С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 837
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
То казус няма, тя само влезна да се оплаче, че свекървата не плаща почивките, което е тъпо.

За мен друго е тъпото- всеки си има родители и ми идва прекалено "дай да ходим с нашите, че те са много готини".
Едно е да не харесваш свекърва си и дори да се разправяте, друго е мъжът да тича след мама или пък жена му да го изолира от майка му, но е съвсем трето ниво той да ходи семейно с чуждите "готини" родители.
Да, разбрахме, че всички са едно хепи фемили и няма значение кой с кого, всички се обичат и единственият критерий е кой какво си е платил, но за мен не е така и на мястото на майката, независимо коя е, тъща или свекърва, много бих се обидила. Надали го е отгледала, че да го осиновяват готините родители на жена му.

Но жената е дипломат, то и по писането си личи, врътнала го е да тича при нейните мама и тате, пък на неготината майка да не ѝ се молим много много.

Как ще го изолира от майка му, канят я всеки път, тя има възможност да дойде, но избира да не идва. Значи понеже тя чака да и платят, те да не отидат с нейните родители ли?

# 571
Ми не, просто да си отидат само те двамата или с приятели и да си платят сами, като възрастни хора.
Такива плащаници, колкото и да са мили и добри родителите, обикновено не са съвсем безвъзмездни.

# 572
Е защо пък да не отидат с нейните родители, като на всички им е приятно? Само защото свекървата не иска и тя да дойде ли? Нещо не разбирам

# 573
  • София
Амброзия нали написа, че канят свекървата, но тя отказва.

Сещам колко пъти съм чела в темата - свекърите дадоха (жилище, нещо друго) значи заслужават уважение.  И какъв вой настана, когато тъстовете дават повече и получават повече.

# 574
Бобо, ние и с приятели си ходим. И без децата ходим също. И само двамата си ходим. Чак да не повярва човек, че тези почивки си ги плащаме сами. Но ще си взема бележка и другата година няма да каня никого, едва ли ще ме попитат, но ако ме - ще им кажа, че бобото така ми е казал. А на Бобото и на други аз ще кажа да четат, когато се включват в дискусия, защото с четене на последни отговори някак не се получават нещата и едно и също се върти като развалена плоча. Simple Smile

# 575
  • София
Zimk, дала съм различни примери, каквито в темата е имало през годините, противопоставени на случващото се. Абе, вие четете ли?

Ако е само почивката, единичен случай, е ОК, да кажем. Тук спекулирам, но от написаното ми изглежда, че едното семейство е представено като по- готино по принцип и нещо повече, мъжът е убеден в това явно. Тя е гледано дете, близко с мама и тати, които са страхотни, пък чуждата майка не че не е готина, все пак люска коктейли, ама ... Нали. Тъничко мятане под влака, ама много си я харесва. Ела, кажи, че не те кефи и да се приключва. Толкоз я харесва, че мъжът ѝ е осиновен от нейното семейство.
И само финален въпрос - тъщо и тъсте ли им вика или мамо и тате. Сори, набрах инерция и не се сдържах Grinning

# 576
Ще те оставя да си размишляваш, а ако толкова много държиш да разбереш - върни се и прочети постовете отново, но не ги гледай само през своята призма. Хубава вечер!

# 577
Ама тя жената си каза, че има търкания със свекървата, но това не им пречи да поддържат прилични отношения, че и да ѝ плащат почивката от време на време. Не виждам, какво повече от това следва да прави една снаха, че да се хареса на свекървите в темата. И да, нормално е да счита, че нейните родители са по-готини, най-малкото не очакват нейното семейство да им плаща почивката. Ми хайде да е реципрочно сега, Амброзия да плати почивката на родителите си, а свекървата да плати почивката на семейството на Амброзия.

А пък това, да откажела да почива с родителите си, не знам как го измислихте и защо? За да не се чувства ощетена свекървата ли?

# 578
  • София
Само това ще правя цяла петък вечер. Няма какво да размишлявам, на мен ми е ясно каква е динамиката, просто се опитвам да се изкажа по- меко и с "предположения", защото не изостряш особено тона, но пък си хитра.
"Семейство" по принцип е мъж, дете, жена, не мама и тате от един момент нататък. Само казвам Wink

# 579
Zimk, дала съм различни примери, каквито в темата е имало през годините, противопоставени на случващото се. Абе, вие четете ли?

Ако е само почивката, единичен случай, е ОК, да кажем. Тук спекулирам, но от написаното ми изглежда, че едното семейство е представено като по- готино по принцип и нещо повече, мъжът е убеден в това явно. Тя е гледано дете, близко с мама и тати, които са страхотни, пък чуждата майка не че не е готина, все пак люска коктейли, ама ... Нали. Тъничко мятане под влака, ама много си я харесва. Ела, кажи, че не те кефи и да се приключва. Толкоз я харесва, че мъжът ѝ е осиновен от нейното семейство.
И само финален въпрос - тъщо и тъсте ли им вика или мамо и тате. Сори, набрах инерция и не се сдържах Grinning

Е, да, само веднъж може да отидат заедно на почивка, как ще ходят редовно, ццц, как може такова нещо.

А е напълно възможно тъстовете да са по-готини от свекърите, това проблем ли е, ако е реалност? Свекървата чака да и плащат, а тъстовете плащат те, защото им е по-важно да прекарват време със семейството отколкото да кътат пари. Значи в името на това свекървата да не се обиди (макар че е поканена), да се намалят контактите с тъстовете, че как може някой да си помисли, че били по-готини. Сега ако и внучетата предпочитат едната баба пред другата, леле мале

# 580
  • София
Не помня коко пъти съм скачала в темата, когато съм чела изказвания от сорта на "те (свекърите) са ви дали жилище (пари, и т.н), не заслужават ли поне малко уважение?" Писала съм "Какво става, ако ситуацията е обърната? Ако тъстовете са даващите? Те ще могат ли да си купят повече уважение?". Реакциите тук ми отговориха на въпроса. Свекъри могат, тъстове не могат. Доста двоен аршин.

П.П. Принципно съм много против купуването на уважение или на каквито и да било отношения. Само отбелязвам разликата в отношението към едните и към другите родители. Когато свекърите дават повече, няма проблем, че получават повече. Но когато нещо подобно се получи с тъстовете, става сериозен проблем.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 19:15 от milenaka

# 581
Кеч, не си права. Те едва ли почиват само един път годишно, защо да не прекарат няколко дни с родителите си? И пак - свекървата е поканена, но отказва, щом не ѝ плащат. Та делене няма на родителските семейства.
Бабите и дядовците се радват да прекарат няколко дни в компанията на децата и внуците си, и това няма нищо общо с пъпна връв, разширено семейство и т. н. Дори и аз се съгласявам на подобни почивки, защото бабите се радват. За тях е разнообразие и възможнoст да прекарат време с внуците си.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 19:09 от alex_jp

# 582
Ок, приемам, това е моята дефиниция за семейство, нека всеки има своя и хората извън мъж, жена, деца да са просто роднини. Нямам какво да кажа повече по въпроса - и да кажа, че я харесвам, ще се нападне, и да не я харесвам - отново. Смятам, че имам съвсем нормални и възпитани отношения с жената и считам за нормално да съм все пак по-близка с моите родители, както и вероятно тя е по-близка с дъщеря си, отколкото с мен - по чисто женска линия. За себе си съм сигурна, че дори да не ми плащаха “масрафа” - пак щях да съм по-близка с тях. Мъжът ми е близък с баща ми, но беше по-близък в баща си, когато беше жив. Сега с баща ми имат повече общи интереси, но това не е, защото някой му плаща почивката веднъж годишно, а защото са мъже. И на лов ходят заедно, с майка си за съжаление не може. Сега ще кажете, че и с това е ограничен - и затова да трябва да се разправяме. 😃 Децата обичат и двете си баби по равно, така изглежда, явно не са подкупни, защото аз от тук за нас разбрах, че сме. 😃

# 583
  • София
Alex, може и да не съм. Изобщо не коментирам мероприятието или финансовата част. За мен изскубването от естествения произход на човек и всмукването му в "готиното" семейство е кофти прийом, промиване и патент на определен тип хора. Няма да задълбавам при положение, че другите коментирате съвсем друго, е или не правилно да чака да ѝ платят. Естествено, че не е. Живи и здрави, щом всички са щастливи.

# 584
  • Най-красивата страна
Когато отивам на почивка или съм с мъжа ми и детето и често с приятелско семейство или с приятелка,нейните деца и моето дете или сама с приятелка.
Не мога да си представя да ида на почивка с майка ми или свекървата.
Майка ми също ходи с приятелки на почивка,случвало се е да иде и с детето.

Свекърите ми през първите години ,след като се оженихме смятаха,че няма нужда да ходим на почивка и сме длъжни в почивните дни да сме на разположение.
По време на празници беше ужас.
Ние заминаваме някъде-те вдигат скандали на мъжа ми.

За РД на детето-ние канехме деца в заведение с детски кът,канехме и тях,канехме и майка ми.
Те обаче недоволни,трябва софра с цялата рода вкъщи...
Аз не споря,не се карам с тях,усмихвам се и обяснявам,че на детето му харесва да бъде с приятелчета,така сме решили и така ще бъде.Както и че ние три дни подред рожден ден няма да правим.

Общи условия

Активация на акаунт