С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 841
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Докато беше здрава майка ми си беше и млада, никога не съм я карала да ми гледа детето. Да прекарват време заедно, когато и двамата искат, да, но да го гледа никога. Когато родих тя беше на 51 и си действаше, пътуваха с баща ми много, изобщо не ми е хрумвало, че трябва да си зареже живота. Разболя се на 65 и три години се борих с нещо аз да и помогна, също винаги категорично е отказвала всичко, което не е наистина наложително. Много си бяхме близки, много се обичахме, говорили сме си по час на ден минимум цял живот, но всеки със своя живот, без даване на акъли и подаване на команди.
Признавам, че ми е много трудно да разбера друг тип отношения. Налагало се е, опитвала съм, не мога.
И като свекърва вероятно ще съм такава, но си давам сметка, че е възможно да бъде изтълкувано зле от човек с други навици.

# 526
Амброзия, последните ти постове ми харесват. Такива трябва да са отношенията между възрастни и пораснали деца - топли, със съпричастност в  радостни и трудни моменти. Казвала съм го и ще го повторя. В този  свят, ако не можеш да бъдеш с най-близките ти хора или да  разчиташ на  тях, то на кой извън този кръг?! Ще кажете приятелите. Да! И те имат своето място, но не могат да заместят родителите ти или съответно собствените ти деца.

# 527
  • София
Зависи от родителите, зависи от децата, зависи от приятелите.

# 528
За всяко нещо има и изключение.

# 529
К.А.Г., удобно пропускаш, че родителите все още плащат масрафа. Кой ще откаже почивка на Малдивите без пари? Ще се прежали там за няколко дни....

# 530
Динчо, кое не разбра от това, че не съм очаквала да ми плащат почивката? Имам възможност да си я платя, това са си чисто родителски желания. И мой семеен модел, защото това съм виждала с тях, това прилагам и с моите деца. Аз пък с кеф правя палачинки в неделя, не защото са ми деца. Wink Стига вече, гледайте себе си, за пореден път моля. Не знам какво толкова видя, че само ти задълба по темата.

# 531
Но ако тези гостувания са веднъж месечно, примерно, за мен е нормално да се съберат всички заедно - деца, родители, внуци, да се видят за няколко часа, да си кажат каквото има и после кой откъде е. Blush
Няма натрапници, няма “лампи“, няма излишни.
И това не винаги е така. Хората са различни и затова най-важното е да си говорят, да обясняват какво искат, какво ще ги направи щастливи.
Давам пример с майка ми, но като свекърва. Брат ми със семейството живее в чужбина, връщат се 1-2 пъти годишно. И винаги ходеха при мама по описания от Мери_Анн модел - семейно.

И години по-късно като се разлюти майка ми в ролята на свекърва - искала да види поне веднъж внучката насаме, но майка й, лошата снаха не давала. Е, за доброто на всички семейства майка ми първо споделяше с мене тълкуванията си (така да се каже играех го лакмус), не със сина и снахата. И й казвам, мамо, разкошна снаха имаш. Идва при теб от уважение. Като искаш нещо, кажи го на брат ми, той ти е син. Майка ми не, трябвало сами да се сетят.
Казах на брат ми и нямаше никакъв проблем. Отидоха само син и внуче и всички бяха щастливи, включително снахата, която е имала време за свои си неща.

Но в комуникацията е важно, първо всеки да каже какво му харесва и какво не. И второ другия да приеме чуждите желания без драма.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 20:49 от biborana

# 532
  • София
Далеч не целя да очерня хубавата картинка, но само искам да отбележа, че масовият пенсионер, който дори лекарски услуги не може да си позволи, ако играта загрубее или хората в залеза на кариерния си път, когато вече дискриминацията ги е хванала и едвам се дореждат до сносна работа, също биха глезили децата си, защото и те ги обичат не по- малко.
И това е средностатистическата реалност в България извън бегемамаинвеститорите. Не омаловажавам жеста, но и ми е малко в повече изхвърлянето и наблягането на розовите отношения. Имали са пари в излишък и са ги похарчили по децата си. Simple as that.

