КГБ = Клуб на Готините Баби - 228

• 25 872
  • 722
  •   1
Отговори
# 165
На баба Здравка е Фло. Къ ианче. Тя искаше Зоя,  ама това имаме. И беше пратила мъжа ми със заръка да го кръстя на мен, как пък не, то сега скандали за име ,пък тогава какво щеше да е. И една роднина ,на брат и  жена , вуйна  да ползвам названията, и рекла - сина чете и каза ,че Захари Стоянов е голям писател. Отиде ,то на писателя кръстено  и край. Пукало ми  е  , то реакции всякакви. Да  е жив и здрав. Другото - негова работа.  Оставям го да се справя сам, като ме няма един ден да знае  и може, понякога е така. 

Намерих си едно в инстаграм, като стани богат ,с три отговора , по медицински теми. Колко кости има тялото на възрастен,  каква е емблемата на медицината,  колко кръвни групи - ами доволна съм, от целия репертоар,  едно-две не знаех   и не прецених. Забавлявам се, но днес готвя , зеле и пататник, да видим какво ще стане с пататника, печката гори сега да отмине силното от зареждането и го слагам-  Зелето - да има  ,че не ми се пали печка всеки ден, а  без   е студено, ако е всеки ден става, но като прескоча - студ.

Тази сутрин кокичетата са клюмнали ,замръзнали ,ще се изправят ,но е показателно за студа ,до сега не  е било , откак са цъфнали поне.
 Може и палачинки да спретна като десерт, за закуска няма да стана навреме.  Нощем беснея.

# 166
Привет и от мен!
               Борянка, да са ти живи и здрави и двамата именици. За единия с малко закъснение, но явно съм проспала нещо. Късмет и успех да имат в живота, да са обичани и горди с имената си.
               За роднинските връзки и наименования - в края на баща ми на жената на брат му / на чичо/ и се вика чинка.
               Яжка, много е добро и възпитано гостенчето ни. Дошло е с едно тънко якенце та го пооблякохме в студа. Двете девойки упорито го учат на английски, а то само, когато е в стаята си, учи български с помощ от нета. Разгледа София, карат го на у-ще, че са в различтни смени с Неда. Сега са записали час в Националния музей с беседа на френски. Има запланувани още мероприятия , но по-късно, та да стане и по - топло и по - лесно за пътуване на дълги разстояния. Не е виждала море и ще прескочат до Гърция, че е по-близо. На нашата инициаторка и е доста трудно, че ходи и на уроци. Чудя се как смогва с всичко.
               Ян, видях малкия бонбон. Да е жив и здрав . Весели игри и щастливо детство.
               Пипи, пращай и на мен сметка за да платя тениската.
               Ставам, че "бебето" у дома не може да си сервира сам.

# 167
Добър ден!
Честито на сина на Бо_ряна! Пожелавам му здраве и кьоравата неделя да го настигне! 

Ще познаете ли на коя роднина казваме учинайка,
  В моето село майка ми казваше калинко на по-малката от нея  сестра на баща ми, а малинко на по-голямата от нея сестра на татко. Другите роднини  помежду си са како- бате, а децата се обръщахме със  стринка- чичо, леля- вуйчо (както от страна на бащата, така и от страна на майката).Изключение е учинайка.   При нас не се използват свако, лелинчо, тетка, чана (чана е стринка).
Днес сложих последните 3 буркана с листа от кисело зеле за сърми. Това ще е цялата ми работа.

И на вас пожелавам да нямате работа, която не искате!

Пипи,  уредих си отпечатване на тениска.

За сега дочуване!

