С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 988
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Тя доколкото помня беше дала някаква сума за апартамента на младите. Те сега могат да и вземат стая за две -три нощувки в хотел и да излизат и с нея на разходки.
Ама проблема, е че не могат да я понасят, по-скоро Римона и сега се чуди как да не идва въобще, ама хем и мъжът да не се сърди. А вие добре и помагате.

# 256
  • София
Римона, мъжът ти ще си вземе ли двете седмици, които му се полагат след раждането?

Боряна, защо помощта трябва да е добре дошла и от двете страни за един и същи човек? Нормално е снахата да предпочита своята майка, както и зетят да предпочита неговата.
Да, ама на зетя не му се позволява даже да се похвали с бебето пред майка си. Свекървата не е желана и да го види бебето, какво остава да помогне. И да сготви не може, не знае колко големи сарми да направи.
Защо да не му се позвалява да се похвали Thinking
Може да покани майка си на обяд (примерно), да сготви, да се похвали, а през това време Римона може да излезе, да си почине.
Не разбрах дали той ще си гледа детето след раждането. Защото, ако си бие шута и не си пусне отпуска... Е, тогава няма как да помоли майка си да му помага.

# 257
Римона, мъжът ти ще си вземе ли двете седмици, които му се полагат след раждането?

Боряна, защо помощта трябва да е добре дошла и от двете страни за един и същи човек? Нормално е снахата да предпочита своята майка, както и зетят да предпочита неговата.
Да, ама на зетя не му се позволява даже да се похвали с бебето пред майка си. Свекървата не е желана и да го види бебето, какво остава да помогне. И да сготви не може, не знае колко големи сарми да направи.

Каква драма,пуснах една сълза.... То измислици,то чудо. И сарми на току що родила жена? Дай някоя по-лека манджа,какви са тия сарми.....

# 258
Aз предпочитам с мъжа ми вкъщи.
За какво да ми помагат? Да ми изпере гащите? Че мъжът ми е недъгав да пусне пералня ли? Или ще ми търка гърба в банята? Което той също може да свърши.  За кое по-точно трябва и се очаква аз да имам нужда от помощ?
Аз с майка ми се виждам веднъж на няколко месеца.
Нито искам тя да идва, нито свекървата.
Очаква се двамата с мъжа ми да можем да се справяме сами, след като живеем отделно. Ако ние не се напаснем двамата как ще я караме после?
За мен това е един интимен момент между членовете на семейството - в случая майка, баща, бебе и ако има друго дете.
Пък готвене.. ние и сега не готвим всеки ден. Не сме останали гладни. Има магазини, има ресторанти има и доставки.
Не виждам причина за тази крещяща нужда още един човек да е около мен и да се съобразявам с него.

# 259
Карина, не знам, стана ли някога свекърва ще измислям манджите. От сармите се оплаква Римона.
И чак сълзи не пускай, запази ги за следващата драма тук. Аз проблеми със свекърва ми нямам.  Виждаме се на празници. Ама мъжът ми е до мен и имам неговата подкрепа. А повечето оплаквания тук са от липсата на подкрепа от мъжа. И в измислените драми, и в истинските проблеми.

# 260
  • Другата България
............
Не разбрах дали той ще си гледа детето след раждането. Защото, ако си бие шута и не си пусне отпуска... Е, тогава няма как да помоли майка си да му помага.
Нали се предполага майка ѝ да идва, докато мъжът е на работа?
Колко удобно.
За него, иначе естествено, че всяка родилка ще предпочете майка си пред свекърва.
Докато съпругът ѝ е на работа, вместо да си вземе отпуск и да помага на жена си.
За мен това е проблема, ако е така. Защото гледам, че се гадае, а ако има предистория, не съм запозната с нея.
И не държа. Blush

Едит - щом съпругът ще помага, и помага, значи прекрасно могат да се оправят двамата.
Което е най-добрия вариант.

