"Аборт:Трудното решение"

• 5 832
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Мой родител е бил в дом за деца лишени от родителска грижа. Бих казала, че оставянето е отвратително нещо. Или не го ражда или ражда и си поема отговорност.

# 61
  • Sofia
В съседна Франция ранните аборти за млади, здрави жени в момента са много лесни. Записва се час за гинеколог или акушерка на свободна практика, казва се, че бременността е нежелана. Правят ехография за да е сигурно, че бременността е под 7 седмици (9 седмици след първия ден на последната менструация).
Това са условията за медикаментозния аборт, а не за аборт по желание като цяло.
Във Франция аборт по желание може да бъде направен до края на 14гс (тоест до 16 гс от ПРМ).

# 62
  • Paris, France
Уточнила съм, че за медикаментозен пиша. За инструментален няма смисъл да се тътруцка до Франция, а и някой трябва да и гледа децата, да намеро придружител за изписването, хотел. Става дълга и широка. Също май се минава през среща с психолог, анестезиолог, които може да не са в един и същ ден. Англия май е по-добре за късен аборт, но е доста скъпо и пари не връщат.

# 63
  • София
Изключително груб език, направо хейт!
....
Светлана, успокойте се.
Уви, съчувствам ви от сърце и мога да разбера болката ви, както и усещането за несправедливост, особено в такава ситуация.
Родителите ми са чакали дванасет години за дете, преди да се родя и майка ми все още пази тази болезнена чувствителност към подобни ситуации, но повярвайте ми, няма по-хубаво от това едно дете да дойде на бял свят чакано и желано, родено от любов.
Пожелавам ви скоро да се случи, но и повярвайте ми, ако сте спокойна и уравновесена това също е от голямо значение за това скоро да ви се случи.

За жалост, светът не справедлив и не можем да наслагваме обстоятелствата от нашия живот в останалите и за щастие жените имат това право да взимат тези решения за себе си и живота си. Авторката досега не е била много разумна, но отново тя ще реши и ще носи последиците от решението си.
А ние имаме право да правим това за нашия живот.

# 64
На авторката каквото и решение да вземе да започна да учи езика, иначе влиза в гарантиран капан на измами и проблеми. Има опции това да стане дори и с три деца, да и платят курса, който е половин ден. Чудя се как живеете в чужда държава без език с деца, утре да стане нещо не може да кажете нищо. Има опция и с 4 деца да се справи, има много варианти за всякаква подрепа, но трябва ясна визия, доста приличнен немски и упоритост. Малко ми се вижда хаотична авторката, планове с размах, но трябва последователни действия и цел.

# 65
  • Варна
Светлана, а вашият пост е направо пример за нормално общуване, образец! Ако обичате, не се припознавайте в темата, не сте на мястото на авторката, колкото и да ви се иска. След като темата е чувствителна за вас, пропуснете я.  Очевидно сте душевно нестабилна.

Аман вече, във всяка тема за аборт се появяват истерични защитнички, които проповядват за убийство, за морал, за какво ли не. После се започва тирадата как Господ на някои давал да забременяват от раз, а на други не давал никога. Ми вървете се разправяйте с Господ тогава, щом смятате, че не е справедлив. В нашия свят жената ИМА право на аборт и много жени го ползват. Слава богу.

# 66
  • София
Да. Все едно, ако Х не направи аборт, това ще помогне на репродуктивните проблеми на У... Няма връзка между двете, но важното е да се каканиже нещо.

# 67
  • Пловдив
HighSpeed и milenaka: вие казвате ли си мнението по темата?
Казвате си го.
И аз си го казвам.
Имам това право или....?

# 68
  • Варна
Еми така е. Някои забременяват от въздуха, а други се мъчим като грешен дявол и/или губим още в утробата. Като ти се получава да забременееш хем пазейки се, хем след ескапел, и си на 27 още, що да не го махнеш, нали, то е там някакви си пет клетки и не е душа. Според мен това е знак, че трябва да останат заедно като семейство. Казвам си мнението, но като чета как съветвате за аборт, повръща ми се.

Мнението ти плашещо навява на някакви сектантски проповеди.

И, да, точно пет клетки са сега, никаква душа няма там. Да бъдем реалисти, а не проповедници.

# 69
Без да е проповед, в момента, в който божията искра на живота съедини мъжката и женската клетка, тези "клетки" придобиват душа. Но често на тези души не им писано да станат човеци, по много причини. Решението дали тази душа да дойде на белия свят е само и единствено право на майката. Съдба.

# 70
  • София
Без да е проповед, в момента, в който божията искра на живота съедини мъжката и женската клетка, тези "клетки" придобиват душа. Но често на тези души не им писано да станат човеци, по много причини. Решението дали тази душа да дойде на белия свят е само и единствено право на майката. Съдба.
У-ла-ла, определено нямаш престава какво се случва първите 7 дена с ембрионите. По биология не си чувала за неперфектното делене, защо повечето ембриони - и естествено заченатите - спират развитие.

# 71
  • Пловдив
Еми така е. Някои забременяват от въздуха, а други се мъчим като грешен дявол и/или губим още в утробата. Като ти се получава да забременееш хем пазейки се, хем след ескапел, и си на 27 още, що да не го махнеш, нали, то е там някакви си пет клетки и не е душа. Според мен това е знак, че трябва да останат заедно като семейство. Казвам си мнението, но като чета как съветвате за аборт, повръща ми се.

Мнението ти плашещо навява на някакви сектантски проповеди.

Знаеш ли какво значи секта и защо наричаш Църквата "секта"?
Понеже да, Църквата не одобрява аборта.

# 72
  • Berlin
Много важно какво одобрява църквата, живеем в светска държава.

# 73
  • Варна
Явно е заразно.

# 74
Има ли бременност, зависи от каква гледна точка се тълкуват нещата, за мен има душа, въпросът е, защото в 21 век се стига до нежелана бременност.И авторката дали е взела наистина нещо от типа на Ескапел, защото в Германия е само с рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт