С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Кетчър, струва ми се, че навсякъде вече ти се виждат невъзможни.... Не мисля, че в случая на съфорумката има "изскубване", нито "осиновяване".
Да не говорим, че не всеки си харесва произхода и попаднал в различна среда, която му харесва повече, съвсем доброволно си стои в нея. По принцип говоря, не за мъжа на Амброзия. Но имам и личен пример. Моят мъж в началото на брака ни му беше много по-хубаво с моето семейство и конкретно с баща ми, отколкото с неговото и конкретно с баща МУ. И затова има съвсем прозаична причина, свекър ми е ужасен и се държи усжасно със семейството си. Към момента свекърва ми е разделена с него, аз не общувам с него и всъщност никой от роднините и познатите му. С всички се изпокара. Само мъжът ми още ходи при него, че е 70+ вече и все пак му е баща, а е сам, така си постла, де. Поради "благия" си характер не се събираха с роднините си, а свекърва ми много се има с нейните. В моето семейство са други отношенията, голяма рода сме и ние често се събирахме. И на мъжа ми му беше много хубаво, той ми го е казвал. Като уточнявам, че никога не съм го карала зорлем да се събираме с моите, даже по-често той предлага да ходим, живеят в друг град. С времето и възрастта, а и някои обстоятелства, родителите ми се промениха и вече и аз не искам да общувам с тях толкова често, особено с майка ми. Със свекърва ми за тия 20 години никога сме нямали проблеми, много свястна и сърдечна жена е, уважаваме се много с нейната рода.
Така че за мен, произхода сам по себе си е без значение, ако не ти харесва. Това, че някой ти е роднина, па било и родители, не значи, че автоматично го харесваш. Може да не ти е приятен и съвсем дъзнателно да предпочиташ компанията и средата на роднините на жена ти/мъжа ти.

# 586
За РД на детето-ние канехме деца в заведение с детски кът,канехме и тях,канехме и майка ми.
Те обаче недоволни,трябва софра с цялата рода вкъщи...
Аз не споря,не се карам с тях,усмихвам се и обяснявам,че на детето му харесва да бъде с приятелчета,така сме решили и така ще бъде.Както и че ние три дни подред рожден ден няма да правим.
Хаха, да, това го бях забравила. И при нас свекървата доста се учуди, че няма да я каним и да идва на гости, когато се падаше уикенда с рождения ден на детето. Като вас бяхме решили, че ще е в детски кът с наши приятели с деца, които се познаваха помежду си с нашето. Детето си изкара супер, ние също, но пак имаше недоволни. Майка ми например нищо не е казала по въпроса, даже прие за съвсем нормално детето да си празнува с други деца, а не да се наредим родата на масата.

# 587
  • София
Не съм имала предвид невъзможни изобщо.

Може би не мога да се асоциирам, тъй като нямам ужасни и непоносими родители, че да искам да прекарвам време с чуждите в семейни конфигурации.
Доколкото разбирам, цитираният случай също не е с непоносими хора.

Имах дълга и щастлива връзка с човек, чийто баща ме приемаше като своя дъщеря, но дори той въпреки че имаше желание да ни "почерпи" почивка, не сметна за адекватно точно поради горните причини - да не се натрапват с жена му.

# 588
Alex, може и да не съм. Изобщо не коментирам мероприятието или финансовата част. За мен изскубването от естествения произход на човек и всмукването му в "готиното" семейство е кофти прийом, промиване и патент на определен тип хора. Няма да задълбавам при положение, че другите коментирате съвсем друго, е или не правилно да чака да ѝ платят. Естествено, че не е. Живи и здрави, щом всички са щастливи.

За нещо като в „Път към висшето общество“ ли намекваш?
В случая обаче свекървата разполага с достатъчно средства, за да си позволи каквото си иска. Защо не иска, е друг въпрос. Дали е стисната муфтаджийка, дали си харчи парите за други неща (например да праща социални помощи на Брад Пит), тя си знае. По-скоро в казуса е интересна линията „крушата не пада по-далече от дървото“ и след време да не се окаже, че и синът ѝ е стиснат муфтаджия. Дано да се е метнал на някой друг роднина, а не на майка си, ама... надали.

# 589
Айде сега и мъжът ѝ да очерним. Я стане, я не стане муфтаджия. Може пък да не харесва поведението на майка си и да полага усилия да не е като нея.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:14 от alex_jp

# 590
Може. Всичко може. Включително и след години да му се върнат фабричните настройки и даже жена му да не може да го познае.

