С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Съвсем възможно е родителите ѝ да са по-приятна компания, пък и по-възпитани. Няма нужда да се казва на бялото черно. Най-малкото, може те да се държат по-добре със зет си, от колкото свекървата със снаха си. Ясно, е  чия компания ще бъде предпочетена за почивка, в такъв случай.
И да, пъпната връв се скъсва по друг начин, не с неходене заедно на почивка. Най-малкото предпочитам някъде на почивка, вместо гостуване у дома, с дни.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 09:45 от alex_jp

# 616
  • Пловдив
Ако е само почивката, единичен случай, е ОК, да кажем. Тук спекулирам, но от написаното ми изглежда, че едното семейство е представено като по- готино по принцип и нещо повече, мъжът е убеден в това явно. Тя е гледано дете, близко с мама и тати, които са страхотни, пък чуждата майка не че не е готина, все пак люска коктейли, ама ... Нали. Тъничко мятане под влака, ама много си я харесва. Ела, кажи, че не те кефи и да се приключва. Толкоз я харесва, че мъжът ѝ е осиновен от нейното семейство.
И само финален въпрос - тъщо и тъсте ли им вика или мамо и тате. Сори, набрах инерция и не се сдържах Grinning
Кеч, душата, харесвам те, ОБАЧЕ ако наистина са по-готини, а? Ко прайм. Пак казвам, гледам такова положение от близо. Знам защо семейството на брат ми заобикаля майка ми и висят редовно с тъстовете. Майка ми много добре я познавам. Тъстовете на брат ми съм ги срещала 5 пъти, но са много по-малко изискващи, по-малко критикуващи, по-лек характер. И не е свързано с пари, майка ми реално и потенциално е по-голям донор. И аз съм и дъщеря, аз съм убедена, че те са по-готини, и брат ми е убеден, че и моя мъж (познава майка ми от 20 години и я търпи, той е търпелива душа) - всички сме убедени.

# 617
Може, бе, може 😄 Никой не отрича, че някои хора са по-готини и лесни за общуване, други не толкова. Но пак да попитам, че някак се заобиколи въпроса ми. Ами ако свекървата просто не иска да си "почива" с цялата тълпа? И семейни приятели да са били родителите на млади години, с времето хората се променят, приятелства се развалят. Защо с такава готовност приемаме обяснението на едната заинтересувана страна? Че почваме и да дописваме сценария и се надъхваме срещу едните?
Не разбрах, свекър има ли в компанията?

# 618
  • София
Аз не съм твърдяла никъде дали са или не са, тъй като няма как да зна(е)м, единствено, че това трябва да е мнението на двойката, а не на единия от двойката, както тук ми изглежда, и мама и тати не излизат от устата. Тук няма индикации, че свекървата е свръхтруден и тегав човек, изискващ интелектуалец. А просто редовните свекървенски глупости. В началото се писа, че той бил добър във връзка с екскурзията, после всичко премина в единствено число.

Поставих се на негово място- явно все пак е искал да прекара време с майка си, щом е искал да платят въпреки нейните финансови възможности. Ако аз искам да прекарам време със своята родителка и ММ започне да ми обяснява и вади аргументи как неговите мама и тате са много по- готини и дай с тях, на нея няма да ѝ се молим я, ще ми стане меко казано неприятно. Ако мъжът в казуса сам се е дръпнал от 'муфтаджийката', няма проблем.
Не знам защо е затрито, но ми боде очите, че единият е скачен с мама и тате, а се очаква другият- да не е с неговите. И не не заради повичката, а заради начина на говорене. Нито един от постовете на другите потребителки, разказващи как са викали бабите по екскурзии не ми прозвуча по същия начин като нейния, не знам защо, не е лично в никакъв случай.

# 619
  • Пловдив
Може, бе, може 😄 Никой не отрича, че някои хора са по-готини и лесни за общуване, други не толкова. Но пак да попитам, че някак се заобиколи въпроса ми. Ами ако свекървата просто не иска да си "почива" с цялата тълпа? И семейни приятели да са били родителите на млади години, с времето хората се променят, приятелства се развалят. Защо с такава готовност приемаме обяснението на едната заинтересувана страна? Че почваме и да дописваме сценария и се надъхваме срещу едните?
А, това пък е съвсем друг, отделен цирк. Аз май няма да искам да почивам, поне не редовно и често с евентуалните бъдещи семейства на синовете. Веднъж на 3-5 години може би, всяка година абсурд.

Ако аз искам да прекарам време със своята родителка и ММ започне да ми обяснява и вади аргументи как неговите мама и тате са много по- готини и дай с тях, на нея няма да ѝ се молим я, ще ми стане меко казано неприятно. Ако мъжът в казуса сам се е дръпнал от 'муфтаджийката', няма проблем.
Е, на брат ми не се налага да му обясняват. Той сам си го прави. Не я защитавам Амброзия, даже ме дразни с лицемерие.