# 168
За пореден път не успях да се класирам за сутрешната раздумка, затова сега ви казвам добър ден 🤠
Борянка, да са ти живи и здрави момчетата, да са щастливи да сбъднат мечти, и все така да са ти опора и обич! ❤️
Що касае кръщаването на някой, като бях бременна с големия и идват едни роднини на свекървите. Аз съм последен месец и ония започват - ама как ще се казва, ама решили ли сте, ние с ММ си мълчим и нищо не казваме, свекървите също нищо, а те цяла вечер само това. Жената на няколко пъти - еее абе един Наско сигурно (свекъра е Атанас), ние пак нищо. На поредния път, свекъра така с хъс и ядосан каза - абе, ако ще и гардеробчо да е, то детето е наше и ние ще си го обичаме, та ония направо онемяха и млъкнаха. Тъй като на мен до последно ми казваха, че ще е момиче ние си бяхме решили да бъде Анна, но сметките се объркаха. Като се роди момче без да питам никой реших и го записах Атанас. Даже ММ, като дойде и му казах и той само каза - Ъ. Та така.
За роднинските обръщения - сестрите на майката и бащата са леля и съответно половинките им свако; брата на майката е вуйчо, съпругата му вуйна, брата на бащата е чичо, съпругата стринка. Това е по нашия край, като помня като малка някои хора казваха на по големия брат на бащата старко и старка- примерно старко Иван и старка- Пена, но това съвсем по възрастните хора. Също така жената на по големия брат, казваше на малкия драгинко. А аз помня пък като бяхме гаджета с ММ и на етърва ми децата ми викаха како, обаче като се оженихме вече и всички им казват да ми викат стринка. Те бяха мънички и си бяха свикнали кака, но все им правеха забележки и те така се объркваха, че ми викаха - како стринке 😀 . Сладуранки! Вече са големи млади дами и съм само стринка.
Да се отчита - направила съм боб чорба, скумрия с праз и картофи на фурна и постно зеле с ориз, но ще има отделно запечена наденички. За утре руло Стефани в кексова форма с гарнитура картофено пюре и гъбен сос. Днес готвя по желание на цялото домочадие Simple Smile
Пипи, хареса ми предложението за плащане с наложен платеж, но ти реши как ти е най удобно.
Е улях се с писане. Сори, ако е досадно, Прескачайте 😁 Сега отивам да обядвам.
Чаф и до после 🤗

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 13:12 от kasss

# 169
Ехооо:) , дзак Simple Smile .
Прочетох ви .
Да са честити Борянините синове - и днешния именник,  и този, който е празнувал преди няколко дни.
Да са здрави, да са опора на Борянка, а за нея те винаги ще са си мамините момчета.

За роднинските връзки съм пас.
Нито имам толкова разнообразни роднини, нито пък съм знаела кой какъв ми се пада, когато съм имала.
Знам само най - общодостъпните обръщения.

Големи готвачки сте, хей Simple Smile .
Не едно ядене а по цяло няколко степенно меню. Нека. Щом има за кого да готвите, да ви е сладко и с апетит да си го хапвате.

Дидиа, пак разказвай за вашето гостенче французойче, интересно ми е.
Не съм имала близки, нито които да посрещали,  нито които са ходили на разменни начала в семейства в други държави.
А дойде ли ви и белгийското гостенче, или нещо не съм разбрала, че го чакате и него.

Аз днес съм по белите Simple Smile .
Вчера си купих боза, не бях купувала и пила такова нещо десетилетия.
Да ама тя се оказа хем сладка, хем много гъста. Оставила съм я на плота в кухнята да вкисва и от време на време,  като мина от там отпивам, доливам вода и разклащам да се уеднакви.
Да ама и бозта са я направили с модерните прикачени капачки на винт. И при едно разджуркване представяте ли си какво се случи - бях само поставила капачката без да я завъртя, тапата изскочи и като плисна тая ми боза по шкафа, по пода и по дрехите ми, Кучо като търчи да ближе, и той ненаял се, ужас, ужас ....
Преди десетина дни бърсах цялата кухня от разплискан пасиран компот, сега от боза... Бозата не е поне толкова лепкава, но пък,  където не е забърсано, като изсъхне става все едно охлюви са минавали....
Та тъй - пълната бутилка, станала половинка - вече е добре на гъстота, ще я чакам дали ще може да стане вкиснала и резлива, като едно време...

Сега сме с Чарли ,,полегнала е Тодора"" , той хърка до мен аз се заплесвам в интернет, но може и аз да отмъркам...
Който не може да спи, като се срещнем да се отърка в мен ( или във Кучо Simple Smile ) аз мога да спя и на обяд и  вечер от 20 .00  до 6.00 -7.00 часа, а пък Чарли от 24 часа денонощие, може да спи 20 часа, да бодърства само,  когато е на разходка  на вън .
Тъй.
Хубав следобяд ви желая и не се преуморявайте, и утре е ден.

