Забравих,е всички мъже в темата са гледани от бабите си.
Това също никога не съм го крила, аз и с родителите си имам по някои направления - както вече няколко пъти се каза - различни поколения, съвсем нормално. Голямо нищене, голямо нещо - та за пети път да кажа - бих била щастлива да сме всички заедно, ако никой не очаква от мен да плащам неговата част, когато говорим за такива не малки суми - една почивка ОИ е над 2000 лв. За вас явно е нормално да се платят от "децата" и щом не искаш да плащаш - ненавиждаш свекървата, за мен не и все пак - това не е повод да ненавиждам жената, но е повод да си мисля, че ме използва в някои отношения. И въпреки това - пак бих си пила кафето с нея и бих ѝ доверила внуците, когато пожелае ('щото тук с това се плашим основно
).
Никъде не съм казала, че бих плащала на едните, но на другите не. Не бих плащала на никого, това, което искам е всеки да си поема своето и всяка година, когато резервирам - изпращам и на двете семейства. Те може да не желаят и от други съображения - деца, лудница, не е само финансовата част. Всеки си преценява има ли, няма ли възможност - финансова и емоционална
. Аз преценявам, че мога да си платя и избирам според възможностите си, а това, че моите родители решават да я поемат си е лично тяхно решение и не е условие за присъствие. От нея не съм очаквала да ми я поема, нито от тях. Единственото, което исках да покажа с поста си, е контраст и как хора със сходни възможности действат различно в еднаква ситуация. Ни-що друго. Всеки да го разбира както желае, оставям ви да си го дискутирате.
Препоръчани теми