържаше 38 градуса температура.
Във Неделя до обяд му нямаше нищо.
И започна да кашля и температура вдигна почти 39 градуса.
Днес също не се чувства добре.
Следобед сме на преглед.
Да видим какво точно му е.
Бързо възстановяване на болните.

# 554
А защо директно изопринозин? Има ли Т?

Няма Т за сега. Леко започна да накашля.
Аз ги редувам при разболяване - Авирон с Изопринозин. Ако не започна в началото стигаме задължително до АБ. С една дума се влошава. При него така протичат разболяванията.

Общи условия

Активация на акаунт