# 170
  • Вила Великула
Борянчице, да са ти живи и здрави и двете момчета. Да те гледат като писано яйце.
Клечи, аз съм по-голяма беладжийка. В четвъртък ходих на пазар и не бях обядвала и ми пригладня, взех си един айран в бутилчица. Отпих от него, затворих го и сложих бутилката на седалката в колата до мен. Като пристигнах в къщи установих, че по-голяма част от него се е излял върху седалката, защото заради тези тъпи капачки не съм я завила добре.
Бързас с мокри кърпи, пооправи се, ама напролет трябва да ходя да ми мият тапицерията на автомивка.
Много сте сготвили, момичета. Това количество в къщи ще се яде една седмица. Аз за вечеря /ще имаме гости/ ще направя салата домати и краставици /в този сезон купувам домати Рома, че другите не стават/, разни мезета, ще нарежа кисело зеле за който иска и за основно ще опека картофи /нали аз напоследък не ям месо/, ще направя на тиган с масло пуешки медальони и ММ иска да опече на фрайера един суджук. Да не си мислите, че ще са някакви големи количества, от всичко по малко. За десерт, ако някой иска съм купила някакъв готов сладкиш, има и плодове. Нещо напоследък съм от не много яшните. А да не говорим за алкохол. Май от Нова година освен малко шампанско нищо друго не съм близвала. Дори децата като бяха миналата седмица, всички си сипаха от нашето вино - аз само се чукнах с тях.

# 171
Клечи, ние пък купуваме само гъста боза без захар. ММ я обича и аз я познавам само по червената капачка. Yum При това я обича когато не е вкиснала.

Аз от скука пуснах машинката да ми приготви тесто за тутманик. Ще занеса и при гостенчето. Да опита, че щерката няма време от работа да се занимава с такива неща. Неда готви. Yum
                Е, не мога да приготвям толкова ястия, като вас, че няма кой да ги яде, а и изстинала манджа не харесват. Сега ММ направи боб яхния , а за вечеря ще запека ловджийски наденички и разни салати. Младежът яде топли сандвичи. Капризен е и го оставям да избира. Като знам какъв зор беше докато порасне и го понауча да яде. Просто ужас. Всички други са ящни, само той и то защото имаше атопичен дерматит и го поставиха на диета. Та му съсипаха вкусовете. Оказа се, че изобщо не е била нужна диета. Каквото било било.
               Олее, за малко да изтрия всичко, което писах. Публикувам.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 17:37 от Didia

# 172
Диди,
интересно разказваш.
А за белгийчето, имах предвид Габриел.

И моята е с червена капачка Simple Smile .
Ей това остана, след изпръскването, ама вече съм я догодила по гъстота, сега ще я чакам да закиселее. Срокът на годност  и е до 13 .2. , ама дали в хладилник или извън ....

Пипиии, твоята беля е по гадна от моята Simple Smile . При мен са шкафове и теракот, мия докато преценя с много вода, но при теб на тапицерията е по - сложно. А и млякото как вони на вкиснало....
Перяща прахосмукачка нямаш ли?
Онази за акарите не става ли?
Иначе - парфюмираш да не мирише и чакаш автомивка.

# 173
  • в сърцата на любимите ми хора
БОРЯНКА, живи и здрави да са и двете момчета. Късметлии и благословени!
Учинайка мисля, че е вуйна.
Аз днес мързелувам. Направих една спаначена супа, запържих свинско с лук и гъби и това ще е за днес. Утре пак. Не го долюбвам готвенето. Особено ако е за малко хора - голямо въртене в кухнята, не си струва.
При нас голям студ. Показвам си само носа на терасата и хич не ми се излиза. Имам боклук за изхвърляне, но ще остане за утре. Мисля да проверя как е диванаТа. Гушки от мен

# 174
След обеден привет от мен! Преди малко се сдобих с пИятел, а от рано сутринта хванах парцала и Мухачката, та да оправя прасарника. Всичко съм прочела, затова започвам първо с Боряна. Да са ти живи и здрави момчетата, да имат късмет в живота и дълги години още да им се радваш. На баш именника, днешния и едно хубаво момиче!
Предстои ми да пиша домашни с малкия, чудя се дали да не ги разритам родителите му. Ако са решили да изпратят детето абсолютно готово в първи клас, да си се занимават с него. На 5 години да му размятам учебници и тетрадки,  от какъв зор?
Ян,  бонбончо е внучето, здраво да е и много да му се радвате!
С дрънкането на тенджери ме убивате направо. Аз се отчетох с една мусака и айде, кой от къде е!
Сетих се, че за роднински връзки съм чувала и Калмана и Калтата. Ама кое какво означава???
Хубав ден!

