Кратки въпроси – бързи отговори (Техника и електроника, компютри, програми) 3

• 22 446
  • 401
  •   1
Отговори
# 300
Нов лаптоп, как е правилно да се работи... при работа да е включен в ел. мрежата или да работя само на батерия и тя като се изчерпи тогава да го включа за зареждане... Thinking
Имат си защити някакви новите лаптопи. Моят е на 4 месеца и си работи на ток с батерията в него, но тя има настройка за такъв режим на работа - "интелигентно зареждане", която като се включи, не зарежда над 80%

# 301
Моят не е нов, но тъй като го ползвам като PC, батерията е махната и си седи включен в тока.

# 302
Поне веднъж на месец я проверявай да не пада под 30%

# 303
Е, много гадно това, защо им е да го правят. Беше си много удобно.
От много отдавна блокират възпроизвеждането с минимизиран прозорец или заключен екран за да си платиш за YouTube Music. Просто браузърите успяват да го заобиколят това. Игра на котка и мишка е. Едните го блокират, другите намират начин да го излъжат.

# 304
Оправи ми се пускането на клипове във фонов режим след актуализацията на Brave.

# 305
Здравейте, при влачене на PDF, Word, JPG /с папките няма проблем/ горе по средата на десктопа ми излиза тази лента

Направих всичко, което Джемини ми каза, включително изключих и тези настройки, но не се маха...

Лаптопът е Acer и го ползвам от около 2 месеца. До скоро имаше една дразнеща лента в левия горен ъгъл, която не знам как успях да махна, но тази ми се опря Grin

Някой знае ли как да спра тази функция, страшно много ме дразни Trollface

# 306
  • IC 1101,Abell 2029
Щом Джемини не е успял,питай ChatGPT.Единият е добър за едно,другият за друго.

# 307
Джемини го хващам все повече в грешки. Като го питам защо, извинява се, обаче какво от това....

# 308
Какви грешки прави Джемини?

# 309
Аз все по- малко ползвам чатгпт.
Не ми харесват непълните отговори.
Варирам, в момента,  между джемини и грок.

# 310
Какви грешки прави Джемини?

Различни и в различни сфери. После се извинява, ама какво от това.

# 311
Пример? Защото според мен греши само когато изпозлва стара информация. Анализите му са почти без забележки.

# 312
ами примерно питах дали на олимпиадата по география е разрешен калкулатор. Каза ми да, ако е обикновен. При което синът ми взе калкулатор и е имал проблем, когато го е извадил. После питах отново и Джемини каза - о, извинявай, на олимпиадата по география не е разрешено.

Друг пример. Питах го за един учен какви са му откритията. Изреди ми някои, част от които не бяха на този учен, а на друг.

И да, ползва стара информация, което е меко казано странно. Накрая ми каза - отвори си страницата, която те интересува и си виж. Е, като ще си оварям страницата, ти защо точно си създаден. И, да, наясно съм, че на въпросната страница има информация (коректна), а Джемини ми вадеше поне 10 пъти стара такава.

# 313
Щом Джемини не е успял,питай ChatGPT.Единият е добър за едно,другият за друго.
Питах и ChatGPT, докато не ми свърши лимита вчера, в последно време затова го избягвам. А Джемини пък постоянно ме пращаше да си почивам след като казах, че съм се изнервила и това още повече ме изнерви Smile

Направих всичко от техните препоръки, което прецених за безопасно, но не ми се рискува с по-сериозните предложения за промяна на настройки, че да не стане по-лошо. Казаха общо взето, че това било полезна функция за таблети, която е прехвърлена и за компютри, но Microsoft не са дали нормална опция за спиране.

# 314
Е, като ще си оварям страницата, ти защо точно си създаден. И, да, наясно съм, че на въпросната страница има информация (коректна), а Джемини ми вадеше поне 10 пъти стара такава.
Да анализира информацията, не да я търси. Когато се използва като заместител на търсачка е много възможно да греши. И използвай често думата "потвърди", особено ако се касае за търсене на информация

Общи условия

Активация на акаунт