Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 323
  • 810
  •   1
Отговори
# 300
При моето момиче болките в корема се оказаха от самия грип Б, а гаденето и повръщането (а също и разхлабване на коремчето) от Тамифлу то. Въобще не й понесе и се наложи да го спрем.
Днес е 6ти ден. Пак има лека температура.
Пие Изопринозин, витамин Ц, за хрема, кашлюка(но не много). Направо не знам има ли край това мъчение.. :/
Педиатърката каза до неделя да чакам и ако не да почвам АБ (клацид), но да не бързам, а аз вече много се притеснявам..
Пп:вашите деца как го пребориха това чудо, имаше ли усложнения, може ли да се пребори само с имуностимуланти..

# 301
Не знам, за червено гърло нв бих пила антибиотик. Четох в темата, че и децата пият антибиотик при червено гърло. Аз като малка съм пила при жестока ангина и когато имах пневмония. Май и за ангина също. Предните години пих някакъв кратък антибиотик заради гинекологични проблеми - нещо на матката, имаше 1, който е само 3 дни.
Сега а детето имах бактерия в носа, но капах капки с АБ засега.

Как са ви дечицата днес? Дано понеделник всички са ок.

Danaeka, какво даваш за гърлото?

# 302
От червено гърло до червено гърло има разлика. Моето червено гърло както казах  минава в бронхит или синузит. А и само за червено гърло, което ми направи рани в гърлото и се оказа бактерия, съм пила. Три седмици минаха преди да пия, не спря да ме боли и накрая реших да погледна. Не можех нито да ям, нито вода да пия.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 09:20 от brumm

# 303
На моето дете е с Т висока за мен 39. Кашля сравнително много, има и сополи. Жизнена е което ми харесва,пие много вода но не иска да яде. Гърлото е червено има изписан АБ , но каза личната да не бързам да го почвам. Имуно стимуланти давам само инфлуцид. Защото ми е правила жестока алергия от изопринозина. Тамифлу го връща и авирона също.

# 304
Mоето дете е с хрема и запушен нос. Мога ли да му взема Умкалор? В какви случаи го давате? Никога не сме го ползвали.

# 305
Инфлуцида е всичко друго, но не и имуностимулатор. На нашия пазар единствения истински имуностимулатор е изопринозина(има то с вяколко търговски имена), другото са хранителни добавки, които я помогнат на някой, я не. Та сравнение между изопринозин и инфлуцид просто няма на каква база да се направи.
Също така противовирусни лекарства има за грип, за друго не, та повечето неща, с които хората мислят, че "лекуват" децата си, са поредната добавка. Аз спрях да давам каквото и да е, защото ефект няма, само се дават пари на вятъра.
Смисъл виждом в бронховаксома, които помага да се изградят антитела среще бактериите, включени в състава.

# 306
Умкалор давах наскоро на едната ми дъщеря. Започна с хрема и понеже знам, че винаги следва и кашлица, реших да го пробвам. Пише, че е точно за такива случаи, в които е късно за имуностимуланти,  но пък е рано за по-сериозни лекарства. Детето пак си влачи сополите 10 дни,  но си остана само с тях, нямаше някакви усложнения.

# 307
Умкалор давах наскоро на едната ми дъщеря. Започна с хрема и понеже знам, че винаги следва и кашлица, реших да го пробвам. Пише, че е точно за такива случаи, в които е късно за имуностимуланти,  но пък е рано за по-сериозни лекарства. Детето пак си влачи сополите 10 дни,  но си остана само с тях, нямаше някакви усложнения.

А какъв вкус има? Че при нас това е драмата….

# 308
Be special, защо За грип антибиотик? Той е вирус, ще мине. При моята дъщеря Т държа 7, дни, умората още 7,но не толкова брутално колкото първите дни.

Аз с детето първите 3г само вируси карах, без усложнения. Миналата година кашлях 2 месеца до повръщане и накрая изписаха антибиотик и мина. После април направих гнойна ангина и пак антибиотик по необходимост. За сополи и гърло просто не пия АБ, не виждам смисъл.
Ако е зле положението действам както при детето. Кръвна картина И Црп, при нужда носен и гърлен секрет и преценяваме. Миналата година 10 дни подред ме болеше гърло, всичко беше чисто. Не съм пила АБ, мина си, въпреки че много ме болеше и изсмуках и изпръсках всичко на пазара, нямаше ефект, просто отшумя в един момент.

# 309
brumm трябва нещо да направиш за имунната система. Това е ужасно много АБ. А аз се ядосвам, че направих два синузита подред преди 8 год покрай детето. И пих 1 АБ тогава и миналата година пак се заразих от голямото и направих пневмония. Тогава от парацетамол и АБ езика ми стана кафяв, трябваха 10 дни да се изчисти.
Аз миналата пролет лекувах два пъти конюктивит на дребното с хомеопатични капки. Веднъж лекувах, оправи се, отиде на градина и след 3 дни отново. Пак капах и се оправи. Те не дизинфицират там в градината. Педиатъра беше изписал "любимите" ми капки с флоксо моксо дето ги капете в носа, но са за очи. Аз категорично казах, че ще пробвам първо с хомеопатия.

# 310
Здравейте, момичета!И ние след две седмици на градина отново с 39.0 температура!Изкарахме грип Б ,сега ще изчакам до утре сутринта и ще направя тест,да видя какво е лепнала този път.Надявам се поне сега да не стигаме до антибиотик, защото от грип Б направи гнойни ангина.

# 311
  • Пловдив
Малката беше с хрема и кашлица от събота. В понеделник ни изписаха инхалации с Пулмикорт, противоалергичен сироп, сироп за кашлица. Четвъртък уж всичко беше наред. От петък почна една кашлица влажна, казва ми, че има храчки. Зачестява това кашляне и се наложи да давам сироп за влажна кашлица. А така се надявах понеделник да я пусна на ясла..
Иначе излизахме със едно детенце от квартала (майката знаеше, че лекувам моето дете от няколко дни) и на него нищо му няма. Това ме навежда на мисълта, че не е заразна..
* Аз още се надявам за ясла, но като гледам, май е по-вероятно да останем у дома до сряда 😕

# 312
Здравейте, момичета!И ние след две седмици на градина отново с 39.0 температура!Изкарахме грип Б ,сега ще изчакам до утре сутринта и ще направя тест,да видя какво е лепнала този път.Надявам се поне сега да не стигаме до антибиотик, защото от грип Б направи гнойни ангина.
А какво беше лечението за грип B

# 313
А кой антибиотик изписват най-често при усложнение от грипа?

# 314
Тамифлу,което доста помогна според мен,на третият ден нямаше температура и беше свежа!Но личната видя две петънца на лявата сливица и отсече ,че са налепи и хайде и антибиотик (трябваше да изчакам сигурно).

Общи условия

Активация на акаунт