Проблеми с роднините на мъжа ми

• 6 687
  • 146
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами то и в България няма да е лесно да намерите достатъчно гъвкава работа, което прави завръщането на село в още по-рисково начинание.
Тук нямате ли приятели, които да ударят едно рамо със заем?

# 76
Виж, никой не гледа във вашата паница, камо ли някой го интересува кой е самотен и колко кеш има. Темата ти е добър пример, че форумът функционира, за да се дават съвети на база личен опит и знания. Отговорността на авторът е вече да си провери всяка информация.

Специално защо въпросът с брака се повтаря, мисля, че стана ясно. В Германия при брак, ако един работи - то цялото семейство имат право на семейна здравна застраховка. В случай на развод - издръжка получават децата и бившата съпруга, ако не работи, и няма място за криене на дохода, поне в масовия случай.
Имай предвид, че мини джоб дейностите не осигуряват здравна застраховка, но са подходящи за почасова работа, докато детето е на градина. Затова предложих да провериш как стои въпросът в България, поне докато намерите решение за този немалък проблем.
Ако от Агенцията по заетостта предложат Ausbildung, който може да приемеш и да работиш ти се плащат всички осигуровки и получаваш професия.
Иначе който както иска да си живее.

# 77
  • София
Авторке, жените ти дават адекватни съвети, а ти само си търсиш оправдания и искаш да се измъкнеш с лесното, никой не е длъжен да те хване за ръчичка и да те поведе в правилната посока, ти трябва да си този човек за детето ти. Стягайте се с мъжа ти и си решете проблемите, като големи хора, според мен проблема е във вас, не го търсете в другите.

Аз също не съм в добри отношения с родителите на приятеля ми, бременна съм и съм безработна, а те не одобряват бременността и годежа ни, но имам мъж до себе си, който не ме оставя и работи здраво за да ни осигури всичко от което се нуждаем и не чакаме на никой, живеем на квартира сами. Все едно аз сега да им се натреса в дома и да очаквам да ме издържат, но едновременно с това да се оплаквам от тях, абсурдно е. Аз дори избягвам да се виждам с тях и той одобрява решението ми, защото го е грижа за мен и не иска да ми докарва стрес. Мъжа ти да се държи като такъв.

Eто, това е истината! Toва трябва да се закачи като пост и да се знае!

# 78
IIwanowaA,
Моля кажи, каква помощ и съвет търсиш от форума.
Щом досега с мъжа ти не сте успели да разберете предимствата в Германия на официалния брак като обща здравна застраховка и по-ниска данъчна класа, особено след детето, явно това не е решение за вас.
Решили сте да се връщате, добре. Ти как виждаш нещата? Ще живеете на село, ти безработна ще гледаш детето - пак нямаш здравна застраховка. Ще работиш - кой ще гледа детето?
При родителите ти ли искаш да живеете? Това е нож с 2 остриета, ще се изпокарате и с тях.
За собствено жилище да купите, мислили сте? Сигурно имате заделени пари. Моля те, само не ги профуквайте всички за разни ремонти на къщи, които въобще не е сигурно, дали ще странат ваши.
Има и друго сигурно. Предполагам мъжът ти не иска да се върне на село, защото сега разполага с повече пари, а в България пак ще започне извиването на ръце.

# 79
  • Варна
Те, ако имаха заделени пари, щяха да ги ползват за градина там, а тя да работи.

# 80
Те, ако имаха заделени пари, щяха да ги ползват за градина там, а тя да работи.

Което ни насочва към основният въпрос - млади са и "не гонят последен влак", в чужбина са без стабилни доходи, спестявания и работа, за къв дявол раждат дете???

# 81
Е, някои хора цял живот са без спестявания, и когато и да родят някои жени, пак ще са в същото положение, с разликата, че ако е късно, има допълнителни негативи.

# 82
  • Deutschland
Живея в същият район като авторката. Мога да поразпитам за работа, но да намериш място в детските градини е като да уцелиш джакпота. Освен това от всяка детска градина поне веднъж в месеца те викат я за разговор, я за празник някой, та не знам как ще се оправят ако са на пълно работно време и двамата.

# 83
Защо обръщате така нещата? Авторката пита едно вие започвате да разсъждавате защо трябвало да ражда. Голяма част от хората в България не са подсигурени и живеят от заплата до заплата. Вие като сте подсигурени браво!
Авторката е в трудно положение щом да пита непознати за съвет а вие я нападате грубо,тя едва ли има нужда от това,по-добре си замълчете вместо да пишете груби и обвинителни коментари

# 84
  • София
To какъвто и съвет да дадем, явно положението ще е "Бразди - смело да вървим на село".

# 85
Еми тогава не си губете времето
Грозно е да се говори така,че не трябвало да ражда и прочие. Аз като забременях дори нямах здравни, постепенно с отговорностите и годините ставаш по стабилен и отговорен. Никога няма подходящ момент и точна дума спестена с пари за да родиш

# 86
  • Варна
Между другото, заглавието не е много точно. Тя има проблем с мекушавия си мъж, не с роднините му.

# 87
Мъжът и не искал да се връща там защото си ги знаел какви са,така казва авторката

# 88
  • София
Скрит текст:
Еми тогава не си губете времето
Грозно е да се говори така,че не трябвало да ражда и прочие.
Скрит текст:
Аз като забременях дори нямах здравни, постепенно с отговорностите и годините ставаш по стабилен и отговорен. Никога няма подходящ момент и точна дума спестена с пари за да родиш
Но е вярно.

Големи хора сме, все сам преценява какво и как да коментира, стига да отговаря на правилата на форума.

# 89
Мъжът и не искал да се връща там защото си ги знаел какви са,така казва авторката

Мъжът ѝ не иска да се връща, но се връщат. От което следва, че е по настояване на авторката.
Е, щом тя иска да се върнат, защо реве тогава?
Не може да промени обстоятелствата и хората около себе си. Може само да се приспособи към тях или ако не – да си търси други възможности.
Особено когато действителните ѝ проблеми са, че нямат собствен дом и нямат сигурна работа, което да им позволи да са самостоятелно семейство, което успешно се самоиздържа. Това е главният проблем, а не какво казала бабата или свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт