С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 853
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Алекс, знам аз.
Ходим, не че не ходим, ама си мислят, че ме четкат. То вярно с голям мерак ги посрещам, но си е разправия три дни. Иначе обичам да аранжирам, да е всичко на ниво. И напоследък нямам време. А имаме много хубав повод да ги почерпим. Предпочитам да се нагласим всички, и аз искам с маникюр и рокля 😊.

Кеч, и на мен този коментар как тя си имала, пък не искала да си плаща, ми остави лош вкус. Не знам защо загубата на съпруг  го приема Амброзия като финансово обезпечение. И тук, дали е свекърва, или нейна майка, бих реагирала еднозначно. Просто оставя лошо впечатление.
Вдовица, естествено, че ще си прави сметката, а и по- можеща няма да става.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:18 от tays

# 631
  • София
Винаги са ме учудвали хора тип крава да бозае от теле и мисля, че тук това е драмата. Едните родители се държат като родители, свекървата като дете. Можеше да не е почивка, а едните канят на вечеря и дават нещо сготвено на децата, а свекървата иска само да я канят и да и носят.

# 632
Ако знам, че родителите ми са достатъчно добре финансово и имат желание да платят почивка на семейството ми, ще го приема с благодарност. В същото време, ако свекърва ми, която е също толкова добре финансово и очаква ние да и плащаме всяка година почивката, ами не, не бих била съгласна. Един, два пъти е повече от достатъчно.

Таис, правиш резервация и казваш в толкова часа, в еди кой си ресторант. Аз така правя вече, ако и свекърва ми да мрънка, че не я каня на гости (при нас тя иска по домашно му, аз не обичам).

# 633
Птица, не си чела, а аз разказвам малко пристрастно и пак ще ме дъвкат снахите 😀
Амброзия изпраща линк с почивката на свекърва и техните. Техните казват, ооо, супер, но ние ще ви платим. Свекървата казва " скъпо ми е, мерси". Един път е ходила с тях и са и платили. Не разбрах тъстовете ли, че то тука е сложна финансова верига 😀

# 634
А няма ли право да откаже, било защото си прави сметка на парите или не и харесва мястото. Вече ако тупа с краче длъжни сте да ми платите почивката е друг момент. Но ако просто отказва не виждам къде е проблема.

# 635
  • София
Птица, не си чела, а аз разказвам малко пристрастно и пак ще ме дъвкат снахите 😀
Амброзия изпраща линк с почивката на свекърва и техните. Техните казват, ооо, супер, но ние ще ви платим. Свекървата казва " скъпо ми е, мерси". Един път е ходила с тях и са и платили. Не разбрах тъстовете ли, че то тука е сложна финансова верига 😀
Младите са и платили. За мен това е много странно, не бих го направила, особено за човек, който може да си плати сам.

# 636
  • София
Доколкото помня, два пъти й бяха плащали. Може би просто е по-нахална.

# 637
  • София
Не е окей те да ѝ плащат. Ама и на Амброзия не е ОК да ѝ плащат.
Защо пък не? Като искат и имат, да плащат. Какво ще ги правят тези пари иначе, в отвъдното ли ще ги вземат с тях? Нека да ги харчат, докато могат за най-важното - време със семейството.
Ами тогава важи и обратното. Wink И те няма да си ги носят в отвъдното.

Тайс, защото не са нейните мама и тати. Когато някой ми е смятал какво ще получа при живи мои родители, го питам дали е сметнал какво той ще получи и дали е мислил за смъртта на своите и какъв ковчег ще избере. Не се приема добре. Не били мислили по въпроса. Ама са мислили някой си какво ще получи. И то не е като да съм наследница на магнати или свръхимотни. Ако и готЕните родители са толкова тактични, мерси. Да си смята вдовишката пенсия на майка си и за какво точно ще ѝ стигне, вместо да коментира чуждите наследства. Aман от нагли хора под прикритие на "ама кво толкова". В такива дреболии и коментари си личи човечността на някого, пък ако ще да е най- любезният и най- готините коктейли да пие.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 13:55 от The Catcher in the Rye