# 533
  • Пловдив
Има ли нужда да продължаваме да го коментираме в темата. Явно в днешно време е много странно пораснали деца (и от двете страни) да се разбират и да имат близки отношения с родителите си. Ами приятно ни е, бе, хора. Играем карти, пием бирички и коктейли и всички сме заедно. Както ни е приятно и по празници. Хубаво ни е да сме заедно. Всеки да си гледа почивките както намери за добре. Имаме достатъчно време с него, в което да ходим сами, една от летните винаги е със семейството. И, както казах, когато резервирам - винаги предлагам и на двете страни. Това си е моят семеен модел, аз не съм коментирала вашите - бих уважила и разбрала изборите на всеки, защото всеки си има своята гледна точка и опит.
Да ти кажа - както я изтипоса свекърва си в темата си личи, колко ти е приятно. Но поддържаш фасада.

К.А.Г., удобно пропускаш, че родителите все още плащат масрафа. Кой ще откаже почивка на Малдивите без пари? Ще се прежали там за няколко дни....
Моите синове. Изобщо не са във възторг от Малдивите. А средния и срещу заплащане няма да му стъпи крака там повече, той го каза. Каца самолета, товаря ги с куфарите в колата и той се изцепва, че Малдивите са много скапано място и в Гърция си изкарва по-добре. Майка ми насмалко не получи удар. Парите за единия на Малдивите са колкото парите за всички за седмица в Гърция Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 19:48 от Янтра

# 534
Янтра, и ти пропускаш, че вече един път са били там 😛
Както казва майка ми - един път стига, предостатъчно е.

# 535
  • Пловдив
Ако не са ходили как ще знаят, че не им харесва?

# 536
Ако не са ходили как ще знаят, че не им харесва?

Е, точно де, как ще знаят 😛

# 537
Писала съм го вече, но пак ще го напиша. Ако майка ми се беше обадила някой ден на баба ми, за да ѝ каже "майко, няма да ти пращам децата на село, за да можеш да си починеш и да нямаш ангажименти с тях", баба ми щеше жестоко да се обиди. Чак щеше да се разреве и да вдигне кръвно, затова че е лишена от внучетата си. Има баби и дядовци, които много си обичат внуците и много обичат да прекарват време с тях. Толкова много обичат, че дори и грижите за деца не им тежат, даже ги радват.
Потвърждавам. Обожавам да са при нас. Вече са сравнително големи, но от двегодишни си ги вземаме при всяка възможност за цялото възможно време. И болни са били, и опърничави на моменти, пак не ми тежи. Уморявам се, разбира се, но общуването с тях ме зарежда. И те, всеки път като си тръгват, тъгуват и ние.

# 538
Аз почивки не плащам и  не ходя с тях на такива. Имам една екзотична екскурзия подарък  за мой юбилей. Затова пък аз съм се реванширала с други плащания, касаещи тях. Важното е всеки да не се чувства използван. По въпроса за семейно или индивидуално гости не мога да коментирам. Ние сме и по дватата начина, защото живеем полузаедно. Всеки ходи и  говори с другите, когато и как се случи. На трапеза - всички заедно.

# 539
Има ли нужда да продължаваме да го коментираме в темата. Явно в днешно време е много странно пораснали деца (и от двете страни) да се разбират и да имат близки отношения с родителите си. Ами приятно ни е, бе, хора. Играем карти, пием бирички и коктейли и всички сме заедно. Както ни е приятно и по празници. Хубаво ни е да сме заедно. Всеки да си гледа почивките както намери за добре. Имаме достатъчно време с него, в което да ходим сами, една от летните винаги е със семейството. И, както казах, когато резервирам - винаги предлагам и на двете страни. Това си е моят семеен модел, аз не съм коментирала вашите - бих уважила и разбрала изборите на всеки, защото всеки си има своята гледна точка и опит.

Нормално е един обгрижван човек със свестни родители да има идилични отношения с тях и да му е приятно да прекарват време заедно. Даже и на преклонна възраст пак ще бъдем деца на родителите си, ако всички сме живи и здрави. Но става въпрос за твоите, нали, за свекървата се изказа по друг начин в предишен пост.

Общи условия

Активация на акаунт