# 591
Ирис, пълно е с такива хора, които не се притесняват друг да им плаща, даже им е гот.
За мен ставаш възрастен, когато започнеш да си плащаш всичко сам, преди това си пораснало дете.
Свекърва мислеше така до скоро и майка й (свекърва 2) беше така до смъртта си. Всичко, сметките им, храна дрехи, дори глезотиите им задължително  ТРЯБВА да се плащат от друг - първо баща, после съпруг, следва син (или зет, ако имат дъщери) и накрая внука и снахата (т.е. аз). По изключение ми оказаха тази чест, защото съм кариеристка, която търпят в семейството и затова трябва да им плащам.
След смъртта на свекър ми настанаха драми. Постоянно помагахме финансово, но те вечно бяха недоволни. Дори ми е трудно да пиша, а и ще бъде досадно. Ще дам само 1 пример: спестили сме пари за ремонт и й казваме, че 65% от сумата е за нейното жилище и 35% за нашето. Тя иска всичко да е за нея. Когато спокойно се опитах да обясня защо сме решили така, тя ме прекъсна с култовото й изказване  „Ти да мълчиш, при жива свекърва свекърва снахата няма думата за парите на сина ми. В семейството всички спестени пари са на мъжа!“ ММ й каза, че той лични пари няма, всичко е общо. Запазих самообладание, не я изгоних. Дори и ремонта й направихме. Но още треперя като се сетя. Не съм й простила.  Травмата за мен е голяма и с години не мога да я обработя.

# 592
  • София
Ако приемем, че бащите нямат участие в характерите на синовете си и ако приемем, че стиснатостта е единственият възможен вариант за нежеланието на свекървата, този сценарий може и да се окаже верен. Стават много ако-та, но...

# 593
Амброзия нали написа, че канят свекървата, но тя отказва.

Сещам колко пъти съм чела в темата - свекърите дадоха (жилище, нещо друго) значи заслужават уважение.  И какъв вой настана, когато тъстовете дават повече и получават повече.

Около мен родителите на жената дават повече. То си е казано - откъдето е жената, оттам е родата.

# 594
И какво пречи това , че  родата е откъм жената.

# 595
Голяма драма с веднъж платената почивка на свекървата🙄 И каква била стисната, щом отказвала да ходи с тях, защото не ѝ я плащали...
Вариант, да отказва, защото ѝ е било скучно, досадно и неприятно в тази конфигурация, няма ли? И да се оправдава с това, че ѝ е скъпо, само за да не прозвучи грубо отказът ѝ.
Иначе всички знаем, че тъстовете са приятни, възпитани, грижовни, всеотдайни и деликатни хора и зетьовете много ги обичат. Онези вицове за бягащата на зиг-заг тъща по двора са само зли инсинуации на объркани мъже 😄

ПП. Не разбирам защо лишавате децата си от още един празник? Кубчето си е клубче, детският рожден ден си е детски рожден ден, празникът с бабите и дядовците е съвсем различна емоция. Плюс допълнителни подаръци 😄 Докато бяха малки, моите и от двете не се отказваха. Толкова ли е трудно да купиш още една торта, да поръчаш една Джъмбо пица и да изтърпиш възрастните за 1-2 часа в дома си!?

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 20:15 от птица

# 596
  • София
Скрит текст:
Голяма драма с веднъж платената почивка на свекървата🙄 И каква била стисната, щом отказвала да ходи с тях, защото не ѝ я плащали...
Вариант, да отказва, защото ѝ е било скучно, досадно и неприятно в тази конфигурация, няма ли?
Скрит текст:
И да се оправдава с това, че ѝ е скъпо, само за да не прозвучи грубо отказът ѝ.
Иначе всички знаем, че тъстовете са приятни, възпитани, грижовни, всеотдайни и деликатни хора и зетьовете много ги обичат. Онези вицове за бягащата на зиг-заг тъща по двора са само зли инсинуации на объркани мъже 😄
Има. Ако е като мен Joy
Или просто да предпочита планината пред морето (пак като мен Joy )

# 597
  • София
Дами, няма никакъв смисъл да гадаем мъжът ѝ какъв е, тъй като за него знаем само, че е "добър човек, така го е възпитала" във връзка с платената от тях екскурзия. И че жена му е решила, че нейните мама и тати са по- готини и вече ще ходят само с тях.

Гугъл написа за мъжа си, че МУ тежи около техните, sixsens обясни, че мъжът ѝ САМ се е радвал на по- мирната обстановка около нейното семейство и го е казвал. За мъжа на Амброзия знаем само какво би платилА тя, какво би направилА ТЯ и какво е решилА да правЯТ от сега нататък. Там е разликата.

Ако съм пропуснала из постовете какво мисли мъжът ѝ по въпроса и дали и той смята майка си за муфтаджийка, а нейните родители за еб@си яките, извинявам се, не е умишлено, за да ми пасне на тезата. Ако не съм, както плахо подозирам, намирам изказванията и вменяването кой какъв е за грозно, колкото и тъничко да е поднесено.
Успех на следващата почивка!

# 598
Това е, защото пише “тя”, а не “той”. Аз не мога да се изказвам от негово име, а и не смятам за нужно. Благодаря!

# 599
Е, има разбира се, но тук изкараха снахата виновна, че свекървата отказва да ходи с тях. В случая очевидно са си намерили работещ вариант за тях и са ок с това.
Колкото до фабричните настройки, аз залагам на свестен мъж, който си гледа семейството. Има не малко такива.

Общи условия

Активация на акаунт