С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 795
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Ако е питала сина си какво да приготви и той й е казал,че Ели е на диета,окей. Ама пак да го изцепи така....

# 76
Думам ти дъще, сещай се снахо.... само дето в този случай е думам ти сине, сещай се снахо.
Очевидно в тази дом не ядат такива неща, които са сервирани, свекървата се е престарала, трябвало е да сготви това, което си ядат обикновено, пък кой каквото иска и ако иска.
Имам приятелка веган, винаги като ходи на гости, носи нещо веганско, така хем не е с празни ръце, хем е сигурна, че ще има какво да яде.
Ако снахата беше толкова придирчива, щеше да си донесе нещо.
Не са младите хора толкова залюхави и глупави, особено тези с хранителни навици различни от масовите.
Свекървата просто е нетактична и невъзпитана, като много българи от нашето поколение. Съжалявам да го кажа, но аз на касво съм се наслушала по празненства и сбирки.... ужас просто, дори и да не е нарочно.

# 77
Значи ако сготви каквото си хапват по принцип, ще има толкова ли не можа да сготви една салата и за кандидат-снахата. Не е като да не сме го чели в тази тема. Като сготви спрямо момичето, пак проблем. Направо нищо да не готви и да не слага трапеза най-добре. А иначе може нарочно да е настъпила момичето а може и просто да го е казала така, без изобщо да се усети.

# 78
А иначе може нарочно да е настъпила момичето а може и просто да го е казала така, без изобщо да се усети.

Това е така. В последващата комуникация много бързо ще се изясни каква е работата.

Но определено ми е странно, ако при двама-трима мъже в къщата, за вечеря са предвидени само салати и няма нищо по-сериозно за тях. Ако изобщо е така, както е описано.

# 79
  • София
А иначе може нарочно да е настъпила момичето а може и просто да го е казала така, без изобщо да се усети.

Това е така. В последващата комуникация много бързо ще се изясни каква е работата.

Но определено ми е странно, ако при двама-трима мъже в къщата, за вечеря са предвидени само салати и няма нищо по-сериозно за тях. Ако изобщо е така, както е описано.
Пилешки хапки бяха описани.
И аз не мисля, че е било с лошо, но другият син простак едва ли е паднал от космоса, това е по-притеснително, че е такъв.

# 80
Мен щеше да ми стане много смешна тая ситуация, ако съм на девойката. Не бих се засегнала. Звучи като гаф.

Момичето много се забавлява, като го разказа, и всички присъстващи много се смяхме Smile Тя не е пълна, а е от типа кръглолики хора с бузи, по-скоро пухкавелка, не знам как да го опиша. Ведро и самоуверено момиче е, няма комплекси на тази тема и може да се смее над това. И всъщност момичето Е очаквало точно тутманик и кюфтета, защото това били най-яките специалитети на проекто-свекървата, и синът легенди разказвал за тези нейни произведения. Smile  Но да, салатите били хубави и разнообразни, добре подредени и украсени, личало си, че е вложен труд.

На мен лично ми звучи като захапване, а старанието със салатите - пак като някакво надцакване "виж каква съм майсторка, дори и на салати". И "не си достойна да ти сервирам моите специалитети"... Но аз съм по-мнителна, а и не познавам жената - може просто да си е такава по принцип. Някои от присъстващите на разказа предположиха, че след като се сближат и поопознаят ще има по-директни съвети как трябва да отслабне. Но това са спекулации, разбира се.

Малкият син е тинейджър в разгара на пубертета, аз пък от неговите думи не се впечатлих, чак от вашите коментари се замислих доколко е уместно изказването му. Още едно доказателство колко различни сме хората Simple Smile

# 81
А, не е задължително. Аз в това отношение съм същата като имаме гости. Да има нещо по-така за сервиране, правя разни джиджани разядки, апартамента свети и вадя симпатични чинийки и салфетки, и тн. Не мога да го преодолея това, честно. Въпрос на характер е. Не е да пратя на гостите някакъв завоалиран намек, просто не мога да преживея да ми дойде някой у дома и да е лудница и да сервирам нещо без никаква идея. Макар че с най-близките сме си поръчвали пица и тн, де. И пак не е моето. Може и въпросната свеки да е малко бъгната на тази тема.
При всички положения начало, в което е вложила труд и усилие е доста добро. Grinning Има надежда в бъдещите им отношения.

