(3) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 83 041
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Момичета някой гледа ли Can BorcuSmileRolling Eyes
Аз уж на шега го започнах и то най-вече заради  Çagla  и Oktay  ,но сериала вече ми се превръща в любим и много се надявам да не бъде спрян.Започна малко мудно но с всеки следващ епизод става все по интересно и динамично ,и се развива.И с рейтинга започна слабо , но и там лека полека да се покачва Smiley
Аз, аз 😀
Рейтинга е над 5, доста е добре за деня си. Чаала е напреднала много след Падналия, за разлика от Ейлюл (главната в Падналия)🥲 Октай Чубукчу го гледам за първи път, не ми харесва много, малко ми е студен. Трябваше някой друг да вземат. Не съм гледала последния епизод, но това постоянно печелене на Емел е леко дразнещо, както и твърде многото съвпадения. Рюзгяр и Доа ми харесват, дано не ги развалят заради Атеш. Сега и бабата да се кротне и ще стане топ. Обаче сестрата на Хандан е много мъй-мъй жена, мъжа и какви ги върти, а тя дори не го разпитва. Ебру Йозкан не ми харесва особено, но пък се гледа 🙂

# 76
Добър вечер момичета!:hibiscus:

Слагам линка за тази вечер на ДГ https://www.ivi.tv/livestream/12250
Приятно гледане на всички!:hibiscus:

# 77
 ДГ    И втори линк за гледане със Сабина.

https://turoktv.com/9354-dalekiy-gorod-seria-14.html

Епизод 15,  фраг 1   с   БГ субтитри

https://www.instagram.com/reel/DGMHTjwC3iN/

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 00:00 от Kami_J

# 78
И рейтинга от снощи на ДГ

# 79
Беше скучен епизод и вече ми писва от Мине. От няколко епизода само за нея чувам. Сценария закуца.
Другата седмица очаквам още надолу защото ще има мега дерби.

# 80
На мен епизода ми хареса.Постепенно усещат нови чувства и Алия и Джихан.
Харесва ми примеса на сериозни , драматични сцени и хумористични.Определено гледам без да превъртам.
Мине дразни , но все повече й натриват носа къде съзнателно, къде несъзнателно и Алия и Джихан.А Садакат направо я попилява с поглед.
Интересно ми е какво иска да постигне новия доктор?Може да си харесва зашия , но все пак знае , че е омъжена.. и открито дразни Джихан(като му затръшна вратата в лицето).
Рейтингът им е чуден , ще има и възходи и падения , но ми харесва , че си следват линията.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 15:01 от Marbellaa

# 81
  • София
ДГ

Преводът беше много бърз и затова скорострелно изгледах серията. Но за разлика в другите серии, където не превъртах, тук го направих. Вървеше ми мудно, не ги разбирах понякога, ако щете даже беше ме срам да гледам. Възрастни хора, как пък мама ще му се репчи, ще го гледа като първолак и ще му прави изречения. Тук мъжественото на Джихан лееееко почна за мен да изчезва, неспособността му да се оправи с Мине и нещата в живота му, още повече почват да го правят малко льольо. Пък идеята и успеха на този филм са именно обратното на това. Филмът беше различен по това, че бързо развиха действието, бяха интересни, Джихан героичен, сега почват да се размъкват локумите иииии лека полека ..... пак ще направят турски сериал.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:47 от Free style

# 82
Далечен град

Серията ми хареса.
Не ползвам мишка, засега. Май ни поразглезиха с високи рейтинги и сега - мърн-мърн-мрънкане.
Разни други уж популярни, с милион гледания в ю туб могат само да плачат за такъв рейтинг и ми е смешно да чета и при нас, че ни завладява треска - рейтинг. По - важна и историята, която се разказва, реална ли е,  вълнували ни и с какво, играта на актьорите и куп други неща, които са важни за мен. Затова спрях да гледам Рибарче, Гений, Нощна приказка и други подобни от сорта, които развяваха байряка, ама сега.....
Та да си дойда на думата. Когато нещо не се казва навреме е по-добре да не се коментира изобщо. Така трябваше да направи Садакат, че сега думите ѝ ще се търкалят като лавина и са на път да разрушат още много животи. Старият лекар вече е на път да си спомни от къде  познава Садакат, Кая може би ще се издаде пред Зерин - кой, кога и с кого  е прегрешил. Тепърва има да се разплита кълбото с тайните.
Беше ми смешно когато Алия говореше на тези безпросветни жени за "шийката на матката" и за рак на гърдата.Те вероятно не знаят да четат, но може и да греша. С такава впечатление останах.

Напоследък ми се случва да чета доста интересни постове. Започва се с името на актрисата/ актьора, а после се минава към името на персонажа му във филма. Иди го разбери, ако не следиш сериала редовно.

