С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 950
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Но това е ако бабата става да и се остави дете. Някои баби е по-добре да не бъдат оставяни насаме с деца.
Много е страхлива и постоянно казва това не знам как и онова не знам как, още като детето беше бебе, та ММ смята, че не можела да се оправи, ако я оставим за по-дълго с детето. Според мен само се преструва, че това и онова не може, за да седим и ние, пък тя само да се порадва така да се каже. Не смятам, че ѝ се занимава да гледа дете, затова и се притеснявам за повече време, ако трябва да я оставя. Все пак нищо насила не е добре да се върши, още повече гледане на дете.
Да, по-добре без оставяне. Поне си казва, че не знае кое как и не може, отколкото да е очевидно, че не може, но да пищи "те не ми го дават". Децата трябва да стоят с бабите само, когато бабите искат и могат, иначе в компания, на гости и така. Жената е възрастна, казваш, натежала и трудно подвижна, няма смисъл.

# 331
Е че то в такъв случай изобщо няма нужда от нея. Поне с домакинството да помогне. Ако толкова държи да е при вас и да ‘помага’. А как не знае кое как, пък е гледала дете тя?

# 332
А как не знае кое как, пък е гледала дете тя?
И аз това питах ММ един ден и той нищо не каза, но знам от баща му, че всъщност той си го е къпал като бебе, нея я е било страх, после го е оставила много малък да го гледа бабата, а тя се върнала на работа почти веднага. И така, а и от видяно към моето дете, си създавам за мен си мнение, че не е особено по гледането на деца, а просто иска да се порадва и това е.

# 333
  • София
А как не знае кое как, пък е гледала дете тя?
И аз това питах ММ един ден и той нищо не каза, но знам от баща му, че всъщност той си го е къпал като бебе, нея я е било страх, после го е оставила много малък да го гледа бабата, а тя се върнала на работа почти веднага. И така, а и от видяно към моето дете, си създавам за мен си мнение, че не е особено по гледането на деца, а просто иска да се порадва и това е.
Много жени от предишните поколения изобщо не са гледали деца, дори бебета. Бабите се пенсионираха рано и децата често от родилното директно у баба.

# 334
Добре де, като не може да гледа дете, поне може да сготви, нали? Или да измие чиниите след обяда? Или поне да си сложи да яде и после да вдигне масата? Или да сгъне изпраните дрехи на внучето? Ама явно и това не иска, щом очаква ти да я отглеждаш. Много лесно така - това не мога, онова не мога, я снахата да опъва!

# 335
В дома на Римона си оправиха натрисанията на свекървата. Какво да готви, че да се върти и тя там при новородено. Просто трябва да има равнопоставеност между двете баби. Щом едната е на изписването, и другата да е там. Снимки,  гуци- муци, и си отиват и двете.
Ще намери начин бащата да и каже.
Римона може също да и каже. Като се оправи времето, да дойде, ще и платят хотел. Та те са 4 вече, какво седене по домовете на свекърви. Не отминаха ли тези времена.
Но родителите да си кажат.
Ако майка и идва, а на снекъпвата и се каже, че " някой ден, когато ни е удобно" , ще я поканят, е нечестно. Некаэси види внучето жената. И да си ходи. Това е удачното.

Не може ли да дойде в деня, преди изписването. Носи сармите, баниците, спи при едното внуче и сина си и след изписването си  заминава.

# 336
...
Много жени от предишните поколения изобщо не са гледали деца, дори бебета. Бабите се пенсионираха рано и децата често от родилното директно у баба.
Не е само до младите баби пенсионерки. Не знаем колко е годишен мъжът на Римона, но ако е около 30-35, то той е от първите бебета на прехода. Това са най-трудните години за нашето общество. Кой оставаше с години вкъщи, за да гледа бебето, при риска след половин-една година да увисне без работа и заплата. То и за работещите беше трудно и гладно, камо ли за безработна майка. Без майчински втората година, без сигурност, че ще си запазят работното място и ще могат да се върнат там. Разпаднаха е цели отрасли, закриваха на предприятия и институти, масово се съкращаваше персонал и трудно се намираше нова работа. Жените със зъби се държаха за работните си места, за да не останат на улицата.
На жената просто трябва да ѝ се каже, че гостуване веднага след изписване на бебето е нежелателно. Поне седмица-две гости не искат, не могат да посрещат и така са решили. Ще я поканят по-късно. Но да се каже! Ясно, категорично и навреме!
Тя надали чете в бг-мама, за да разбере колко е нахална и нежелана. Сигурно и способности на медиум няма.

