С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 854
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Ирис, пълно е с такива хора, които не се притесняват друг да им плаща, даже им е гот.
За мен ставаш възрастен, когато започнеш да си плащаш всичко сам, преди това си пораснало дете.

# 556
На мен ми е по-интересен мъжа, приема тъстовете да му плащат почивката, а майка му може да дойде само ако си плати своята. Значи не е прецедент в тая компания някой да почива безплатно, но не може да е свекървата.

Аз съм на косъм дори да напусна темата, заради част от потребителките тук. Толкова много имам за споделяне, точно по темата, ама направо ми се изправят косите, като знам какво хулене, и откровени нападки ще срещна. Та затова си мирувам, и само чета. Обаче понякога направо съм потресена от съчиненията, които си правят някои.

Казвай, ще бъдем строги, но справедливи. Simple Smile
Момичетата, които имат лошия късмет да са със свекърви вещици винаги получават подкрепа, не може да си кривите душата.
Е как си представяш, тъстовете платили за себе си и тях, а те плащат за свекървата, за която плащането не е проблем?!
Моите деца също не биха се притеснили да им платим почивката. Знаят, че могат да си я поемат и сами без проблем, а това е само жест на обич и възможности.

# 557
  • София
На мен не ми се набива в очи кой плаща, честно казано, а това, което се прокрадва - те са толкова готини, че ни плащат почивките, имам късмет със страхотни родители, обичаме да прекарваме време, а не като другите. Пак ще се повторя, но ви ги плащат, защото могат, а не защото ви обичат. (Сега, припомнете си логическите последователности и не ми скачайте, моля, с хулене как съм казала, че родителите ви не ви обичат).
Може и да бъркам, но за мен това е неизказаният подтекст, четейки темата, облизвайки шоколада от сребърната си лъжица.  Wink

# 558
Нямаше ли тема,където свекървите могат да се оплакват от снахите си? И втори въпрос-тукашните свекърви защо не коментират като снахи,а коментират като свекърви?

# 559
Еми отговорът на всички ни е ясен. Защото единствената цел е да уязвяват. Аз това и в други теми съм го казвала. Има няколко на брой потребителки, които обикалят почти всяка тема, независимо нова ли е, стара ли е, и кълцат с голямата секира. И после се чудят защо авторът бил изчезнал. Ами не ще изчезне, ами не знам какво.
Simple as that…

# 560
За пръв път чувам, че да подариш нещо на децата си, макар и пораснали, е нещо лошо. Да ги издържаш напълно е лошо, но една почивка веднъж в годината е просто подарък. Могат да си го позволят, правят го.
И няма как да се направи извод, че ги обичат и търпят само заради това. Но самата Амброзия каза, че биха си плащали почивката и няма да плащат на никого друг. Определили са си границите, решението е вече на родителите.
И смятам, че са равнопоставени родителите, при положение, че условието е еднакво, да си плащат почивката, и офертата се изпраща едновременно на всички. Просто родителите от двете страни приемат или отказват.
Пак казвам, подаръците са си нещо отделно.
Като са подарили на свекървата една почивка, тя дали ги обича повече?

# 561
  • София
И няма как да се направи извод, че ги обичат и търпят само заради това.
Не, разбира се. Няма такова нещо написано. Но няма да изнасям лекции за А принадлежи на Б и   С принадлежи на Б. Или от А следва Б, но от Б не следва А и не са равнопоставени.
Който е разбрал, разбрал.

Амброзия е възпитана жена, личи си. Уважавам хора, които запазват самообладание, говорят без епитети и не целя да я уязвя. Flowers Hibiscus

# 562
Добре, де, нали една или 2 години са плащали на свекървата да идва с тях, това защо ме го отчитате? За винаги ли трябва да плащат за нея, при все че жената има възможности. Ами за мен пък е тъпо изпълнение, да ходи с тях само ако и плащат.

