как регирате когато...

• 4 554
  • 53
  •   1
Отговори
# 30
Аз лично се дразня от подобен род изказвания Naughty особено от хора, които знаят истината и се правят на две и половина Confused тогава твърдо заявявам, че детето ми е уникално и прилича на себе си Crossing Arms
Такива изказвания намирам за лицемерни!Освен когато наистина има очеизвадна прилика Grinning

# 31
Въпросът на кого прилича детето, по начало не ми допада. Моя приятелка, педиатър, казва, че когато детето, родено в семейството, прилича и на двата рода и на никого конкретно - е по-интелигентно. Това е "удър под пояса" за малката ми дъщеря, за която се смеем, че ми е пълно  копие, от тази ми възраст.

Що се отнася до осиновената ми щерка, тя много приличаше на братът на съпруга ми, т.е на чичо си. Много хора са го казвали, докато в един момент, приятелката му взе да гледа някяк странно smile3516. С усмивка на уста, казах: "спрете с това оприличаване, че ще създадем проблеми на момчето"   fight

# 32
Fussii , и аз като че ли прекалявам с казването. Въпреки, че мина почти година, още ме държи тази еуфория Simple Smile
Много мисля по въпроса, на кого да кажа и на кого не. Работя в институция с много жени, там нямаше как да го скрия. Достатъчни бяха два от хилядите нужни на съда документа и вече всички зваеха. Чух само хубави думи, дори от колежките, с които не бях в особено мили отношения. Едната от тях съм  цитирала не веднъж тук, но ще го направя отново - думите й бяха - "Дом, в който влиза сираче е благословен ...."
Когато казах на най-близките ми съседки (жиевя в блока, в който съм родена и общо взето всички ме познават,а повечето ме и обичат), та  всички те, се разплакваха, прегръщаха и целуваха много. Когато забременях реакциите бяха същите.
И въпреки това, сред новите си познати - предимно майки от парка, дълго пазих тайната си дори спрямо някои я пазя и до днес. Сама си задавам въпроса, какво точно ме спира и защо не искам да се знае от всички и като, че ли отговорът е заради самото дете. Дали няма един ден да ми се сърди, че съм го "раздрънкала" на толкова много хора?!

# 33
Да, това с казването е малко особено. Хем така, хем иначе. За нас поне всички знаят и що сълзи и сополи на радост се изреваха.... нямам никакво намерение да крия най-хубавото нещо, които ми се е случило. Въпросът е да не прекалявам с афиширането, най-вече заради сина ми

# 34
Наполедък се усещам, че в желанието си да не крия факта на осиновяването, прекалявам с неговото афиширане. Мисля, че това е другата крайност,....." Абе патко застреляна, кой те пита.... Close
В началото и аз бях като теб,но ти поне сама си осъзнала че прекаляваш с афиширането ,докато аз не се усетих,та се наложи една позната да ми намекне в почти прав текст да спра! Mr. Green WinkВ първия момент много й се ядосах /мислех си ,че ми завижда на щастието/,а по-после осъзнах, че май наистина прекалявам.Разказвах живота си на който трябва и не трябва. Май наистина бях попрекалила. Embarassed

Един ден отново разказвах на една позната как  и кога точно се е случило всичко,когато дъщеричката ми влезе в стаята, погледна ме укорително и когато жената си тръгна ми рече"Еее, мамо нужно ли е всички да знаят, че съм осиновена?" Опитах се да й обясня, че се гордея с това , а тя ми рече" Аз бих предпочела да се гордееш ако бях израснала в коремчето ти" Прегърнахме се и си поплакахме. CryОттогава си мълча, ако тя реши нещо да каже - казва! Ще оставя правото й тя да решава.Незная дали съм права, но сърцето ми подсказва това в момента. Confused

# 35
tanya_hadjieva , добре дошла при нас
Fussii и iva_d66 - не сте сами -аз се усещам че прекалявам, а ми се иска да го напиша на билборд в центъра на България, не само на София newsm78

# 36
tanya_hadjieva , добре дошла при нас
Fussii и iva_d66 - не сте сами -аз се усещам че прекалявам, а ми се иска да го напиша на билборд в центъра на България, не само на София newsm78

ЕЕЕe, pak si prawa, бе....

Със своята увереност , дори без да казваш нищо, създаваш много стабилна основа за Милен.

Тайните са много енергоемки  животни, гълтат на поразия  .

А как пият от малки души, особено ако са съчетани със срам и гузността на възрастните (и осиновители и био-родители)- няма да описвам, един живот си отива като нищо.
 Sad Cry Cry Cry

Мамите тук сте много балансирани  - навярно сте имали детство Grinning и съм убедена, че ще намерите най-доброто за децата си решение - баланс кога и на кого да се каже.

# 37
Аз като бях дете много подмазвачи акцентираха на това, а намен ми беше доста болно.

Miraetta, пиши моля те, за какво ти ставаше болно, не разбрах, а ми е важно

аз не се връзвам много на приказки и реакции, не това исках да обсъждаме

да, не обръщам внимание на реакциите на хората, не ми дреме, ама изобщо, но ги запомням, защото са свързани с моето дете и утре ще бъдат насочени към него

не искам да го наранят...може би това е една от причините да се замислям толкова много

Таня, поздрав и от мен!