# 337
Тайс,ти къде прочете,че свека няма да си види внучето? Момичето 1000пъти написа,че ще я поканят,но не веднага след раждането. Защо извъртате нещата непрекъснато? Какъв е тоя зор,веднага след изписването да се явява цялата рода? 1000пъти се обясни,че става въпрос за комфорта на родилката,обаче не се възприема.
Аз не исках никой след раждането,как никой от моя страна не се обиди,само свекървата рева,че не сме я поканили? Защо майка ми или сестра ми не се разсърдиха? Веднага отговарям-защото мислят за мен и това как аз се чувствам. А свека мисли за себе си-че не е дошла, че не е яла и пила,че не била изкъпала тя детето и тн и тн. И нали, разбира се ,аз бях виновна,че АЗ не я искам. Ама не споменава,че и моето семейство не е дошли,нея не я интересува, тя мисли само от собствената си страна.
Как пък няма да шетам и обгрижвам 20човека(нали едните не могат без другите,да е по равно) веднага след като съм се прибрала от родилното. Ама тва няма една свекърва да го мисли,тя ОЧАКВА и ИЗИСКВА.Иначе ще я обидиш и  ще й нараниш егото.
ПП На кой какво не му хареса,че извика метлата?

# 338
Кари, Имам работа сега, ще го постна после първия 133 пост на Римона с анализ.
Прави разлика между майка си и свекървата, дори има очаквания за помощ от майка си и щеше да го използва като аргумент да възпре свекървата. Не е удачен тактически ход. Иначе написах още снощи, ако не е заметено, че не бих изтърпяла и най- добрата си приятелка у нас, камо ли свекърва. Аз я разбирам Римона, но преизопачава.
Дадох вариант да преспи свекървата ПРЕДИ  изписването, да го види бебето и да си ходи.

# 339
Ирис, а ако семейството на майката идва, за да помогне на родилката, а свекървата идва, за да бъде обгрижвана какво правим? Защото в казуса на Римона точно за това става въпрос - свекървата ще дойде, за да чака да ѝ се сервира, а майката на Римона може да я видят само за разходка.

# 340
  • София
Скрит текст:
Кари, Имам работа сега, ще го постна после първия 133 пост на Римона с анализ.
Прави разлика между майка си и свекървата, дори има очаквания за помощ от майка си
Скрит текст:
и щеше да го използва като аргумент да възпре свекървата. Не е удачен тактически ход. Иначе написах още снощи, ако не е заметено, че не бих изтърпяла и най- добрата си приятелка у нас, камо ли свекърва. Аз я разбирам Римона, но преизопачава.
Дадох вариант да преспи свекървата ПРЕДИ  изписването, да го види бебето и да си ходи.
Което е съвсем нормално и естествено. Едната ѝ е майка, другата не ѝ е майка. Както и е съвсем логично когато/ако другият родител има нужда от помощ, да се обърне към майка си, а не към чуждата майка.

# 341
Еми да,Миленака кратко и ясно го написа. Ама свекървите да вземат да го възприемат това нещо,а не да скачат обидени. Всяка жена ще предпочете собствената си майка ,през свекървата. Това явно толкова гига,мега странно им се струва на някой хора. Няма как всичко да е по равно. Майката си е майка!

# 342
Да, това е добра идея. Тъкмо като дойде по-рано, ще помогне на сина си за другото дете, ще поизчистят и пооправят заедно къщата, ще сготви да има родилката какво да хапне като се прибере от родилното (стига Римона да не е от раждащите вкъщи), ще посрещне и види бебето и на другия ден ще си ходи).
Така и родилката спокойна, и свекървата доволна, и мама ще може да идва да помага без проблем и лоши погледи от зетя.
Дадох вариант да преспи свекървата ПРЕДИ  изписването, да го види бебето и да си ходи.

# 343
Аз не разбирам тези сметки как двете баби трябвало всичко по равно и сакън едната да не види внучето повече. Ами като едната баба е по-адекватна, естествено, че ще вижда внучето повече. Другата като е кофти човек, ще го вижда по-малко. Като чака да и слугуват и не знае как да гледа дете, какво очаква?

# 344
  • София
Остава само синът ѝ да ѝ намери хотел и да я помоли за помощ. Но това зависи от него. Може да няма нужда от помощ.

Общи условия

Активация на акаунт