# 620
  • София
Не виждам проблем с такъв вариант. Не й се ходи, не ходи. Нищо лошо няма в това.

# 621
Ами, ако не иска да ходи, още по-лесно - просто не отива. 😀 Абе тия неща вътре във фамилията не се ли изговарят? Аз разбирам от колеги, приятели и тн да се търсят удобни извинения, ама вътре в семейството защо не си каже, че просто не й се ходи? Аз на майка ми редовно си казвам, ако не желая да ходя някъде с нея или без. Или нещо не ми се прави. Нали за близки хора иде реч. Да каже: Тази година пропускам, не ми се пътува. Едва ли някой ще се обиди.

# 622
Тук не е проблемът дори кой е по- готин. В центъра беше поставен финансовият въпрос и някаква хвалба колко тъстовете развързват кесията. Ако беше групово ходене на почивка, млади и стари, честно казано, аз това не го разбирам, де. Ходим със себеподобни ние. Казах, че тъстът беше воден в Гърция миналата година, хем на разноски на младите, и так е правил бойкот с бира и тази година е хукнал с бабите. Та не съм го питала как се е чувствал, защото ще каже, че е ок.
Всяко семейство си има традициите и динамиката. Но ето това плащане на почивката ми е някакъв труден за смилане елемент. Като подкуп от едните, и като приемане на финансиране на почивката от млади, активни, работещи хора. И не е въпрос на имане и нямане. То сега всички работим, пък и имаме. Губим хора в тези години, сдобиваме се с имоти.
Самата естественост на това плащане на почивката от родители към семейство с деца, на мен ми е неестествена.
Иначе, и ние поканихме младите с нас на еднодневна екскурзийка до едно коледно селце, после с обяд. Уж ние да ги водим, тяхната кола е по- хубава, айде. Че и всичкия ден бяхме на тяхна сметка, а не искахме да става така. Той, моят син, като кажа, че ще ги водим на ресторант, вика, ооооо, сготви ни и ни покани, а то това е разправия, знаете. Не че не обичам да посрещам гости, но много бачкам и не ми е до салтанати.

# 623
Аз не знам кой умира от кеф като си създава работа, но като почнеш, потръгва и го правим. Става удоволствие, особено ако се хареса. Но първата реакция не е баш гостоприемна ,почва чудене, какво ,кога ,как.
 При мен проблемът е , че започна да не ми се получава винаги,  често се случват  гафове вече. Че  почвам да се чудя,  аз ли съм, що така стана.
 Това за повече дни , за едно ядене е по-лесно.

# 624
Може би защото ако каже, че просто не ѝ се ходи, другите ще се обидят. Или ще почнат до безкрай да я уговарят колко хубаво ще бъде. А жената просто не ще 😄
Гугъл, в кое семейство да си каже? В своето собствено, в снахенското, в това на семейните приятели? То прекалено разширено това нейното семейство, взе да ми дожалява за жената 🙂
Майка ми не обичаше да си почива с моите свекъри, въпреки че хората я канеха на вилата си. Отиде веднъж (и то заради децата), повече не повтори (и то въпреки децата 😁). А не са се карали, не са се разправяли. Правете си изводите!
Аз също не бих тръгнала по почивки със снахенско-зетьовите роднини.

Не случайно попитах има ли-няма ли свекър в картинката. Не, за да ми се отчита Амброзия, а вие да се замислите. Семейните приятели може да са били "семейни" покрай мъжете. Жената е ходила заради него. Ако свекърът е починал, за какво ѝ е да продължава да поддържа нещо, ако не ѝ харесва. Разменени гостувания по празниците са напълно достатъчни. Ако ли има свекър, защо само свекървата се обсъжда и укорява?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:36 от птица

# 625
Птица, свекърът е покойник и свекървата забогатяла покрай това.

# 626
С малки деца, две, ходих на почивка със свекърва ми. То на всичко дето ми кажат съм била съгласна, вие четете - подчинявах се.
 Тя си каза ,че няма да повтори.
 Та и  да си съгласен, да платиш, синът и де ,да не ме погнете, пак да няма желание.

# 627
Птица, свекърът е покойник и свекървата забогатяла покрай това.
Пропуснала съм това, простете.
Ами ако Гошо и Иван са били приятели и тя е ходила заради нейния си Гошо, сега, като го няма, от к'ъв зор пак да ходи?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:10 от птица

# 628
Въпросът е принципен. Синът има наследство и го  е отказал в полза на майка си. Никой не я кара нищо.  Вероятно си е егоистична сметкаджийка и  използвачка. Срещу това се вълнува  авторката.  И мен са ме вълнували  проблеми от морална страна, това не е честно ми беше в ума То нищо честно няма в живота, или е рядкост.

# 629
Аз също мисля, че е нахално да иска синът да плаща почивките, при положение че се е отказал от наследството си, в полза на майка си.

Таис, научи ги да излизате на заведение. За всички е най-добре. Иначе заминава цял ден в приготовления. Не, мерси съм, има по-приятни начини да прекарам част от деня.

Общи условия

Активация на акаунт