С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 831
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Нормално е всеки да обича своите родители, и дори да имат кусури е свикнал с тях и не ги вижда в тези черни краски. Ама не е ли нормално и мъжът да обича своите родители по същия начин? Или него щъркелите са го донесли?
Забравих,е всички мъже в темата са гледани от бабите си.

# 541
В описания случай, майката на мъжа да вземе да си плати почивката и ще е с тях, не ли? Още повече, че поне веднъж семейството на синът и, я е платило. А авторката уточни, че свекървата не е финансово затруднена.
Не разбирам, за какво спорите. Искате да кажете, че семейството на синът трябва да и плаща почивката, че да е по равно с другите баба и дядо? Не разбирам. Нали пак е била поканена, но тя е отказала, защото не иска да си плаща сама. Реално сега авторката би трябвало да поеме почивката на родителите си, за да ги изравни със свекървата, нали?

# 542
Изобщо не съм написала някъде, че семейството на децата(няма значение пола) трябва да плаща почивки на родителите. Да помогне при тежък проблем, при здравословен, но не и да издържа здрави и прави хора.
Един въпрос към Амброзия- ако вашите спрат да ви плащат екскурзии и почивки, а трябва вие да поемате и техните ще продължите ли за ходите заедно?

# 543
Не съм попадала в ситуация, в която да се налага аз да плащам почивка на родителите си, затова сте прави - няма как да преценя обективно. Аз за нея не смятам, че съм казала нещо лошо и това не подкрепя тезата ви, че се разбирам само с моите родители, единственото, което казвам е, че бих искала тя да идва с нас, но с условието тя да си поема разходите. Доколкото е здрава, права, с добри доходи и без други задължения. С това слагам точка на дискусията от моя страна, твърде много задълбаха част от съфорумците в ситуация, с която не са запознати. Продължавам да твърдя, че се разбирам с жената, както и че е нормално да обичам моите родители повече (и мъжът ми би предпочел майка си пред моите, асболютно логично). А ако аз нямах дребни разправии с нея - нямаше да съм в темата. Wink Това също никога не съм го крила, аз и с родителите си имам по някои направления - както вече няколко пъти се каза - различни поколения, съвсем нормално. Голямо нищене, голямо нещо - та за пети път да кажа - бих била щастлива да сме всички заедно, ако никой не очаква от мен да плащам неговата част, когато говорим за такива не малки суми - една почивка ОИ е над 2000 лв. За вас явно е нормално да се платят от "децата" и щом не искаш да плащаш - ненавиждаш свекървата, за мен не и все пак - това не е повод да ненавиждам жената, но е повод да си мисля, че ме използва в някои отношения. И въпреки това - пак бих си пила кафето с нея и бих ѝ доверила внуците, когато пожелае ('щото тук с това се плашим основно Grinning).

# 544
Ами няма друг казус, а този е интересен.

Ако родителите ти не ви плащаха почивката щяха ли да идват с вас, или ако вие примерно трябваше да им я платите? Разбираш ли къде е дисонанса - ако кажеш, че всеки трабва да си плаща почивката, това е окей, парите не са малко, за да сте заедно всеки си плаща и свекървата тоже.
Обаче твоите свръхготини родители, с които върви и чашката и плажа ви плащат и почивката от което стават още по-готини. А свекървата не самио че не ви плаща вашите, ами и своята не желае.
Моята идея е, че хората са заедно защото им е хубаво, а не кой какво (си) плаща. От което явно свекърва ти е изключена. А може синът и толкова да я обича, че да иска и тя да е с вас, като и плати почивката.

# 545
Последното изречение ме порази. Право в целта 🤣

Много ги обичаме. Плащат си, за да ги обичаме и да ни водят. Много я обичаме, но ако иска с нас, да си плаща. Те, всъщност, така са свикнали. Да им плащат дъртите, защото имали. Като че ли са непълнолетни.
А за обратния вариант, дали биха платили на готините тъстове, за да са пак так заедно, не знае отговора.
Поне е честна Амброзия, харесва ми.

# 546
  • София
Последният вариант би бил доста нечестен спрямо едните родители.
Ако отношението към едните и другите се очаква да е еднакво, това е обратното на "еднакво".

# 547
Ама то и другото е обратно, просто някой не го виждат така, а през розови очила. Мама и тате ни плащат и затова са готини и ги обичаме.
Може и да не е така, но точно така се тълкуват постовете тук. Имам две деца, различен пол са, дано сред някоя година не ни обичат с баща им по-малко, само защото нямаме възможностите на евентуалните родители на половинките им.

# 548
  • София
Никъде не прочетох, че не се разбира със свекървата.

# 549
Ирис, на мен и със свекървата ми върви чашката. Grinning Никъде не съм казала, че бих плащала на едните, но на другите не. Не бих плащала на никого, това, което искам е всеки да си поема своето и всяка година, когато резервирам - изпращам и на двете семейства. Те може да не желаят и от други съображения - деца, лудница, не е само финансовата част. Всеки си преценява има ли, няма ли възможност - финансова и емоционална Grinning. Аз преценявам, че мога да си платя и избирам според възможностите си, а това, че моите родители решават да я поемат си е лично тяхно решение и не е условие за присъствие. От нея не съм очаквала да ми я поема, нито от тях. Единственото, което исках да покажа с поста си, е контраст и как хора със сходни възможности действат различно в еднаква ситуация. Ни-що друго. Всеки да го разбира както желае, оставям ви да си го дискутирате. Simple Smile

# 550
Какво се правите на неразбрали? Който има пари и ги дава е готин. Те хората са се изтрепвали за наследство.
Аз също не мисля, че Амброзия не се разбира със свекърва си. Сравнява я с родителите си, но свекървата няма как да те обича повече от мама.

# 551
А ако и вашите реагират " скъпо ни е", ще им платите ли, или ще отидете сами?

Амброзия, интересно е като модел, затова питаме.

# 552
Който има пари и ги дава е готин.
Мама и тате ни плащат и затова са готини и ги обичаме.

Как е възможно толкова много да извъртате твърденията на някого?
Просто е смешно.

# 553
Тайс, аз отговорих - на никого не бих. Динчо, също отговорих в първите постове - свекър ми остави голямо наследство, и лев не сме пожелали да вземем. Оставихме ги на нея, за мен също така е редно. Млади сме, сравнително успели и нямам нужда (макар да насочихме фокуса към това, аз се опитах да поясня, че не в този контекст съм дала примера). Та в тази връзка отново да кажа, че жената си има възможности, така че причината не е "скъпо ми е".

# 554
Леле, как изобщо ви хрумва различни поколения заедно на почивка?! Става, ама през едно.
Като беше малка дъщерята, никога не сме я оставяли като сме на почивка, нито пък сме вземали подкрепление. Е, имало е ограничения, но пък целодневното пълноценно общуване на тримата ми е било по-ценно. Сега младите ходят с други семейства с деца.

Общи условия

Активация на акаунт