Опитвам се да съм точна, но ми е трудно да го формулирам.

Хората така се подмазваха на нашите, а аз усещах, че е само за подмазването, разликите бяха толкова очевидни, че никой не си мислеше за реална прилика.

# 38
Благодаря на всички за топлото посрещане и за пожеланията. Аз също се надявам всички, които са тръгнали по този път скоро да се сдобият с така желаната рожба. Радвам се, че ви има и мога да науча много ценни неща от вас. Вашият опит ми помага да се справя с доста от проблемите, които се появяват при процедурата за осиновяване. Още веднъж - безкрайно ви благодаря!!!!!!!!!!!! Simple Smile

# 39

Мамите тук сте много балансирани  - навярно сте имали детство Grinning

Би било логично, но всъщност понякога именно липсата на такова ни прави по-близки до децата ни.
Само дето е много важно да кажем сбогом на онова изстрадало детенце в нас, разбира се, след като сме го ожалили подобаващо, прегърнали и утешили доколкото е възможно. Ако не го изпратим, обаче по живо по здраво, майчинството става трудно начинание.
На мен ми отне време да му спретна торбичката на това детенце.
Запазих обаче спомените му, някак хладно и дистанцирано като страничен наблюдател. Често се обръщам за помощ към него и донякъде се имам за късметлийка, защото гласа на нараненото хлапе в мен, е най-добрият ми съветник.

# 40
Таня Хаджиева,поздрави и от мен!!!!!!!!!Въоръжи се все пак с търпение,защото понякога чакането е повечко,а нали сама знаеш,че най-гадно е да чакаш.Но пък живееш с надеждата и постоянно си мислиш за Деня и това понякога помага.Дано да не чакаш дълго,а после ще гледаме снимки,нали?

Аз също се улавям,че обяснявам,че сина ми е осиновен.Може би го правя,защото съм на 43 год. и вече ми се случи да ме поздравяват за "млада баба" и като че ли бягам пред тояжката.А освен това в един магазин продавачката ми каза "Ама какво дете,ти пък кога си била с корем?".Та така,май бягам от неловки за мен ситуации.Но сигурно не трябва постоянно да говоря за това,защото след като го имам това дете повече от мое и го обичам безумно,не се ли дистанцирам по някакъв начин от него така?Не зная...

А наистина хората,когато са притеснени от факта,че им казваш ,че си осиновила това малко създание,веднага реагират,че детето прилича на теб.Поне с мен така се случи,а ние го бяхме осиновили едва от 3-4 месеца.Просто е смешно за толкова кратко време едно дете на 8-9 месеца вече да прилича на теб.

# 41
Много хубави думи прочетох в тази тема. Поздравления за авторката й. Hug

Hug  .... Най-накрая събрахме това, което беше останало от нас след всички мъки, стегнахме се и миналата седмица подадохме документи за осиновяване. ...
Таня Хаджиева, това много ми хареса. Желая ви скорошно щастие- на теб и съпруга ти.   bouquet

mts,  и аз  не съм първа младост. Но това има и своите предимства. Като слушам младите майки как говорят за децата си, как нямат търпение да ги оставят на бабите им, си мисля -прав е народът- "Престояла погача госта гостила." Нека извлечем от този факт /че не сме млади/,  предимствата.

ДарЗаМен - прекрасно си го казала! HugТова нарането хлапе и на мен ми помага много. 

# 42
да се включа и аз с много скорошно изживяване. за приликите вече сме писали тук във форума. децата се променят толкова бързо че е трудно да кажеш в кой момент е приличала на мен или на баща си.
както всички сте забелязали често тук има гости които си остават анонимни и ровят за да задоволят любопитството си. преди два дни в моят малък град на детстката площадка една непозната майка идва при мен и ме пита това не е ли еди си кое момиченце за което чела и гледала снимки във форума за осиновяване. Дръпнах я настрани и и обясних какво означава разкриването на тайната на осиновяването. Нямате представа как се почувствах. Не мисля да крия осиновяването но и не мисля да че то трябва да е публично достоянеие. Затова както виждате вече на подписа ми няма да има име на моята принцеса а за снимки естествено ще пускам. Не мисля че трябва да даваме обяснение дали детето ни е осиновено. това е нашето дете независимо от начина по който то е дошло. Може би трябва да бъдем и малко предпазливи.

# 43
Простаците и елементарните хора никога няма да свършат и съжалявам, че ти се е наложило да изпиташ това.

Много ми заприлича поведението на тази лелка на стила на една гостенка тука, която обясняваше, че нямало защо да се говори тук за това, ако се пазела тайната, нямало хората да страдат, а тя много разбитрала, защото братовчедите и били осиновени и никой не ги делял.

Ти и само ти  имаш правото да решваш на кого и какво ще казваш, а със снимките наистина е възможно и разни откачалки или просто елементарни любопитни да ги виждат.

# 44
Мира, когато си говорихме веднъж с моя мъж, той каза, че категорично не иска да публикуваме никакви снимки на детето си,  когато то се появи. Аз много се изненадах от тази негова реплика, но след като бях свидител на ужасно груби изрази по повод децата в домовете, определено разбрах аргументите на мъжа ми. Не бих искала детето ми да бъде омърсено с погледите на такива като тази, за която говориш.
Извиняввам се ако измествам разговора.

Общи условия

Активация на акаунт