# 175
  • София
Здравейте, дами!
Боряна, поздрави за синовете ти. Живи, здрави и много късмет да имат. Много да те радват и да се множат.
Ян, видях сладкото ти внуче и пу, пу, пу да не са му уроки - много е чаровен и много да ви радва.
Ениса, само като погледне човек в очите на  Пиятеля и веднага разбира, че това е много умно дете и бързо ще се справи с науката. За него прегръдка от мен.
Калимана в Пазарджишкия  край /горна Тракия/ казват на кръсницата. Много от другите обръщения към роднини съвпадат. Вуйчо и вуйна, чичо и стринка, леля и калеко. При нас към по-големите братовчеди се обръщат задължително-  батко и кака. Гледам, че и турците казват  "аби и абла" на всички по-големи от тях и го приемат за уважително обръщение.
Всичко добро на всички ви.  

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:04 от Nina NN

# 176
Старко  - дете на малкия брат казва на големия брат на баща си. Чичо,  ама се отличава , че е старши чичо. Старко и старка - и аз им се чудих тук. Да допълваме викам.
 Благодаря ви за поздравите, аз по принцип премълчавам, но днес ме хвана Яжка.
 То един път ли  е , някои  по много пъти, на свети Фотий поздравих единия ,сега да не забравя и другия да поздравя.   Няма никой тук всеки по неговата търчи.

# 177
Клечи, точно тази боза ММ хич не я обича. Купувам само гушанска без захар. и ако се случи малко да е по-рядка мърмори, че са я съсипали.
              Тутманикът вече е опечен и чакам да поизстине малко, че да хукна по етажите. Yum

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 16:37 от Didia

# 178
  • София
Приключих с готвенето. Към всичко изброено, добавих още доматен сос за кюфтетата и салата от печени червени чушки със зехтин, оцет, чесънче и много магданоз. Добре е на диваната, даже два часа съм поспала. Прасарника утре е наред.
След малко ставам да правя нещо сладичко по молба на внучката. Още не съм измислила какво точно да бъде.
Къде се изгуби ГЪБКАТА? Липсваш. Обади се, момиче, да не те издирвам със следовото куче. В готовност е. Animal Dog2
И АЙША  отсъства от вечерната проверка снощи. Дали не са я нападнали Мрънчоците???
ЯЖКЕ, специално да ти благодаря, за музикалния поздрав от снощи - много нежно произведение. Развинти ми фантазията. И да знаеш, че разказаното за орела не бях го чувала, но ми идва точно навреме. Тези дни трябва да правя домашно за промяната по Позитивна психотерапия. Ще го включа и много добре ще стана. Огромно благодаря, градско! Kissing Heart
До след сладкиша. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 179
  • София
Боряня,не съм разбрала за другия ти син,че е бил именик.Да ти е жив и здрав,да му върви  бизнеса! Да се радва на здраво семейство и да наглежда мама!
     За готвенето да кажа-готвя веднъж седмично,но няколко ястия и после редувам.Не мога да готвя по-малко от 4 порции и три  ястия ми стигат за една седмица.Понякога слагам в кутийки във фризера,но сега нямам място.И кучето ми умря, преди ми помагаше в дояждането.
      Обади ми се внучката и много ме зарадва.Не мога да не споделя с вас.То ми иде да се развикам от кеф.
Скрит текст:
В края на първия срок са ги завели в художествената академия да разгледат и да се запознаят.Всеки е дал портфолиото си и са получили оценки от 0 до 15.Вики е получила 14т,най-високата оценка е нейната.Много съм доволна,защото е придобила увереност и сега е съвсем друг човек.Тя идва от обикновено квартално училище и се страхуваше да не отпадне.Сега вече не се страхува,

Общи условия

Активация на акаунт