Боледуване на децата ни - тема 86

• 20 257
  • 810
  •   1
Отговори
# 555
Аз повече от един два пъти в годината не съм давала изопринозин.

Момичета, тези с грипа и изопринозина имахте ли усложнения? Днес бяхме на лекар. Каката е горе долу окей. Още три дни инхалации. Малката чакаме да видим какво ще стане. Още не е стигнала пика 40 градуса. Утре е последният ден на аугументина.

# 556
Здравейте, днес се връщаме от преглед доктора, изрази съмнение за РСВ вирус. Находката е бронхит, лечение с Вентолин + Пулмикорт. Днеска и 4-ти ден с температура, док каза, ако не смъкне до утре да включвам антибиотик. ПКК + ЦРП в норма изцяло. Четох мнения назад, че има деца с РСВ, колко време се влачи тая температура? Дали да не включа още от днеска и антибиотика, направо му се чудя...

# 557
При нас 5 дни температура, макар и ниска последните два дни. Изписаха и Калцид точно заради продължителната температура.
Здравейте, днес се връщаме от преглед доктора изрази съмнение за РСВ вирус. Находката е бронхит, лечение с Вентолин + Пулмикорт. Днеска и 4-ти ден с температура, док каза ако не смъкне до утре да включвам антибиотик. ПКК + ЦРП в норма изцяло. Четох мнения назад, че има деца с РСВ, колко време се влачи тая температура? Дали да не включа още от днеска и антибиотика, направо му се чудя...

# 558
А тест няма ли да се направи? Един комбиниран за грип, ковид и рсв и ще стане ясно какво е. Със същия успех може да е всеки друг злобен вирус.

# 559
А тест няма ли да се направи? Един комбиниран за грип, ковид и рсв и ще стане ясно какво е. Със същия успех може да е всеки друг злобен вирус.

Не реши да и направи, иначе аз три дни подред я тествам за А, Б и Ковид, отрицателни са и сега поръчах RSV Тест, дано утре да дойде. 

Иначе и на нея и е изписан Клацид, имам го вече, просто се чудя дали да чакам, тоест да дам шанс да падне от самосебе си температурата или да го давам... Сякаш не вярвам, че ще се размине без...

# 560
Alliance, малката беше с такъв първата седмица на януари. Точно 5 дни температура. Направа бронхит. Не пихме АБ. Црп беше 30.

Flower, имаше ли кашлица детенце и какъв АБ пихте?

# 561
Alliance, малката беше с такъв първата седмица на януари. Точно 5 дни температура. Направа бронхит. Не пихме АБ. Црп беше 30.

Значи има шанс, нейното црп е 0,66. А вие с какво лекувахте?

# 562
Калцид пи.
Имаше кашлица, и дишаше ужасно тежко първата нощ преди да подействат лекарствата, ужасно беше, не искам да се сещам дори.

# 563
Aliance, при ниско црп не бих дала антибиотик. Разбира се, ако не се влоши. Нали имате инхалации, те според мен ще овладеят положението.

# 564
Каката ми е пила аб с црп 1. Левкоцитите бяха 22.

На малката давахме сутрин 2 мл пулмикорт с 0.2 мл вентолин, на обяд само вентолин и вечерта същото като сутринта. Точно на 3 години е.

# 565
Изследванията на детето излезнаха  ЦРП -2.66, СУЕ  - 4, левкоцити - 3,6 само те са под референтите стойности. Мисля да изчакам с АБ поне до утре да видя как ще е ..

# 566
Каката ми е пила аб с црп 1. Левкоцитите бяха 22.

На малката давахме сутрин 2 мл пулмикорт с 0.2 мл вентолин, на обяд само вентолин и вечерта същото като сутринта. Точно на 3 години е.
А след колко дни имаше облекчение на кашлицата? Кога започна да отхрачва?

# 567
След два дни кашля още 10, около две седмици кашля.
Хоуп, и на каката ми левкоцитите са толкова на трети ден грип, док каза че у срината  имунната система.

# 568
Аз така и не я тествах за грип, тя вдига до 38,5 на 8-10 часа.. Септември беше със скарлатина, на следващия месец със стомашен вирус и това е, от тогава не беше боледувала. А честно казано, това са и най-добрите изследвания от доста време насам, пускала съм и профилактично като е била здрава и е имала поне по 4-5 показателя с отклонения, а сега всичко и е в референтите стойности.

# 569
Ние сме болни от четвъртък .
Януари изкара грип,   не сме правили тест ,но детето по чин  беше с +тест за Б

Пак едни Т ,едни кашлици  ,до събота последно вдигна Т и днес   отново .
Ходихме на преглед ,слуша го чист е , но кашлицата го мъчи .
Т я вдигна днес след прегледа при педиатърката и и писах и тя ми каза да почнем Пенлак ,защото ние буквално си лекувахме вирус с осцилококцинум и дефендил .
Та реших да купя тест от Аптеката

Та това е резултата ,грип А
Бясна съм,бясна от безотговорните родители и учители ,защото днес се обадих на мед.лице в уч-ще и каза че едно от децата е ходело болно , а антибиотика а друго цял ден е било с Т на училище .А учителите цял ден са виждали , че детето не е ок и не са го пратили най-малко при мед.лице

Общи условия

Активация на акаунт