Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 710
  • 146
  •   1
Отговори
# 60
Стигнахме дотам, защото: при официален брак има семейна застраховка в Германия. 2. Авторката е взимала майчинство, но сега трябва да си търси работа. Защо? От старата ти работа какво ти предлагат като решение? 3. Можеш да опиташ чистачка някъде на миниджоб за по 1,5-2 часа на ден за до 500 евро на месец, може и по-малко. Ако нямаш градина/ясла, разбери се с някоя приятелка да гледа детето през това време, а ти нейното по друго време. 4. Можете да кандидатствате и за намаляване на таксата за ДГ в Германия. Щом сте опрели до връщане, явно много пари не взимате.
5. Но щом е по-лесно да се приберете при баба, съвет не мога да дам.
Оф от къде тръгнахме до къде стигнахме..
Какво значение има това в случая?
Защо все трябва да гледаме в джоба на другите,кой е самотен и кой не,кой колко помощи получава и т.н

# 61
  • София
Много често временните решения се оказват най-устойчиви. Затова не се хлъзгайте временно да се прибирате при мами и баби, че чак тогава да търсите квартира и живот тук. Звучи по-лесно, ама очевидно отсега осъзнавате на какво ще се нахендрите.
Това едно на ръка. Второ, не е ок мъжът да се изпокара с фамилията, защото не можете да си го разделите. Нека остане в прилични отношения с роднините си, а вие си търсете късмета другаде. Ако трябва, търсете заем от приятели или от банка за квартира на първо време.

# 62
Детето може да се осигурява през бащата, щом нямате брак. Съветвам те обаче тази подробност да я финализирате, особено ако успеете да се задържите в Германия.
Ако толкова проблемът са здравните осигуровки - виж дали може да се осигуряваш в Бг, докато си намериш работа.
Провери и колко струва при Tagesmutter, но вероятно колкото и яслата, ако не и повече.

Турският сериал с родата - изобщо не ми се коментира.

# 63
В България как точно ще се реши проблемът със здравните осигуровки, ако авторката не работи? Ако работи, кой ще гледа детето?

# 64
Статутът е на самоосигуряващ се в България. В Германия са Selbstzahler, но къде е по-изгодно, е ясно.
A който иска - намира начини за всички проблеми, с неудобства, разбира се.

# 65
  • Somewhere far away
Квартира. Или отделен имот. Защо ви е нужно да се навирате в това село при техните?

# 66
Прочетох, че нямате брак. Ами подпишете и минаваш към неговата фамилна застраховка. За работа разпитай познати, съседи, пускай обяви в местните групи. Аз така съм правила за познати тука в Германия и винаги някой се отзовава.
Ясла 500 € леле. Да не би да сте в Мюнхен и района?

В малко градче близо до Манхайм сме. нямаме приятели тук . Вече съм разпитала съседи, бивши колеги, както и мъжа ми е поразпитал на работата си.Пуснала съм вербунг на доста места. Отг е ще ви се обадим или ами ще се налага да работите на смени и прочие. Вие от къде сте, може да ударите едно рамо щом ви се получава лесно. Докато сме тук все още….
 Относно социала, ако бях на социал щях да си взимам паричките и нямаше да се оплаквам по групите. Та ако сте на близко моля свържете се с мен!

# 67
Авторке, жените ти дават адекватни съвети, а ти само си търсиш оправдания и искаш да се измъкнеш с лесното, никой не е длъжен да те хване за ръчичка и да те поведе в правилната посока, ти трябва да си този човек за детето ти. Стягайте се с мъжа ти и си решете проблемите, като големи хора, според мен проблема е във вас, не го търсете в другите.

Аз също не съм в добри отношения с родителите на приятеля ми, бременна съм и съм безработна, а те не одобряват бременността и годежа ни, но имам мъж до себе си, който не ме оставя и работи здраво за да ни осигури всичко от което се нуждаем и не чакаме на никой, живеем на квартира сами. Все едно аз сега да им се натреса в дома и да очаквам да ме издържат, но едновременно с това да се оплаквам от тях, абсурдно е. Аз дори избягвам да се виждам с тях и той одобрява решението ми, защото го е грижа за мен и не иска да ми докарва стрес. Мъжа ти да се държи като такъв.

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 23:01 от ivvanova00

# 68
А защо не сключите брак???

# 69
  • Deutschland
Пиши ми на лични, авторке. Вероятно ще ти отговоря утре по някое време, защото заспивам права.

# 70
Стигнахме дотам, защото: при официален брак има семейна застраховка в Германия. 2. Авторката е взимала майчинство, но сега трябва да си търси работа. Защо? От старата ти работа какво ти предлагат като решение? 3. Можеш да опиташ чистачка някъде на миниджоб за по 1,5-2 часа на ден за до 500 евро на месец, може и по-малко. Ако нямаш градина/ясла, разбери се с някоя приятелка да гледа детето през това време, а ти нейното по друго време. 4. Можете да кандидатствате и за намаляване на таксата за ДГ в Германия. Щом сте опрели до връщане, явно много пари не взимате.
5. Но щом е по-лесно да се приберете при баба, съвет не мога да дам.

Нямаме официален брак! Старата ми работа е Макдоналдс! Не знам дали сте запозната каква гавра е там! Твърдо отказват да ме върнат Талцсайт. Искат да им работя фул от 2 до 10 вечерта. може би и ние не си знаем правата…

Оф от къде тръгнахме до къде стигнахме..
Какво значение има това в случая?
Защо все трябва да гледаме в джоба на другите,кой е самотен и кой не,кой колко помощи получава и т.н
[/quote]

# 71
Ами сключете официален брак де

# 72
А бе ще за глупости?
Хванете си шапката и отивайте другаде - София, Пловдив, Варна или в друга държава. Да се връщате на село е пълна тъпотия!

# 73
Авторке и мен са ме чанчили в МакДоналдс в Германия като дойдох, но е по-добре да ме чанчат там отколкото да съм безработна в България.
Скръцни му със зъби на тоя мъж - искали били, а ти къде си в цялата схема?
Измислили го дъртите - щяла си да работиш, ами ако не си намериш работа в тая дупка?

# 74
  • Варна
Значи от забутано немско село ще се набиеш в забутано българско село. На едното място сте сами, на другото ще сте в дядовата ръкавичка и то с хора, които не те понасят. Да позная ли къде имате по-голям шанс да си устроите живота и да бъдете семейство? Нека подскажа - не в българското село. Помисли и от тази гледна точка - отидете ли при роднините, повярвай няма да ви бъде дълго като семейство. Такива много добре умеят да манипулират мъжа и няма да се усетиш колко бързо той ще застане на тяхна страна и ти ще станеш лошата. Особено и както е мекушав (сама го каза).

Общи условия

Активация на акаунт