Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 696
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
Няма да се разделят, напротив, ще си родят второ дете, за да излезе авторката в майчинство, после бабите ще гледат децата, докато авторката поработва, а мъжът и помага на родителите и баба си (което е нормално). Авторката ще се оплаква от вмешателство, обаче все някой трябва да ангажира, дали техните, или неговите, все тая.
Къде-къде по-лесно от чужд град, квартира, яко бачкане, ясла... Не ми звучат като хора със сериозни професии, които лесно да се устройват на пазара на труда.

# 46
Много искам да пиша по темата за прибирането, не след като тръгвате след седмица-две няма смисъл.
От написаното виждам, че прекрасно разбираш защо се връщате, как ще продължи напред и осъзнаваш, че мъжът ти не може да противодейства. Не бих го нарекла мекушавост, по-скоро силно му вменяват вина. Може би първо трябва да се уточните с мъжа ти. Има един израз “Не позволявай на семейството, от което произлизаш, да вреди на семейството, което произлиза от теб” Това трябва да обсъдите първо. Дали той може да им противодейства и ако не може дали е съгласен да го направиш ти. При всички положения като чета ми се струва, че ще има разрив в отношенията с тях. Ако с мъжа ти постигнете съгласие после директно говорите с тях и не допускате да ви се месят.
Присъединявам се към мненията, че ако започнете на чисто и далеч от тях имате някакъв шанс.
До сега сте си въртяли около тях, дори в Германия не сте успели да се откъснете. Щом се връщате започнете много на чисто и променете много неща, не само населеното място, а и отношенията с тях. За тази промяна обаче мъжът ти трябва на е напълно готов да се откаже от тях ако не приемат граници и да е наясно, че ще останете само двамата и трябва да сте си пълна опора един на друг. Да сключите брак също може да се обмисли.

# 47
  • Варна
Аз нямам какъв съвет да дам на човек, който сам се закопава. В крайна сметка всички си шетаме на акъла и си носим последствията от собствените решения.

# 48
  • Deutschland
Прочетох, че нямате брак. Ами подпишете и минаваш към неговата фамилна застраховка. За работа разпитай познати, съседи, пускай обяви в местните групи. Аз така съм правила за познати тука в Германия и винаги някой се отзовава.
Ясла 500 € леле. Да не би да сте в Мюнхен и района?

# 49
  • Melmak
На първа страница пише, че са женени от 5 години, сега не са женени.

Ми оженете се и ще минеш с неговата застраховка.

Сами не искате да си решите проблемите, а само драматизирате.

# 50
  • Пловдив
Което говори в полза на измислена история.

# 51
  • София
Скрит текст:
Предварително се извинявам за дългия пост!
С мъжът ми сме женени от 5г.
Скрит текст:
Първите две живеехме в неговото село. Имаше доста противоречия между мен и свекърите ми. Първо мъжът ми от бебе е оставен за отглеждане при баба си (без ясна причина). Има брат и сестра които са отгледани от свекърите ми. Те си живеят самостоятелно в д-р къща близо до нас. И съответно нашето място все още е при баба му. По онова време тъй като все още учех, се налагаше доста често да пътувам до моя роден град. Винаги е имало недоволства от рода на “не сме си пратили сина, зет да става там” .Никога не са ни помагали финансово дори да сме имали нужда. Винаги нашата опора са били моите родители. Имало е и куп други неразбирателства между нас. Завърших и убедих мъжът ми да заминем за чужбина. И вече 3та година живеем тук в Германия. Имаме детенце на 1г. Докато бях бременна в 7мия месец получих тел обаждане от майка му и баба му. При което чух нападки от рода на “ти развали момчето ни, искаш само тебе да си гледа, той е длъжен да ни гледа ние разчитаме на него” за пари става въпрос винаги сме им пращали преди да забременея. Но след това прецених че и ние ще имаме разходи и нас ще ни трябват  и спряхме, съответно и започнаха нападките. Чух какви ли не неща, но пак заради мъжът ми, преглътнах вс. Той винаги ме е защитавал но някак няма кой да го чуе. Родих та дори писахме името на сина ни, на свекъра. Поразминаха се нещата, успокоиха се . Но сега се налага да се приберем заради някои обстоятелства тук. И още от сега се започва с командите. Снощи доживях да чуя че те щели да гледат и да се разправят с моето дете което аз съм създала и родила. Нямам против да го виждат, но те очакват аз да почна работа и да зарежа детето при тях свекървата да го гледала. А между другото, братът на мъжа ми е вече женен и живеят всички заедно. Не знам как ще се справим. Мъжът ми беше доста против да се приберем, защото си ги знае. Но решено е вече след седмица се прибираме и не знам какви последствия ще има, тъй съм се напрегнала, не ми се спи, не ми се яде…. Дайте съвет как да постъпя.
Нямаме брак,
Скрит текст:
съответно номера с фамилната застраховка не става. От близо 2 м си търся работа, но не съм намерила подходяща. Предлагат ми робота масово на смени и няма как да се получат нещата поне за сега…
Относно Бг и преместване в град, да мисля го като вариант, в малък град ще се справим като за начало със сигурност.Но си мисля че пак няма да ни остават на мира. По времето когато учех и пътувахме до моя роден град(оставахме за малко там през почивните дни на мъжа ми) всеки ден го викаха и измисляха причини той да се прибере..
Наскоро чух брат му и жена му също са искали да се изнесът на квартира.Последвало е панаир свекърва ми се разболяла. А бабата казва на мъжа ми и брат ми “вие разболяхте майка си”
Мдааа. Поредната тролска измишльотина.

# 52
Е, те в някои общности под брак нямат предвид граждански, а да направят джумбуш на село за родата и комшиите.

# 53
Може да иска да каже че са заедно толкова време и аз с мъжът ми нямам подписан брак но сме заедно от 15 години и сме повече от женени
Аз го наричам мъжът ми а той жена ми

# 54
Ох, добре, ама толкова ли е трудно да се сключи брак? Нали уж заради липсата на здравна застраховка трябвало да се върне в България, а пък не можело да ползва фамилната застраховка поради липсата на брак. Сигурно има много основателни причини някой да се дърпа толкова от брак, че да предпочете да се завре при свекървата, вместо да сключи брак. Тя даже не е и истинска свекърва тогава, като няма брак.

# 55
Е нали ще получават помощ като за самотна майка. Вие пък..

# 56
  • Deutschland
В Германия щом живее с мъж, значи не е самотна майка. Сигурно и в България вече е така, нямам идея.

# 57
Имам познати, които получават помощ, дори и да живеят с мъж. Мисля че има определени там схеми, но все пак няма да кажа точно

# 58
  • Deutschland
Ами ако са на социал, може. Но самотни майки по смисъла на закона не са.

# 59
Оф от къде тръгнахме до къде стигнахме..
Какво значение има това в случая?
Защо все трябва да гледаме в джоба на другите,кой е самотен и кой не,кой колко помощи получава и т.н

Общи условия

Активация на акаунт