# 82
Най-хубавото в цялата история, е че проекто-снахата е ведър човек и не се вторачва в глупости. Много вероятно да и се получат добре нещата.

# 83
  • София
Най-хубавото в цялата история, е че проекто-снахата е ведър човек и не се вторачва в глупости. Много вероятно да и се получат добре нещата.
Да, човек като не търси под вола теле е по-добре. Аз за такива свекървища знам, че просто не си представям защо човек би се вързал на нещо, което е лек гаф тип куриоз, вечерята минала добре, жената се е постарала, посрещнала добре момичето. Може някой ден да се смеят и двете на това.

# 84
Това не вярвам на много хора да им хрумне, трябва си наистина бая мнителност и лош опит - ако човек се е постарал да сготви сервира за чакан гост, значи иска да го надцака?
Не се ли подготвят всички нормални хора старателно за гостите си?
Това е съвсем нормално и мило отношение, не надцакване.
А и никой не прави наистина тутманик за гост нов човек, освен ако няма някаква уговорка. Това си е за у вас си, за закуска, не е представително за гости чак.
Човек наистина ако търси достаъчно старателно под вола теле и ще намери:))))
Ще пишеш как са се равили по-натам отношенията. Аз залагам, че е било неволно за диетата.
Един вид - те сега младите все са на режими и диети, дори не и за килограмите, сумати приятелки имам слабички, просто не ядат глутен, месо или пък млечни.
И на малкото братче думите не ме възмутиха, вечно гладните тинейджъри са пословични, имат и способността все пред гости (замаскирайки така срам) да се правят на отворени.
Така кат цяло всичко е наред Sweat Smile пророкувам им аз

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 11:35 от tiny_lili

# 85
И аз не бих вадила категорични изводи от един път, вече ако стане системно - тогава да.
Но мен също ме учуди вторият син.

# 86
Не едно, няколко телета могат да намерят под вола търсещите. На толкова неща сме се начели тук...
И братът какво толкова ви впечатли, също не разбирам. Ми вкъщи си е човекът, прибира се гладен, яде му се. А щом е и тийн, пък съвсем нормално поведение. Да не говорим, че той сигурно отдавна познава приятелката на брат си.

# 87
Свекърва ми всеки ден идва вкъщи уж да види детето за две минути, не се обажда , не предупреждава, и стои много повече от две минути.
Постоянно живея под стрес и напрежение в очакване да дойде на обяд преди да сложа детето да спи, детето се превъзбужда, трудно заспива, аз не мога да седна да хапна защото храня детето и сервирам на свекървата, която се прави на маймуна, за да развеселява детето.
Освен това учи детето само на глупости, то почва да се лигави, като намира подкрепяща публика, която се радва на всяка простотия или беля.

Чудя се мога ли да и кажа да не идва утре? Как да я накарам да спре да идва всеки ден?

Не мога да разбера толкова ли е трудно преди да дойде да предупреди от предния ден...ама като се замисля тя всеки ден виси пред вратата и вероятно не вижда смисъл да предупреждава.
Много ми е досадна.

Освен това като влезе вкъщи, само на детето говори, мен ме игнорира, аз я питам как е, или опитвам да разкажа нещо за детето, тя ми обръща гръб. На прощъпулника на детето имам клип как прави физиономии и коментари за мен, когато детето тръгва към мен. Като се роди детето сякаш очакваше да й го дам тя да го гледа и като ревеше и правеше драми , че не и го давам, аз кърмех на 2-3 часа и нейното постоянно присъствие само ме изнервяше. И с времето още повече ме дразни.

# 88
Ами защо не опиташ нормално да й обясниш? "Искам да те помоля да се обаждаш преди да дойдеш, защото и ние си имаме нашите планове и режим, за да мога евентуално да ги  съобразя с теб?" Или нещо такова.
Ако не стане по този начин, ще се наложи да си малко по-твърда и не толкова любезна.

# 89
Кукличке, мъжът ти какво казва? Знае ли, че на теб ти е неприятно свекървата да идва всеки ден и да се държи пренебрежително с теб?

Общи условия

Активация на акаунт