С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 969
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Това, че е дала пари за апартамента, предполага висене на главата на снахата и прислугване от нейна страна, ако и да е родила преди 3 дни, така ли?

Ами като е трудно да дойде за една разходка, да дойде за една вечер, не за 10. Или и това е трудно?
Аз пък се чудя на такива свекърви, толкова ли не им става неудобно, да висят на главата на снахата? С каква цел? При положение, че синът им не е там през деня. Ами виж бебето, виж сина си и си тръгни, какво ще седиш да пречиш 10 дни.

Последна редакция: пн, 17 фев 2025, 23:01 от alex_jp

# 271
Свекървата не е давала лично пари, а ги е дала заедно със свекъра, понеже това са били пари, събирани през годините от рождени дни или други поводи за мъжа ми и са си именно с цел един ден да са за него. За какво той трябва да им ги връща, като са си били давани за него цял живот?! Много си смешна в опитите да вадиш факти от стари теми, но това е последното, което ти пиша, понеже твоето мнение във форума не ме интересува и просто ще те игнорирам. 🙂

# 272
Отворих въпросния пост, пише че евентуално майка ѝ може да си вземе отпуск и да и е от помощ. Евентуално.
И пак, майка ѝ няма да спи у тях, толкова ли не виждате разликата?
Така де. Защото отрича. Има и думата помощ, от майка и, ако се налага, има и намерение да държи свекървата до второ пришествие да не види бебето, защото се опасява, че ще стои седем дни. А най- лесно е да се каже да дойде да го види и да си ходи. Ако майка и всеки ден се навърта, защото е в отпуск, а свекървата седи далече, си е много тенденциозно и коварно.
Иначе смятам, че двамата с мъжа и са напълно достатъчни, че да се мотаят каквито и да било баби на пэрво време
Да е еднакво отношението е по- коректно.
Не е нужно да харесваш свекэрва си, за да и осигуриш два часа достъп, ако майка ти , евентуално, също го е видяла за два часа

# 273
Ама не се притеснявай, аз не държа да ми обясняваш. И не знам кой е смешен или не. Аз проблем нямам, ти си ги решавай.

# 274
Сега остава и наТУралния акт на апартамента на Римона да се извади от свекървите в темата, да не би нещастната свекърва да се е лишила от имот заради неблагодарната снаха. Честно, не смятате ли, че прекалихте? Чак коментари за държане на гърди се сътвориха в тази тема.

# 275
  • София
............
Не разбрах дали той ще си гледа детето след раждането. Защото, ако си бие шута и не си пусне отпуска... Е, тогава няма как да помоли майка си да му помага.
Нали се предполага майка ѝ да идва, докато мъжът е на работа?
...
Не знам.
Принципно мъжът може да вземе още отпуска. Освен двете седмици имам предвид. Това прави излишни всякакви баби. А може и след шестия месец той да си остане вкъщи и да си гледа децата. Но ако не иска да си гледа децата, няма как да извика майка си на помощ. Но хем избере да не си пуска отпуска, хем да решава кой да помага на майката в негово отсъствие е леко нахално. Гледащият родител решава от кого да поиска помощ.

# 276
Таис, и на мен някой да ми е висял 10 дни след раждането на главата и да е чакал да му слагам и вдигам маса, и аз не бих искала пак да ми висне на главата. Не, че бих и го допуснала, де, но има хора на които им е трудно да поставят граници.
А явно няма много опция за 1 ден, не мога да разбера защо.

# 277
Няма опция за един ден, защото не е от същия град и никога не е идвала само за ден.

# 278
Ще се научи да идва. И да си ходи. Вече ще сте 4 човека с бебчето.
И аз не бих издържала дори най- добрата си приятелка 7 дни у нас, та какво ли свекърва.

# 279
Свекървата може и да се научи, ама надали ще е по повод раждането на ново внуче.

# 280
Аз нямам проблем да остане два-три дни, но да е по-нататък, просто не непосредствено на изписването и после с нас у дома. Така и смятам да направя - ще определя някой ден по-нататък и ще я поканим. Вече го написах и няма какво повече да измислям по въпроса.

# 281
Ще се научи да идва.

Ей, това е. Хайде, да не е за ден, нека е с една нощувка, и да е докато синът ѝ си е у дома.

Ето, Римона, виждаш, че не е толкова трудно. Действаш както ти ще се чувстваш комфортно, още повече и за голямото дете ще трябва да се погрижиш.

# 282
  • София
Римона, а мъжът ти ще си пусне ли отпуск за новородено?

# 283
Защо да е от значение дали мъжът на Римона ще си пусне отпуск? Това си е между тях, няма какво да се обсъжда във форума.

# 284
  • София
След като за теб не е от значение, значи може да прескочиш отговора на въпоса.

Общи условия

Активация на акаунт