С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 943
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
Римона, а мъжът ти ще си пусне ли отпуск за новородено?
Да, ще си вземе отпуск, което не знам с какво е важно. Отделно той винаги може да реагира за извънредни прегледи или друго, понеже работата му го позволява.

# 286
  • София
Римона, а мъжът ти ще си пусне ли отпуск за новородено?
Да, ще си вземе отпуск, което не знам с какво е важно.
...
Странно е, че не виждаш връзката.
Това е оттоворът на въпроса как да откажеш гостуването й - "не, благодаря, двамата с мъжа ми ще се справим". Може да вкараш и някоя реплика колко е способен и т.н.

# 287
Това не работи, защото тя иска да види бебето, да се снима с него, да види как се оправяме и просто да е в центъра на събитията, а не да помогне реално. Скучно ѝ е вкъщи, защото е пенсионер и чака някакво такова събитие, за да се разсее. Разбирам я донякъде, че ще ѝ е радостно и приповдигнато, но това не значи, че аз ще се съгласявам.

# 288
А какъв е проблемът с поставянето на граници със свекървата?
Ще го види, когато ти прецениш и се чувстваш добре, това, че е пенсионерка и няма свои забавления и хобита не е ваш проблем и не си длъжна да ти виси на главата.

# 289
Мислех да не пиша повече, но защо бъркаш гледането на бебето и помощта, с неговото виждане. За мен е ненормално ако не се радва, че има внуче. Идва, вижда го, снема се с него и на другата сутрин си тръгва. И това ли не можете да и кажете. Виж какво Иванке( примерно), вече сме четирима и ни е тясно. Няма проблем да спиш у нас, но за една нощ. Ако си съгласна така си добре дошла. Или пък виж, няма място, ела да се видим и сина ти ще запази наблизо хотел да има къде да си починеш преди път. И точка. А за помагане и гледане при кърмене, ако не можете да затворите една врата, то тогава как искате да сложите граници?

# 290
Мислех да не пиша повече, но защо бъркаш гледането на бебето и помощта, с неговото виждане. За мен е ненормално ако не се радва, че има внуче. Идва, вижда го, снема се с него и на другата сутрин си тръгва. И това ли не можете да и кажете. Виж какво Иванке( примерно), вече сме четирима и ни е тясно. Няма проблем да спиш у нас, но за една нощ. Ако си съгласна така си добре дошла. Или пък виж, няма място, ела да се видим и сина ти ще запази наблизо хотел да има къде да си починеш преди път. И точка. А за помагане и гледане при кърмене, ако не можете да затворите една врата, то тогава как искате да сложите граници?

Това да не е циркова маймуна, че ще се снима с него?Не може да изчака месец ли?
Къде остава майката и нейното време за възстановяване, къде остава интимността от появата на новия член?

# 291
  • София
Значи отговаряш нещо в смисъл "Да отложим гостуването, защото 5 човека ставаме прекалено много". Но аз бих я оставила да дойде за ден, докато мъжът си е зкъщи, за да се занимава с нея. Или може да предложиш да отложи гостуването за някой ден, в който той си е вкъщи.

# 292
  • София
Спокойно, тя няма да се снИма с него, а ще се снЕма.
И какво като е дала пари на младите. Имала- дала. Joy

# 293
А като дойде за ден как ще и попречат да остане десет?
Не могат насила да я избутат през вратата, нали?
Поне на мен не ми приличат на такива хора (не че не може).

# 294

Това да не е циркова маймуна, че ще се снима с него?Не може да изчака месец ли?
Къде остава майката и нейното време за възстановяване, къде остава интимността от появата на новия член?

Че какво пък лошо има една баба да иска да се снима с внучето си? Ще си има снимка да си я гледа. А бебетата се променят супер бързо, след един месец въобще няма да е същото.

# 295
  • София
Нормална баба, ще има внуче, вълнува се. Виждали сме и ненормални баби, които с дни не могат да бъдат открити и по телефона, докато са на фотосафари в Африка, за да научат, че имат внуче. И като ги намерят също толкова ги вълнува този въпрос.
Та нормалната баба не може ли да се настани другаде, а не в жилището с бебето? Така ще го види и ще се снима, но после ще си тръгне.

# 296
Бояна, нали знаеш че най-големия срам който може да има за нормална баба/роднина, е да отиде на хотел, а не да спи в апартамента на сина си/близкия. И аз до един момент не го знаех, но предложението ми ние да спим на хотел, а не у роднини предизвика толкова силно възмущение, че направо не можех да повярвам.

# 297
Тя нека да отиде да спи в сина си,но не веднага след раждането и не за 10дни. Просто малко такт и уважение.

# 298
Тя тази свекърва не просто се натриса в дома на Римона, ами очаква прясна родилка да ѝ сервира и да ѝ вдига масата, че дори не се и сеща да излезе снахата като се опитва да кърми. Аз не мисля, че такъв човек ще дойде, ще се снима с внучето и ще стои кротко, напротив - ще се засуети, ще настоява да ѝ се обръща внимание, ще чака да я гледат като писано яйце, че даже може и да започне да дава непоискани съвети. И как такъв човек идва само за един ден и си тръгва тихо и кротко? Права е Римона да иска максимално да отложи гостуването на свекървата.

Карина, ако свекървите можеха да проявяват такт и уважение, нямаше вече 161 теми снахите да се оплакват от едно и също.

# 299
Пак ще ви върна към пост 133.
Никъде свекървата не е казала, че идва за 10 дни.
Но Римона не коригира " измислиците" в другия лагер

Общи условия

Активация на акаунт