Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 603
  • 146
  •   1
Отговори
# 30
Вие щом в Германия не можете да се оправите с едни здравни, че тук ли? Ти какво ще работиш, шивачка на норма, която изкарва 500 лева на месец, имаше тук такава тема. Какво си учила? А мъжът ти какво ще работи? Или бабата ще плаща сметките от пенсията, а вие ще се прехранвате със земеделие, животновъдство и работа в строителството в това село?

# 31
И накрая, като се замислиш, пак проблемът не е в роднините, а в мъжа. Оставил се е 3 жени да го дърпат на различни страни и да не могат да си го поделят.
Жена му решила да отидат в Германия, отишли. Тя решава да се върнат, връщат се. Майка му и баба му и те наредени да го командорят...
Хайде, авторката му е жена, нормално е да има право на вето, но пък и мъжът що за безгласна буква е, че се е оставил да го мъкнат насам-натам като куфар?

# 32
  • Melmak
Съжалявам, ама явно търсите лесното.

Веднъж сте стигнали до Германия, сега не можела да се запише за помощи, защото било трудно и имало бюрокрация.

Всяко второ Айше успява, ама нашата авторка - не.

Като не искаш да живееш с родата, ще си намериш начин да не го правиш. Търси работа, помощи, начини.

# 33
  • Пловдив
В техния случай няма лесно, и със свеки няма да е. Wink
Остава да се разбунтува срещу несправедливостта на живота - някои имат готини свекърви, приемат ги вкъщи, помагат и не  досаждат, а на нея и се паднал звер. Wink Ама пак няма да има резултат.

# 34
  • София
1. Седнете и се разберете, като семейство - къде ще живеете и при какви обстоятелства. Дали в Германия ще стягате каиша или в България ще ВИ стягат каиша.
2. Направете си някакъв план за бъдещето - какво следва да направите, че да останете в Германия и какво следва да направите в България, за да водите САМОСТОЯТЕЛНА форма на живот.
3. Разберете се с този мъж, че им е син на тези хора и нека си общува с тях, но парични средства и твои ангажименти  към тях да не очаква.
4. Ти сама трябва да разбереш, че върнеш ли се в това гнездо е въпрос на време да си разбиеш семейството.

# 35
  • София
Щом трябва да се прибирате, изходът от тази ситуация е ясен - намирате си квартира в по-голям град, работата и в големия град е повече и дума не даваш да се изрече да се местиш да живееш там. Да си говорят как си отвлякла синчето, ако искат иполиция да викат, хич да ти непука. Но обясни на мъжО си, че или ще е адекватен съпруг и баща или ще го върнеш на роднините му.
В случай, че темата е реална, че взех да се съмнявам.

# 36
И аз не разбрах причината да се приберат и то на същото място при тези хора
Трябва да е доста сериозна щом отново отиваш там и то в доста напрегната

Майчинството ми свърши, тук е само 1г. В нашият район има недостиг на работа( колкото и да не е за вярване) Намерихме ясла за детето, която струва доста обилна сума. Но работа за мен, която да отговоря на часовото време на яслата, няма. Тук без здравни осигуровки не мога да си позволя да остана. Има вариант да се запиша за помощи, но това отнема твърде много време и нерви. Пък и я ме одобрят, я не…

Брак имате ли? Здравните осигуровки може да са към осигуряването на мъжа ти, а той като работещ, ако ти не работиш, му намаляват данъците с почти толкова, колкото ще изкараш, ако работиш някъде за минималното.

Според мен е голяма глупост да се приберете в българско село. Ти пак няма да работиш тук, ако наистина не метнеш детето на свекървата, която не понасяш.

# 37
Вие сами си създавате проблемите, не са роднините на мъжа ти.
Зрели индивиди сте, дете имате. Застанете си твърдо като едно семейство, вземете си решение и действайте.
Първо сравнете вариантите: може ли да отидете другаде в Германия, където и ти да работиш? Ако останете на същото място, може ли ти да пътуваш до близкия град и да работиш там? Ако се върнете в България, мъжът ти и ти имате ли какво да работите, което да не е селото на бабата?
До когато търпите да ви дундурка бабата, свекървата и не знам кой още, до тогава и ще са ви проблемите.

# 38
Моят съвет е обратният на другите - прибирайте се , свеждайте главиците и правете, каквото ви наредят. Не сте от тоя джинс, дето ще последва реални работещи съвети.

