С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 954
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честито бебе, Гугъл! Здраво и щастливо да расте!

И да, като родиш помощ е някой да донесе храна и евентуално да изчисти и изпере, изглади, но без да го видиш, и без да се налага да си говорите и да се бутате. Това спокойно може да е бащата, пък с една сушилня отпада и гладенето. То и сготвена храна продават на всеки ъгъл поне в София, та наистина точно след раждането чужд човек да ти се мотае, дразнещо и безсмислено. Пък ако ти кацне на следродилната хормонална буря може и да се изтрепете.

# 211
  • Blondeville
Честито бебе, Гугъл!

Сещам се и аз с първото дете, ходех през повечето време с една гърда навън, докато кърмех пък мъжът ми в първите дни цедеше другата гърда с ръчната помпа (и много бързо изтърча за електрическа после Joy )

Представям си майка ми или свекърва ми в тая конфигурация, освен взаимен дискомфорт не знам какво друго бихме си докарали Grinning

Това си е интимен момент, свикване и нагаждане с малкото човече за мама, тати, братчета/сестричета. Дългосрочно гостуващи в дома роднини са предпоставка за изпилени нерви. А и много често бабите помагачи искат да изземат задълженията на таткото, което считам за много грешно. То затова сигурно се е наложил този израз “бащата помага за бебето” - какво помага, той е родител и участва. Да, не може да го роди и накърми, но може всичко останало.

# 212
Гугълче, много се радвам за вас, честито и да си гледате бебчето с кеф!
То и при теб ще има интересности, свекърите ти още ли не са се " проявили" 😀

# 213
  • Най-красивата страна
Аз бих казала директно,че не искам никой да ми помага.
Бабите да дойдат на изписването на бебето,да го изкъпят първата вечер и толкова.
Ако все пак някоя се натиска да помага,добре дошла е да свърши домакинска работа-може да изглади прането,да измие банята или да сготви...в една къща винаги има какво да се прави.

Нормално е жената да предпочита компанията на майка си след раждането.не само  да помага ,а да си поговорят по женски например..

Когато се роди дъщеря ми върлуваше някакъв вирус и аз не пусках никой при бебето.
Бабите веднъж и толкова.
Гости чак  на 40 ден .

# 214
Гугъл,честито и от мен. Пожелавам ви най-вече да сте здрави и да си изкараш едно прекрасно майчинство.
Като цяло близките могат да изчакат с визитите си и да дойдат поетапно. Бабите няма какво толкова да се натискат ,че и с дни да остават на гости. Да оставят майката на спокойствие и да си влязат в ритъм. Не бих приела и свекърва ми да идва да ми чисти къщата. Бащата за какво е? Една манджа ли няма да успее да направи или пък да поизчисти. Само за майки,бебета и баби си говорим. Ами тия бащи? Те някакви странични наблюдатели ли са?

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 18:36 от Karina-88

# 215
Я, бебче! Simple Smile Честита рожба, Гугъл! Да ви е живо и здраво и само радост да ви носи!

# 216
  • Варна
Ехааа, имаме бебок! Да е жива и здрава принцесата и на мама желая бързо възстановяване.
Голяма работа са това водолейчетата ще знаете.

# 217
Любимите ми приятелки са водолеи. Хубави хора са. И се справят добре в живота 🙂
Честито бебче на Гугъл! Здраво и кротичко да расте.
Интересно ми е кучето как прие бебето?

# 218
Честита щерка, Гугълче, чакана и желана! жива и здрава да е   и расте щастлива в един по-добър свят! Дано свекървите станат по - добри .   

# 219
Дано свекървите станат по - добри .   

А, дано, ама надали... Laughing

# 220
Благодаря ви, момичета! Simple Smile

Любимите ми приятелки са водолеи. Хубави хора са. И се справят добре в живота 🙂
Честито бебче на Гугъл! Здраво и кротичко да расте.
Интересно ми е кучето как прие бебето?

Ами влюбен е 😆 Седи облегнал глава на гнездото и се взира в нея. Иска много да я близне, но не му позволяваме. Внимателен е. Около нас беснее, мята се, скача. Край нея все едно е друго куче. 😆 Цяла детегледачка стана този уипет - тя издаде звук и той вече е дотичал с вдигнати ушаци. Първия ден лаеше, когато тя ревне, но слава богу бързо спря. Абе беше му голям шок първите 2-3 дена - аз така стресиран и с огромни очи не го бях виждала. Вчера й донесе топката - любимата му играчка. Мисля, че всичко ще бъде наред.

# 221
  • София
Аз поне - помощ от мъжа ми искам и моля - когато става въпрос за нещо свързано само с мен и моите си неща. За общото ни дете - не е помощ, а негово задължение. Точно толкова, колкото и мое. Да, биологията е разпределила кое може само жената да поеме - но всичко останало и той може да го свърши.
Извинявам се, забравих колко тънкообидна е ССФ от думата "помагам".
То и кърменето не е нещо, с което тъщата да помага, но щом казвате...
Разбрах, че мъжът каквото и колкото да свърши, е пренебрежимо, нищо работа и майка му е излишна

Гугълче, честито!!

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 18:19 от Cuckoo

# 222
Е колко помощ трябва на 80 килограмов здрав, прав мъж с мускули да вдигне дете 3 килограма?
То малко смешно става, млад мъж да вика възрастна жена да му помага?
Не трябва ли да е обратното?
(Ако мъжът има сериозни здравословни проблеми е друго, но е рядко срещано сериозно болен мъж да има новородено бебе. В този случай смятам, че би било уместно майката на мъжа да помогне, но не и да стои 10 дена в апартамента им денонощно.)
Редактирано: Докато отговоря и Cuckoo си е редактирала мнението. Сега моето малко не е на място, защото е отговор на въпроса и дали мъжът може да извика майка си да му помогне.
Нищо, друг път ще знам да цитирам. Blush

# 223
Едно новородено има нужда основно от майка си,защо се правите на луди не разбирам. Свекървата с какво ще помогне,освен с домакинска работа? Ще стане да кърми ли,да преоблича бебе ли,да къпе ли какво? Бащата не може да напазари и наготви ли? Яйца поне не може ли да изпържи,ама хайде свекървите да си научат синовете на елементарни неща,моля ви се 😁. Сериозно питам,свека с какво ще помага 10 дена?

# 224
  • София
То и жени има по 80 кг, ако ще се хващаме за цифрата. И би трябвало да се оправят сами с детето си по чисто биологични причини. При животните не са много случаите бащата да кръжи около майката.

До колко години е млад мъж и от колко жената е възрастна?

Общи условия

Активация на акаунт