# 261

Ами защото в нахална, затова

# 262
Римона още сега е решила, че иска помощ от майка си. Къде е написала, че ще се справят сами с таткото.
И се чуди как свекърва и да не идва, ако може и месец. Тук проблемът е, че майка и ще стои с дни, а на свекървата ще и е забранено да види внучето. Затова се притеснява.
Големи измислици. Казах, че отпуската на майка ми е за това, че си чисти отпуски и вероятно изобщо няма да съвпадне с раждането дори, както и това, че тя ще дойде за някоя разходка, ако евентуално се случи, че съвпадне. Никъде не съм казвала, че я взима, за да седи вкъщи и да помага…. 😀
Това ни е второ дете и както с първото бащата е бил неотлъчно до мен, сменя памперси, къпе бебе, помага, че да не кажа, че го гледа дори повече и от мен. За толкова грижовен мъж само някой може да ми завижда, така че много се учудвам на свободните съчинения по темата, а и като чувам истории за бащи, които ги е гнус да сменят памперси. За пореден път се убеждавам, че някои хора са в темата само за да си чешат клавиатурите и да злословят срещу всяка снаха в темата.
Боряна, ти като нямаш проблеми със свекървата, за какво спамиш в темата тогава и непрекъснато си на „въпреки”? Имам подкрепата на мъжа си с всички неща вкъщи, както простиране, така и чистене, а също и гледане на бебе, за твой ужас.

# 263
Отпуската е 2 седмици. То през този период ,бебето спи по 20ч в денонощието.  После бащата се връща на работа и ако майката има нужда,нека някой да помага. Ама ако няма нужда,да не се сърдят.

# 264
Римона, разбираш се с мъжа ти, свекървата да дойде за 1 нощувка, когато той си е у дома. Хем да види бебето, хем да се видят двамата и си я изпращате да си ходи. Не е нужно да е в първите дни.
И изобщо не се тормози, ако иска да се обиди, винаги ще намери за какво.

# 265
Римона още сега е решила, че иска помощ от майка си. Къде е написала, че ще се справят сами с таткото.
И се чуди как свекърва и да не идва, ако може и месец. Тук проблемът е, че майка и ще стои с дни, а на свекървата ще и е забранено да види внучето. Затова се притеснява.
Големи измислици. Казах, че отпуската на майка ми е за това, че си чисти отпуски и вероятно изобщо няма да съвпадне с раждането дори, както и това, че тя ще дойде за някоя разходка, ако евентуално се случи, че съвпадне. Никъде не съм казвала, че я взима, за да седи вкъщи и да помага…. 😀
Това ни е второ дете и както с първото бащата е бил неотлъчно до мен, сменя памперси, къпе бебе, помага, че да не кажа, че го гледа дори повече и от мен. За толкова грижовен мъж само някой може да ми завижда, така че много се учудвам на свободните съчинения по темата, а и като чувам истории за бащи, които ги е гнус да сменят памперси. За пореден път се убеждавам, че някои хора са в темата само за да си чешат клавиатурите и да злословят срещу всяка снаха в темата.
Боряна, ти като нямаш проблеми със свекървата, за какво спамиш в темата тогава и непрекъснато си на „въпреки”? Имам подкрепата на мъжа си с всички неща вкъщи, както простиране, така и чистене, а също и гледане на бебе, за твой ужас.
Кое си измислих? Никъде не съм споменала отпуск на майка ти. Ти сама каза, че ще идва. А искаш свекърва ти изобщо да не идва и питаше как да стане.

# 266
Измисляш си, че съм търсила помощ, а аз или мъжа ми не търсим никаква помощ. Това, че на майка ми отпуската е възможно да съвпадне с раждането, значи само че ще се разходим заедно например с бебето в парка, а не че ще я командировам да ми готви/слугува вкъщи.

# 267
Измисляш си, че съм търсила помощ, а аз или мъжа ми не търсим никаква помощ. Това, че на майка ми отпуската е възможно да съвпадне с раждането, значи само че ще се разходим заедно например с бебето в парка, а не че ще я командировам да ми готви/слугува вкъщи.
Виж си пост 133 от 14. 02 в темата.
Моля те. Помня какво си писала.
Не мога да цитирам от телефона, но не извъртай сега.

# 268
Отворих въпросния пост, пише че евентуално майка ѝ може да си вземе отпуск и да и е от помощ. Евентуално.
И пак, майка ѝ няма да спи у тях, толкова ли не виждате разликата?

# 269
Явно много те яд, Римона, ама темата е за писане. И за различни мнения. Пак да питам, върнахте ли парите на свекървата за апартамента? Не ми отговаряй, че само се ядосваш, риторичен ми е въпроса.
Алекс, разликата я виждаме, спокойно. Въпроса е, че майка и живее наблизо, а свекървата далеч и е трудно да дойде за една разходка.
И мисля, че факта че е е далеч е много хубав, поне за мен. Даже преди и бяхме дали идеи как да се възползва като идва въпросната свекърва. Ама тя иска просто свекървата да изчезне от живота. А това не винаги е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт