Да не говорим, че не всеки си харесва произхода и попаднал в различна среда, която му харесва повече, съвсем доброволно си стои в нея. По принцип говоря, не за мъжа на Амброзия. Но имам и личен пример. Моят мъж в началото на брака ни му беше много по-хубаво с моето семейство и конкретно с баща ми, отколкото с неговото и конкретно с баща МУ. И затова има съвсем прозаична причина, свекър ми е ужасен и се държи усжасно със семейството си. Към момента свекърва ми е разделена с него, аз не общувам с него и всъщност никой от роднините и познатите му. С всички се изпокара. Само мъжът ми още ходи при него, че е 70+ вече и все пак му е баща, а е сам, така си постла, де. Поради "благия" си характер не се събираха с роднините си, а свекърва ми много се има с нейните. В моето семейство са други отношенията, голяма рода сме и ние често се събирахме. И на мъжа ми му беше много хубаво, той ми го е казвал. Като уточнявам, че никога не съм го карала зорлем да се събираме с моите, даже по-често той предлага да ходим, живеят в друг град. С времето и възрастта, а и някои обстоятелства, родителите ми се промениха и вече и аз не искам да общувам с тях толкова често, особено с майка ми. Със свекърва ми за тия 20 години никога сме нямали проблеми, много свястна и сърдечна жена е, уважаваме се много с нейната рода.
Така че за мен, произхода сам по себе си е без значение, ако не ти харесва. Това, че някой ти е роднина, па било и родители, не значи, че автоматично го харесваш. Може да не ти е приятен и съвсем дъзнателно да предпочиташ компанията и средата на роднините на жена ти/мъжа ти.