# 83

Далечен град

От години не ми се беше случвало да гледам директно някой епизод, но за този се възползвах от линковете дадени по-горе. Благодаря! Не съм изгледала още епизода с превод, но впечатленията ми от снощи са добри. Харесвам редуващите се динамични сцени. Харесвам комедийните моменти със Садакат и нахлуването зад завесите, лицето й когато жените поздравяваха "старшата/господарката" Албора, погледа й към Мине. Лицето на Джихан когато даваше обяснения за подаръка беше безценно Joy Joy Joy Той в последно време гледа като хлапе хванато в крачка повече отколкото трябва. Хич не му върви с жените на този контрабандист, ама то и контрабандата не му върви, така че е закономерност при него Joy
Срещата на Джихан и Шахин беше много добър момент от епизода, ретроспекцията и братската обич между тях е силна. Думите му за избора бяха доста емоционални и мисля, че Шахин ще премисли действията си. Обаче обидата му и тази на Наре са много силни. Проблемът е, че Шахин и Зарин не разбират действията на останалите и това ще продължава докато тайната не бъде разкрита.
Мине е много дразнеща жена, а актрисата прави ужасни гримаси с лицето си....Triumph Не разбирам защо разказва живота си на Айля, вместо директно да каже - Аз съм любовницата на Джихан, ти дойде късно! Ако и сега Айля не им каже ясно, че знае каква е връзката им, ще е много глупава постъпка. То всичко е ясно, само че всички се правят на ударени.
Угур ще разкрие цялата истина на Айля и това ще е грешка, защото този, който трябва да й каже е Джихан. Ако го разбере от друг, ще се чувства предадена. И ако отряза спомените за Боран, дали няма да изтрие и Джихан?!
Семейство Албора много обичат тайните, които имат силата да им объркват живота.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 18:42 от DeniAra

# 84
# 85
Далечен град
И аз харесах епизода, нямаше толкова драма, дори на моменти комично, но забавно!
В началото, когато разговарят спокойно Алия и Джихан си казваш - сладки са, после се противопоставят един на друг, сдъвчат се и ми стават още по - симпатични - добър тандем са! Смях се от сърце на сцената пред лазарета с жените и мама, ей чудо... как така Алия ще е над нея, жива е още жената, ама видиш ли простолюдието не разбрало та беше важно да се уточни от мама кой командва парада. Най-грозната сцена ми беше когато нападнаха Шахин пред болницата по нейна команда и стърчеше като чучело там, еми много ми е първична и крайна, но няма да е тя ако е различно.
За Мине - и тя си следва нейната логика  и ще пропада още, ще се тръшка, ще го играе жертва, ще е подла, ще прави интриги и в лицето на Уур вижда такава възможност, това си ѝ приляга най-много! От първия миг, в който се срещна с Алия очаквам от нея това да си каже коя е и го прави завоалирано, по-малко по лъжичка та да загорчи повече. Алия се усеща, но се самобичува с думите "какво те интересува " сякаш да покаже безразличие към ситуацията, ама... Трудно ще си признаят, че се харесват, а как се кефиха на това, че той е помислил за нея взимайки колието, а той пък за това, че тя се грижи за него.
Хареса ми много срещата на Шахин и Джихан със спомена, с малко думи се каза много.
Интересно ми е кой е къртицата. Според мен е Ерол-адвоката. Много ми е симпатичен този образ- когато го гърчи Джихан има големи лафове, но си мисля, че е той и ще ме е яд ако изгори, в този епизод Джихан го тества да видим...
Зеррин, ей ядосах се, кви са тея саможертви тъпи, ще търпи онова говедо заради бати-еееее не! А майка ѝ живота си дава за нея, сто пъти го каза, гръмки думи и лозунги, ама ще я даде на Седат, да ти се догади от майчински чувства.
И на края да завърша с малчо, когато Джихан и Алия са около него ми пълнят душата!

# 86
Далечен град
Аз нямам отговор за намалението в рейтинга с повече от единица, мога само да предположа, че говоренето е дошло в повече на публиката. На мен обаче това ми харесва. Обаждам се за друго. За мен това е третият турски сериал, в който не превъртам с мишката "шапката" на сериала във всеки епизод. Причината, както вече писах, е в магията на музиката "Аранхуес" и кадрите, изобразяващи счупването света на младите хора. Двата свята, единият обърнат с основите нагоре, а по средата Джихан или тунелът между каменните стени на града и лутащите се Зерин, Кая, Наре... Аз свикнах да гледам през тази рамка. От новия епизод разбирам, че ако е можел да избира, Джихан би избрал да е музикант. Това ме изненада и същевременно дава отговор на въпроса, защо в него няма да видим плоския героизъм, разрешаващ  отведнъж сложните проблеми на ожесточената борба между родовете, както и между миналото в лицето на Садакат и Еджмел, и новото в лицето най-вече на Алия. Много ми харесва прокрадващата се усмивка на Джихан, когато не го наблюдават, както и смекчения, погалващ тон в разговорите му с Алия, която също лека полека се променя. И това при условията на табу, което все напомня Садакат - не можеш да се влюбиш в жената на брат си. Забелязвам и че в сцената с подаръка на колието - феникс Джихан първо пожелава на Алия "Честит 14 февруари" , а едва след това - "Честит рожден ден". За закачките между двамата вече сте писали.
ПП От прочетеното за автора на "Аранхуес" разбрах, че Хоакин Родриго я е посветил на жената на живота си - еврейка, родена в Турция. Така че ... явно хората си знаят работата.
https://www.woman-onthe-top.net/p/lyubovta-e-slyapa-no-istinska- … nhues-na-rodrigo/

# 87
  • Кърджали
Далепният град

Спада в рейтинга го обясняваха с футболен мач и религиозен празник.
Другата седмица също имало голямо дерби, та не се очаквало кой знае какво повишение.

# 88
Аз Далечния Град очаквам още единица надолу, само заради Галатасарай-Фенербахче.

# 89
  • Кърджали
След това ще започнат пак да си вдигат рейтинга, няма да е драма...

Общи условия

Активация на акаунт