# 39
Предварително се извинявам за дългия пост!
С мъжът ми сме женени от 5г. Първите две живеехме в неговото село. Имаше доста противоречия между мен и свекърите ми. Първо мъжът ми от бебе е оставен за отглеждане при баба си (без ясна причина). Има брат и сестра които са отгледани от свекърите ми. Те си живеят самостоятелно в д-р къща близо до нас. И съответно нашето място все още е при баба му. По онова време тъй като все още учех, се налагаше доста често да пътувам до моя роден град. Винаги е имало недоволства от рода на “не сме си пратили сина, зет да става там” .Никога не са ни помагали финансово дори да сме имали нужда. Винаги нашата опора са били моите родители. Имало е и куп други неразбирателства между нас. Завърших и убедих мъжът ми да заминем за чужбина. И вече 3та година живеем тук в Германия. Имаме детенце на 1г. Докато бях бременна в 7мия месец получих тел обаждане от майка му и баба му. При което чух нападки от рода на “ти развали момчето ни, искаш само тебе да си гледа, той е длъжен да ни гледа ние разчитаме на него” за пари става въпрос винаги сме им пращали преди да забременея. Но след това прецених че и ние ще имаме разходи и нас ще ни трябват  и спряхме, съответно и започнаха нападките. Чух какви ли не неща, но пак заради мъжът ми, преглътнах вс. Той винаги ме е защитавал но някак няма кой да го чуе. Родих та дори писахме името на сина ни, на свекъра. Поразминаха се нещата, успокоиха се . Но сега се налага да се приберем заради някои обстоятелства тук. И още от сега се започва с командите. Снощи доживях да чуя че те щели да гледат и да се разправят с моето дете което аз съм създала и родила. Нямам против да го виждат, но те очакват аз да почна работа и да зарежа детето при тях свекървата да го гледала. А между другото, братът на мъжа ми е вече женен и живеят всички заедно. Не знам как ще се справим. Мъжът ми беше доста против да се приберем, защото си ги знае. Но решено е вече след седмица се прибираме и не знам какви последствия ще има, тъй съм се напрегнала, не ми се спи, не ми се яде…. Дайте съвет как да постъпя.

Семейство сте от 5 години, но си играете на семейство, очаквате от родителите, неговите и твоите, или жилище, където да живеете, или пари (от родителите ти).

За Германия не сте били подготвени и се налага да се върнете. (Не я съветвайте за друг град там, не е толкова лесно и осъществимо).
Приказката, че щом Айше може в Германия, защо не и ние, изобщо не е вярна. Авторката го е разбрала много добре.
Незрели сте, и 5-тте години не са допринесли нищо в узряването.

Преди да създаде човек семейство и дете, се замисля къде ще живее, какви разходи ще има, отчита времето за отглеждане на детето, когато доходите в семейството са по-ниски. И действа. Вие първо действате и после мислите. И по-скоро не мислите, а очаквате другите да ви поемат грижите и разходите.

Съветът ми е да разчитате само на себе си. Решете само двамата къде ще живеете сами, без други хора, и започвайте от а, бе... С по-малко пари, но без вмешателства и без очаквания.
Запрятане на ръкавите се казва.

ПС. И това с името на свекъра дано ви накара да се замислите. Разменните монети не винаги са доходоносно нещо.

# 40
Нямаме брак, съответно номера с фамилната застраховка не става. От близо 2 м си търся работа, но не съм намерила подходяща. Предлагат ми робота масово на смени и няма как да се получат нещата поне за сега…
Относно Бг и преместване в град, да мисля го като вариант, в малък град ще се справим като за начало със сигурност.Но си мисля че пак няма да ни остават на мира. По времето когато учех и пътувахме до моя роден град(оставахме за малко там през почивните дни на мъжа ми) всеки ден го викаха и измисляха причини той да се прибере..
Наскоро чух брат му и жена му също са искали да се изнесът на квартира.Последвало е панаир свекърва ми се разболяла. А бабата казва на мъжа ми и брат ми “вие разболяхте майка си”

# 41
  • София
"Мъжът ми беше доста против да се приберем, защото си ги знае."

След като той е бил против - какъв вариант би предложил, предвид факта, че финансово не издържате? Simple Smile

# 42
  • Пловдив
Тогава по-добре Германия. Ако не може - противоположният на селото край на България.

Принципно може и съседен град, ама не изглежда да сте способни да удържите.
В интерес на истината, на такова чудо не всеки би удържал.

# 43
Нямаме брак, съответно номера с фамилната застраховка не става. От близо 2 м си търся работа, но не съм намерила подходяща. Предлагат ми робота масово на смени и няма как да се получат нещата поне за сега…
Относно Бг и преместване в град, да мисля го като вариант, в малък град ще се справим като за начало със сигурност.Но си мисля че пак няма да ни остават на мира. По времето когато учех и пътувахме до моя роден град(оставахме за малко там през почивните дни на мъжа ми) всеки ден го викаха и измисляха причини той да се прибере..
Наскоро чух брат му и жена му също са искали да се изнесът на квартира.Последвало е панаир свекърва ми се разболяла. А бабата казва на мъжа ми и брат ми “вие разболяхте майка си”

И толкова ли е трудно да сключите брак, че връщане при свекърите ви се струва по-лесно?

# 44
Ако можете, отложете прибирането докато си организирате квартира в друго населено място. Върнете ли се при свекърите, от сега мога да ти кажа какво ще стане - рано или късно (по-вероятно рано) ще се разделите.

Общи условия

Активация на акаунт