# 638
Абе, обвинявате мен в безвкусно и грозно изказване, но аз не пращам ничии роднини да умират. От тук единственото, което стана ясно и бих обобщила е, че е проблем родител да плаща на детето си, но не е проблем детето да плаща на родител. Чак се намесиха и починали хора, свекър ми беше супер пич, между другото. Много хора тук копаят дъно, докато смятат, че други го правят. Бъдете щастливи, не дръжте толкова негативизъм в себе си. Не розово, черно ви е положението. Направете си го поне цветно. 😃 Аз нищо не съм смятала, не ми е нужно, не е мое. Това съм го споделила, защото именно тук ме питате има ли тя възможност, казвам, че има, защото печели първо добри пари, второ няма задължения и чак на трето място беше наследството, от което част от него по закон се падаше на мъжа ми, но никой не го иска, остана си при нея, защото считахме, че е нейно. Къде видя пък сметки, не знам.
Тук си пишете свободни съчинения, но единствената истина е, че аз плащам почивка за три семейства, едно от тях превеждат на мен освен тяхната част и моята, без аз да съм настоявала, а другата част не се плаща изобщо. За да сложа край на спекулациите - с кеф идва и после разказва с добри впечатления.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 14:03 от Ambrosia

# 639
Майка ми ни помогна с парите за раждането. Сега понеже свекърите нямат същите възможности, трябваше да й откажа ли? То щяхме да си платим ние, имахме си даже подготвени за целта, но ни облекчи бюджета. Не знам къде по света може всичко да е точно по равно за всички - без значение пари ли коментираме, или грижа, отделено време, любов и тн. То родителите редовно имат преференции между собствените си деца (което не коментирам колко е ок) та между тъстове и свекърите ли да няма. 😀

# 640
Аз пък, нищо не разбрах. Голяма част от нещата не бих ги направила така, но сме различни. Не видях проблем, честно казано, май нямаше и конкретно оплакване. Пак се чудите защо да си дърпаме плитките, защото никой не иска да пише.

# 641
При нас свекървата предложи на ММ да плати раждането, което предстои, но аз отказах. По същия начин бих отказала и на майка ми. Не искам да съм длъжна после на никой. Но по-добре от майка си да вземеш, отколкото от свекървата Гугъл, че после няма отърване от нея (поне в моя случай). 😀
 Със сигурност щеше да иска да дойде за изписването, да си поседи царски няколко дни и да ѝ се слугува у нас.

# 642
Нашето поколение / на възраст свекървенска/, е приемало помощ от родители, защото точно когато бяхме студенти, после раждахме, бяха гладните години. На мен майка ми ми е помагала да си гледам детето, за да мога да се дипломирам и после да стартирам с частна практика. Свекърите ни изхранваха , че и хубави мръвки и зеленчук идваше от тях. Но тогава бяха много тежки времена за младите. А и майка ми се пенсионира млада, така беше. После, с тези ниски пенсии, колко сме помагали, че и докато бяха живи. Някак животът се променя, и не знам защо ми е странно в казуса на Амброзия да им плащат почивките родители, които те могат да си платят сами.
Помощта за мен от родители на деца със семейства и техни деца, би трябвало да е всякаква, освен финансова. Освен ако младото семейство са много зле финансово, което не го вярвам.

# 643
Да върна на темата и пак да попитам, свекървата в прав текст ли отказва почивките, защото не ѝ ги плащат?
Защото да кажеш "скъпо ми е", понякога наистина означава, че ти е скъпо!
Върнах се назад в темата. Споменават се суми от 2000 лв. Ми скъпо си е. Особено за игра на карти и пиене на кафета и коктейли за тези пари.

# 644
При поканата всеки е наясно колко струва. Съгласяват се. Никой никого не кара на сила, казваме, че сме решили да ходим еди къде си, в случай че имат желание да сме заедно - изпращам оферта. Плащам (да, аз, защото и това се повдигна), но тя не повдига въпрос да си плати нейната част. Затова при следващ път казвам, че всеки поема своето - оттогава тя казва, че е скъпо и не идва. Аз много добре знам дали желае или не - повярвайте ми, иска, но с условието да не се плати от нея. Изобщо няма да се обяснявам повече. За протокола - тя не знае, че някой поема и нашата част, за това бъдете сигурни.
Сега пак прочетете поста и отново помислете дали звучи като оплакване, защото вече се забеляза. Изобщо не съм се оплакала, споделих във връзка с подобни постове на други потребителки преди мен. Аз ако съм се оплаквала от нея вероятно щях да съм по-редовна тук.
И нито едно от трите семейства не е богаташко, понеже това се спомена. Абсолютно бих казала, че възможностите са сходни и на трите. Умишлено спрях да коментирам, защото ми стана ясно, че се приема за нормално дете да плаща на родител, когато той самият може да го направи. За мен не е било нормално към пускането на поста, все още не е, надявам се и като остарея да не е.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 14:54 от Ambrosia

Общи условия

Активация на акаунт