С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 816
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Говориш. В прав текст. И на двете. Примерно: този път няма да имам нужда от помощ в началото, имам вече опит, а и детето основно спи. По-късно, ако има нужда, ще те повикам.
И на двете маминки.

# 136
Тя ще позвъни на него с въпроса дали еди кога си може да дойде. Така прави по принцип. През мен няма как да мине комуникацията, защото понякога си пишем, но не си звъним, както те са си свикнали да се чуват. Затова той трябва да знае какво да ѝ каже от сега, въпреки че вече уж му обясних и ме разбра, все пак още ме е страх да не вземе да ѝ даде да дойде, само и само да не се обиди….

# 137
usmihni_mi_se, така като прочетох поста не се отнася и за двете маминки.  И Римона пита само как да те идва свекървата въобще, а не как да не идва майка и. Там вече е решено и жената си е взела отпуск.

# 138
Тя не си е взела отпуск за това, защото и без това не е ясно кога ще е датата, а просто се пада да си чисти отпуски, но предполагам, че свекървата с това ще го свърже. Дори и да е така, то предполагам всеки ще предпочете майка му да дойде да му помага (ако въобще има нужда от това), отколкото свекървата.

# 139
Тя ще позвъни на него с въпроса дали еди кога си може да дойде. Така прави по принцип. През мен няма как да мине комуникацията, защото понякога си пишем, но не си звъним, както те са си свикнали да се чуват. Затова той трябва да знае какво да ѝ каже от сега, въпреки че вече уж му обясних и ме разбра, все пак още ме е страх да не вземе да ѝ даде да дойде, само и само да не се обиди….
Ето това ти е проблемът. Мъжът ти е редно да застане на твоя страна, а не да се притеснява, че майка му ще се обиди. За какво има да се обижда свекървата? Че сте отделно семейство, ти си току-що родила, с всички последствия и имаш нужда от време, за да се възстановиш?
Тя не си е взела отпуск за това, защото и без това не е ясно кога ще е датата, а просто се пада да си чисти отпуски, но предполагам, че свекървата с това ще го свърже. Дори и да е така, то предполагам всеки ще предпочете майка му да дойде да му помага (ако въобще има нужда от това), отколкото свекървата.
И това е напълно валиден аргумент. Ако една родилка има нужда от баба - това е майка ѝ, а не свекървата.

# 140
  • София
Говори с мъжа си да е по- твърд, вместо да внимава да не засегне маминка. Все пак е и негово дете. И все пак би следвало да е загрижен и за теб и твоята почивка.

# 141
С право ще се обиди, ако въобще не може да дойде да види бебето. Особено ако през това време майка ти е във вас всеки ден. Определете и там някакви дати да дойде и да си ходи. Иначе може би и на мъжа ти няма да му е приятно и то с право.

# 142
А ако мъжа ти не е съгласен майка ти да идва да ти помага, как ще постъпиш? Ще се съобразиш с него или ще постъпиш както ти искаш?
 Просто питам, при мен никой не е излизал в отпуск. Едва за второто дете въведоха и отпуск за таткото, от който той  се възползва.

# 143
Да дойде на изписването и да си тръгне. Няма какво да се обижда свекървата. Нормално е Римона да има нужда от майка си, а не от нея.

# 144
Не, нормалното е майката и бащата да си гледат бебето. Хубаво е и двамата да срежат пъпната връв, преди да създават семейство.

# 145
Той с майка ми е в отлични отношения, няма причина да не е съгласен, а и тя няма да е денонощно с мен, става дума за разходки, ако времето е подходящо, а не да ми седи на главата. Както ще се случи, ако дойде свекървата, понеже тя няма къде да нощува и ще трябва да е у нас и някой да ѝ принася и отнася.
Отделно дори не е ясно дали бебето по време на отпуска въобще ще се роди, може преди, може и след, така че не е казано, че ще съвпадне.
Acid_Burn тя е от друг град и ще трябва вкъщи.

# 146
Това че една жена има нужда от майка си след раждане, когато е изморена, уязвима и хормоните ѝ са тотално изтрещели, не значи, че не е срязала пъпната връв. Да, добре би било да са само с бащата, но след като в семейството има и друго дете, може би им трябва малко помощ

# 147
Ясно и разбрано ,че няма нужда от помощ и  е за  един ден, идват, гледат и  си отиват. Ако няма външни фактори - грипове и болести , сополи.
 Или определяш ден, след седмица, 10 дни , както се падне, на всички важни,  идват, показваш бебето и чао. Даже не се докосва.  Да си знаят. 
    Но да чакаш всеки момент и се чудиш, предложил си ,нека има отговор - не ми  е нужно.  А за виждане - всеки  е любопитен. Ако не стига денят да се върнат - хотел. При бебе няма работа никой.

# 148
Майки, свекърви, само пречат. Ако бебето и родилката са здрави никой освен бащата не е нужен. Чуждият родител само напряга единия или другия. Да, знам че мъжете обожават тъщите си, но подозирам, че това е понеже не им се налага много да ги търпят, а и тъщите се подмазват.

В случая със свекървата на Римона не знам, с мъжа си виж там нещо, което да устройва и двама ви, да няма обидени. Естествено, не става въпрос да дойде на курорт и да и прислужваш.

# 149
Ще кажа някоя дата по-нататък след като се роди и да не би евентуално да се съобрази, а не да си прави каквото иска пак…

Общи условия

Активация на акаунт