# 563
  • Другата България
Скрит текст:
Нямаше ли тема,където свекървите могат да се оплакват от снахите си? И втори въпрос-
тукашните свекърви защо не коментират като снахи,а коментират като свекърви?
Понеже си една от любимите ми снахи в темата, ще ти отговоря.
Първо - защото свекърва ми отдавна е покойница.
Второ - защото докато беше жива достатъчно грешки направих с поведението си като снаха, които изцяло бяха в ущърб на моето семейство - моето и на съпруга ми имам предвид, но така съм възпитавана, така ги разбирах нещата, бях много млада, и най-вече - имах подкрепата и помощта на своите родители. Физическа имам предвид. Грешки, които едва не ми костваха брака. От гледна точка на времето, сега за по-голямата част от поведението си не съжалявам, ако можех да го върна /времето/, но да съм с тоя акъл на онези времена, вероятно щях да променя някои от нещата. Вероятно.
И трето - сегашните снахи нямат нищо общо с онези снахи, от чието поколение съм аз. Не, че съм престаряла, на 50+ съм, но наистина тогава времената бяха различни.
Затова сега се опитвам да не причинявам на сина си /защото каквото и да си говорим, ако има неразбирателство по оста снаха - свекърва потърпевшия е сина, видяно от първо лице/ това, което до известна степен причиних на съпруга си като снаха. Разбрах, благодарение на свекърва си /лека ѝ пръст/, че ако обичаш сина си трябва да го “пуснеш“ - в момента, в който създаде свое семейство, то трябва да е на първо място в живота му. Ако наистина го обичаш. Това не значи да скъсаш изцяло “пъпната връв“  Blush, да помагаш когато можеш и когато трябва, но да не очакваш да пренебрегва жена и деца заради майка и баща. Както писах преди време - никой на никого не  е длъжен, за нищо.
Но като родител докато мога и съм с акъла си /че не се знае Blush/, ще съм до него, до тях, когато го поискат. Без да ги натоварвам с лични проблеми, или да искам да ме “дондуркат“.

# 564
Ама аз не разбирам въобще казуса. 2-3к за ош инклузив почивка си е солидна сума да се отделя веднъж за семейството на Амброзия и още един път за свекърва й. Може дори да могат да си го позволят, да не им е комфортно. Едно е да платиш 2к, друго 3 и трето 4к за една почивка. А и като цяло няма нищо нормално в това да се очаква друг да ти плати почивката - особено щом имаш възможност. И да заставаш с: Аз ще дойда, ама само, ако ми платите. Ми може да не могат. В крайна сметка.
Тука кой има кеш и кой не ми се вижда много без значение.

# 565
Рядко обръщам внимание на постовете си ,но защо  е изтрит поста ми с обяснение? Кого нараних? Само той, по доклад явно. Мерси.

# 566
Не е изтрит само твой пост, а на всички ни, понеже явно са преценили, че са офтопик - извън съдържанието на темата.

# 567
  • София
То казус няма, тя само влезна да се оплаче, че свекървата не плаща почивките, което е тъпо.

За мен друго е тъпото- всеки си има родители и ми идва прекалено "дай да ходим с нашите, че те са много готини".
Едно е да не харесваш свекърва си и дори да се разправяте, друго е мъжът да тича след мама или пък жена му да го изолира от майка му, но е съвсем трето ниво той да ходи семейно с чуждите "готини" родители.
Да, разбрахме, че всички са едно хепи фемили и няма значение кой с кого, всички се обичат и единственият критерий е кой какво си е платил, но за мен не е така и на мястото на майката, независимо коя е, тъща или свекърва, много бих се обидила. Надали го е отгледала, че да го осиновяват готините родители на жена му.

Но жената е дипломат, то и по писането си личи, врътнала го е да тича при нейните мама и тате, пък на неготината майка да не ѝ се молим много много.

# 568
Ситуациите често са по-комплексни от това кой с чии родители е. Естествено, че ММ обича повече своите родители от майка ми, но дори той признава, че трудно изкарва дълго време в тяхната компания, защото те не спират да критикуват и овикват, и да намилат редовно за пълни глупости. А майка ми обича да си говори с него за други неща - по стечение на обстоятелствата имат общи интереси включително професионални и винаги разговора тече бая по-спокойно. Хем майка ми е от тези дето много гледат да не се месят и да дават непоискани съвети та липсва намилането  и редовните караници. На почивки не ходим заедно нито със свекърите, нито с мама. Ясно е, че каквито и да са, родители са му и няма как да ги пренебрегне, ама това не значи, че не го натоварват. Далеч не всички родители са супер приятна компания. Явно случая на Амброзия не е такъв и се разбира добре със свекърва си. Това не значи, че автоматично й е приятно да плаща почивката й. Въобще за мен лично, намесването на парични трансфери рядко води до нещо добро освен, ако не е много ясно уточнено кой какво иска да даде и какво очаква.

# 569
  • София
То и моята майка е досадница понякога, но предпочитам да си стоя с нея, вместо с чуждите готини и любезни родители.
Има 2 варианта:
Или имам стокхолмски синдром
Или съм трудно обработваема
Всеки си знае за себе си кое от двете е.

Общи условия

Активация на акаунт